kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Akadémiai Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 197 oldal |
| Sorozatcím: | A kémia újabb eredményei |
| Kötetszám: | 11 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 13 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Holló János - László Elemér: A keményítő bioszintézisének és enzimes degradációjának kémiai folyamatai | 7 |
| Bevezetés | 9 |
| A keményítő bioszintézise | 13 |
| A keményítőképző enzimek szubsztrátjairól | 31 |
| A glükozidos kötés képződésének statisztikája | 39 |
| A keményítőképző enzimek molekuláris mechanizmusa | 44 |
| A keményítő enzimes degradációja | 48 |
| Különböző típusú szubsztrátok enzimes bontása | 51 |
| Kötéshasadási valószínűségek keményítőbontó enzimeknél | 57 |
| Keményítőbontó enzimek hatásának molekuláris mechanizmusa | 67 |
| Irodalom | 73 |
| Lásztity Radomir: A sikér kémiai szerkezete és reológiai sajátságai közötti összefüggések | 81 |
| Bevezetés | 83 |
| A sikérképződés | 84 |
| A búza- és sikérfehérje-kémia néhány újabb eredménye | 88 |
| A sikérkomplex kémiai szerkezete és reológiai sajátságai | 91 |
| Az aminosavösszetétel és a reológiai sajátságok közötti összefüggések | 93 |
| A sikérkomplex fehérjefrakciói és a sikér reológiai sajátságai | 97 |
| A sikérkomplex fehérjekomponensei közötti kölcsönhatások és szerepük a reológiai sajátságok kialakításában | 99 |
| Irodalom | 129 |
| Spanyár Pál: Az élelmiszerekben előforduló íz- és illatanyagok kémiája | 135 |
| Az íz, illat, aroma és zamat fogalma | 137 |
| Az élelmiszeraroma-kutatás módszerei és eredményei | 140 |
| Az élelmiszeraromák kialakulása és változása | 155 |
| Aromaanyagok kialakulása az élő szervezetekben | 157 |
| Az aromaanyagok sorsa az élelmiszer-nyersanyagokban a feldolgozás előtt | 160 |
| Aromaanyagok keletkezése és változása a technológiai műveletek alatt | 160 |
| Az aromaanyagok változása a késztermékekben a tárolás során | 174 |
| Az élelmiszeraromák összetétele különböző élelmiszerféleségekben | 175 |
| Gyümölcsaromák | 177 |
| Zöldségfélék aromatartalma | 178 |
| Alkoholtartalmú italok aromaösszetétele | 180 |
| A kenyérféleségek aromái | 181 |
| Pörköléssel készült élelmiszerek aromái | 182 |
| A hús és a húskészítmények aromái | 185 |
| Tej és tejtermékek aromái | 188 |
| Az élelmiszeraroma-kutatás további feladatai | 191 |
| Irodalom | 194 |