A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A kertészeti termékek minősége

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-231-082-9
Megjegyzés: 1500 példányszám.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó a magyar nyelvű kiadáshoz5
A szerző előszava8
Bevezetés9
Irodalom20
Szabványok21
Szabványosítás Nagy-Britanniában21
Friss termékek21
Feldolgozott termékek25
Európai szabványok27
Az USA szabványai29
Világméretű szabványok30
Irodalom33
Minőségjelző tulajdonságok33
Tápérték34
Proteinek (fehérjék)38
Szénhidrátok41
Zsiradékok41
Vitaminok47
Ásványi anyagok47
Irodalom47
A szín48
Kolorimetriás mérés50
Színanyagok (pigmentek) a gyümölcsben, a virágban és a zöldségfélékben52
A kertészeti termékek színére ható tényezők55
A kertészeti termékek színének mérése61
Irodalom68
A textúra (szövetszerkezet)69
A textúra objektív mérése73
Néhány gyümölcs- és zöldségféle textúrajellemzői77
A textúrára ható tényezők81
A textúra osztályozása84
Irodalom86
Kondíció (minőségi állapot)87
Irodalom90
Méret90
A kertészeti termékek méretére ható tényezők91
A kertészeti termékek méret szerinti osztályozása95
Irodalom122
Terményforma és termékjelleg122
A termény alakjára ható tényezők123
Termékjelleg136
Irodalom137
Terméshozam138
A terméshozam mérése140
A terméshozamra ható tényezők142
Irodalom149
Íz és zamat150
A gyümölcs- és zöldségfélék íze152
Az ízre ható tényezők154
A termékek ízével kapcsolatos szabványok és előírások158
Irodalom159
Terményhibák161
A nyersanyag hibái162
A feldolgozott kertészeti termékek minőségi hibái171
A kertészeti termékek hibáinak mérése171
A hibák érvényesülése a szabványokban és a minőségi osztályokban173
Irodalom183
Dr. Tomcsányi Pál: A termények, a termékek egészségügyi állapota, biológiai értéke és romlandósága184
Növény-egészségügyi követelmények184
A vetőmag és a szaporítóanyag biológiai értéke184
A romlandó termények tartósítása188

Dr. V. D. Arthey

Dr. V. D. Arthey műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. V. D. Arthey könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv