1.031.440

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A kenyér és egyéb péksütemények

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 31 cm x 26 cm
ISBN: 963-368-919-8
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A kenyér az emberiség legfőbb tápláléka, a megélhetés szimbóluma, ma már nem csak kiegészítője étrendünknek, hanem az asztal örömeinek magasabb régióiban is elfoglalta az őt megillető helyet. Ez a siker egyértelműen a kenyérsütő mesterek kreativitásának köszönhető, akik a formák és az alapanyagok variálásával számos kenyérfélét fejlesztettek ki. Ezáltal lehetővé vált, hogy az egyes fogásokhoz leginkább illő kenyeret megtaláljuk: citromos-kakukkfüves kenyeret a halból készült előételekhez, padlizsános-oreganós kenyeret a szalámifélékhez, körtés-mandulás kenyeret a libapástétomhoz, hagymás kenyeret a rostonsültekhez és a mártásos húsokhoz, tökkel és dióval készült kenyeret a desszertekhez stb. ajánlják. Ebben a könyvben az olvasó több mint 50-fajta kenyeret találhat, amelyeket Piergiorgio Giorilli mesterszakács útmutatásai alapján magunk is elkészíthetünk. Ezenkívül a kenyérfajták ízvilágával harmonizáló ételkülönlegességek receptjeit is tartalmazza a könyv. Ez a gyönyörű fotókkal... Tovább

Fülszöveg

A kenyér az emberiség legfőbb tápláléka, a megélhetés szimbóluma, ma már nem csak kiegészítője étrendünknek, hanem az asztal örömeinek magasabb régióiban is elfoglalta az őt megillető helyet. Ez a siker egyértelműen a kenyérsütő mesterek kreativitásának köszönhető, akik a formák és az alapanyagok variálásával számos kenyérfélét fejlesztettek ki. Ezáltal lehetővé vált, hogy az egyes fogásokhoz leginkább illő kenyeret megtaláljuk: citromos-kakukkfüves kenyeret a halból készült előételekhez, padlizsános-oreganós kenyeret a szalámifélékhez, körtés-mandulás kenyeret a libapástétomhoz, hagymás kenyeret a rostonsültekhez és a mártásos húsokhoz, tökkel és dióval készült kenyeret a desszertekhez stb. ajánlják. Ebben a könyvben az olvasó több mint 50-fajta kenyeret találhat, amelyeket Piergiorgio Giorilli mesterszakács útmutatásai alapján magunk is elkészíthetünk. Ezenkívül a kenyérfajták ízvilágával harmonizáló ételkülönlegességek receptjeit is tartalmazza a könyv. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált album azonban még ennél is többet kínál: a kenyérsütés legfontosabb alapanyagain - liszt, élesztő, só, maláta, víz - keresztül a kenyérkészítés történetébe is beavatja az olvasót, kitér annak az emberi táplálkozásban betöltött fontosságára is, bemutatva, hogy ez az élelmiszer milyen szoros kapcsolatban áll az ősi termékenységi rítusokkal és a hiedelmekkel. Vissza

Tartalom

5 Jó kenyeret mindenkinek
7 A kenyértől a kenyérlapig
16 A liszt
24 Az élesztő
30 A só
32 A maláta
34 A víz
40 A kenyérsütés módjai
46 A kenyér öröme
50 A kenyér nem csupán keresztény jelkép
Reggelihez való kenyerek
56 Joghurtos-banános kenyér
Gyümölcs kevés lében joghurtfagylalttal
59 Zabpehellyel készült édes kenyér
Déligyümölcslekvár
60 Cukrozott kenyér
Eper joghurtfagylaltban
63 Bécsi tojásos kenyér
Cukormázzal bevont alma
Uzsonnához ajánlott kenyerek
66 Kókuszos-barackos-mogyorós kenyér
Zabaione
69 Fügés-csokoládés kenyér
Katalán krém
Aperitifhez való kenyerek
72 Szardellás-citromos kenyér
Kék emóciók
75 Hagymás-szalonnás pogácsa
Trópusi keverék
76 Juhsajtos-balzsamecetes kenyér
Gyümölcsös-rumos hosszúital
79 Sajtkrémmel töltött zsemlék
Banana daiquiri frozen
Előételekhez illő kenyerek
82 Szecsuáni borsos kenyér
Zelleres marhahús aszpikban
85 Szárított paradicsommal és hagymával ízesített
kenyér
Tiroli sonkás cukkini
86 Fűszeres kenyér
Sonka parmezánostyában
89 Padlizsános-oregánós cipó
Szalonnás szeletek égetett cukorral bevont citrommal
90 Neruda kenyere
92 Rukolás-paradicsomos pogácsa
Fűszeres hal
95 Édesköményes lapos rozskenyér
Borjúfilé salátával
96 Parmezános-fenyőmagos pogácsák
Gombás rántotta
99 Füstölt sajttal és endíviával készült kenyér
Omlett francia módra
100 Babbal és római juhsajttal készült kenyér
Tojásos saláta
103 Pirított puliszkával és szalonnával készült
kenyér
Szarvasgombás fürjtojás
104 Almás-kakukkfüves-hagymás kenyér
Csirkesaláta
106 Isabel Alende kenyere
108 Szezámmagos és sárgarépás toastkenyér
Gyöngytyúksaláta
111 Rozmaringos-burgonyás kenyér
Nyers borjúhús
112 Túrós-mentamagos kenyér
Lazac bazsalikomos mártásban
115 Citromos-kakukkfüves kenyér
Vörös márna újbabbal
116 A kenyér illata
119 Körtés-mandulás kenyér
Libamájas-rétegek
122 Lilahagymás-szalonnás kenyér
Borjúmájpástétom pisztáciával
Levesekhez való kenyerek
124 Szalonnás-hagymás kenyér
Árpaleves
127 Szárított paradicsommal készült kenyér
Dalmát halászlé
128 Szalonnás-citromos-kakukkfüves kenyér
Zöldségleves
131 Salátával és szalonnával készült kenyér
Krémleves burgonyával és póréhagymával
132 Friselle
Tyúkleves spárgával
135 Töpörtyűs kenyér
Bab- és borsóleves
136 Második fogásokhoz javasolt kenyerek
138 Korianderes kenyér
Aranykeszeghalmok
141 Fokhagymás-petrezselymes fonatok
Rombuszhal és tintahal nyárson sütve
142 Édesköményes falatok
Rákok és kagylók
145 Macskagyökérrel készült falatok
Sárkányhal kevés lében
146 A kenyérrel kapcsolatos hiedelmek
148 Almás-fenyőmagos-fahéjas kenyér
Szarvasszelet
151 Vörösboros-hagymás kenyér
Savoiai módra készült őz
152 Hagymás cipó
Citromfűvel ízesített nyúl
155 Híg kovásszal készült házikenyér
Marhasült citromos roláddal
156 Borssal ízesített fonott kenyér
Borjúhátszín
158 Rebarbarás cipók
Libamáj burgonyaostyában
161 Köménymagos-búzaszemes kenyér
Fűszeres sertésfilé
163 Tökkel és dióval készült kenyér
Kacsamájas szelet
164 Paprikás kenyér
Rablóhús
167 Mentás kiflifonat
Tengerifogas-szeletek
168 Gyömbéres-citromos kenyér
Aromás zöldségtál sütőben
170 Sajtokhoz illő kenyerek
173 Krumplis-diós kenyér
Édes sajt
174 Többféle gabonából készült kenyér
Langyos túrós érmék
177 Almás-gyömbéres kenyér
Cabrales sajt zellermártásban
178 Körtés-borsos kenyér
Túróval töltött tökvirágok
180 Desszertekhez ajánlott kenyerek
183 Túrós-cseresznyés kenyér
Gyümölcskompozíció
184 Tökkel és csokoládéval készült kenyér
Sáfrányos tejszín
186 Kenyérkalauz

Piergiorgio Giorilli

Piergiorgio Giorilli műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Piergiorgio Giorilli könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv