kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 191 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-231-082-9 |
| Előszó a magyar nyelvű kiadáshoz | 5 |
| A szerző előszava | 8 |
| Bevezetés | 9 |
| Irodalom | 20 |
| Szabványok | 21 |
| Szabványosítás Nagy-Britanniában | 21 |
| Friss termékek | 21 |
| Feldolgozott termékek | 25 |
| Európai szabványok | 27 |
| Az USA szabványai | 29 |
| Világméretű szabványok | 30 |
| Irodalom | 33 |
| Minőségjelző tulajdonságok | 33 |
| Tápérték | 34 |
| Proteinek (fehérjék) | 38 |
| Szénhidrátok | 41 |
| Zsiradékok | 41 |
| Vitaminok | 47 |
| Ásványi anyagok | 47 |
| Irodalom | 47 |
| A szín | 48 |
| Kolorimetriás mérés | 50 |
| Színanyagok (pigmentek) a gyümölcsben, a virágban és a zöldségfélékben | 52 |
| A kertészeti termékek színére ható tényezők | 55 |
| A kertészeti termékek színének mérése | 61 |
| Irodalom | 68 |
| A textúra (szövetszerkezet) | 69 |
| A textúra objektív mérése | 73 |
| Néhány gyümölcs- és zöldségféle textúrajellemzői | 77 |
| A textúrára ható tényezők | 81 |
| A textúra osztályozása | 84 |
| Irodalom | 86 |
| Kondíció (minőségi állapot) | 87 |
| Irodalom | 90 |
| Méret | 90 |
| A kertészeti termékek méretére ható tényezők | 91 |
| A kertészeti termékek méret szerinti osztályozása | 95 |
| Irodalom | 122 |
| Terményforma és termékjelleg | 122 |
| A termény alakjára ható tényezők | 123 |
| Termékjelleg | 136 |
| Irodalom | 137 |
| Terméshozam | 138 |
| A terméshozam mérése | 140 |
| A terméshozamra ható tényezők | 142 |
| Irodalom | 149 |
| Íz és zamat | 150 |
| A gyümölcs- és zöldségfélék íze | 152 |
| Az ízre ható tényezők | 154 |
| A termékek ízével kapcsolatos szabványok és előírások | 158 |
| Irodalom | 159 |
| Terményhibák | 161 |
| A nyersanyag hibái | 162 |
| A feldolgozott kertészeti termékek minőségi hibái | 171 |
| A kertészeti termékek hibáinak mérése | 171 |
| A hibák érvényesülése a szabványokban és a minőségi osztályokban | 173 |
| Irodalom | 183 |
| Dr. Tomcsányi Pál: A termények, a termékek egészségügyi állapota, biológiai értéke és romlandósága | 184 |
| Növény-egészségügyi követelmények | 184 |
| A vetőmag és a szaporítóanyag biológiai értéke | 184 |
| A romlandó termények tartósítása | 188 |