kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 148 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat. 489 példányban jelent meg. 86 fekete-fehér ábrával illusztrált. tankönyvi száma: J6-515. |
| Bevezetés | 3 |
| A kémiai analízis tudománya | 3 |
| A mennyiségi analízis módszerei | 4 |
| A térfogatos és a súlyszerinti analízis | 7 |
| A súlymérés és eszközei | 13 |
| Az anyag előkészítése az elemzéshez | 22 |
| Mintavétel, az anyag bemérése | 22 |
| Az anyag feloldása | 27 |
| Az anyag feltárása | 29 |
| Olvadékokban végbemenő nagyhőmérsékletű reakciók | 29 |
| A feltárás gyakorlati módszerei | 35 |
| Szerves vegyületek elhamvasztása és roncsolása | 36 |
| A mennyiségi analízis elválasztási módszerei | 42 |
| Csapadékos elválasztási módszerek | 44 |
| A csapadékleválasztás elvi kérdései | 44 |
| A csapadékok oldhatósága | 45 |
| A csapadékok morfológiai szerkezete | 59 |
| A csapadékok szennyeződése | 68 |
| A csapadékleválasztás gyakorlati kivitele | 73 |
| A csapadékok szűrése | 78 |
| A csapadékok mosása | 84 |
| A csapadékok hőkezelése | 89 |
| Elválasztás frakcionált lecsapással | 101 |
| Elválasztás savas bepárlással | 102 |
| Kationok elválasztása szulfidok formájában | 103 |
| Kationok elválasztása hidroxidok és bázisos sók formájában. Az asszimptotikus közömbösítés | 107 |
| Elválasztás szerves reagensekkel | 112 |
| Szilárd anyagok elválasztása szelektív kioldással | 113 |
| Extrakció | 114 |
| Kromatográfiás elválasztási módszerek | 118 |
| Ioncserélő kromatográfia | 119 |
| Gázelemzés | 121 |
| A mennyiségi analízis hibájának megítélése és az elemzés eredményének megadása | 129 |
| Függelék | 139 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.