kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 260 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-231-089-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. |
| Előszó | 5 |
| Az agrofizika célja, feladata | |
| Agrofizikai parméterek | |
| A növénytermelés és a gépesítés | 9 |
| A növénytermelés gépesítési, biológiai és ökonómiai vonatkozásai | 9 |
| Az agrofizika mint tudományterület | 10 |
| Kertészeti termelésünk rövid jellemzése | 11 |
| A kertészeti termények táplálkozási értéke | 11 |
| Kertészeti termelésünk szerkezetének jellemzése | 13 |
| Kertészeti termelésünk néhány gépesítési vonatkozása | 15 |
| A gép és a növény közötti kölcsönhatások | 18 |
| A növények géppel szemben támasztott igényei | 19 |
| A gépek igényei a növényekkel szemben | 19 |
| Fogalmi meghatározások | 28 |
| A termény értelmezése | 28 |
| A terményt jellemző agrofizikai fogalmak és azok értelmezése | 29 |
| Fizikai tulajdonságok | 29 |
| Mechanikai tulajdonságok | 32 |
| Egyéb terményjellemzők | 33 |
| A terményjellemzők mérési módszerei és eszközei | 38 |
| A termény fizikai jellemzőinek vizsgálatára szolgáló eszközök és módszerek | 38 |
| A terményalak meghatározása | 38 |
| A terményméret meghatározása | 41 |
| A terményfelület meghatározása | 41 |
| A terménytérfogat meghatározása | 42 |
| A terménytömeg mérése | 44 |
| A termény-térfogatsűrűség mérése | 44 |
| A rétegvastagság meghatározása | 45 |
| A termény anyagsűrűségének meghatározása | 45 |
| A nedvességtartalom meghatározása | 46 |
| A termény szárazanyag-tartalmának meghatározása | 46 |
| A terményszín meghatározása | 47 |
| A terményhőmérséklet mérése | 48 |
| A termény elektromos tulajdonságainak mérése | 48 |
| A termény mechanikai jellemzőinek vizsgálatára szolgáló eszközök és módszerek | 49 |
| A terményleválasztó erő mérése | 49 |
| Terményszilárdsági vizsgálatok | 52 |
| A termények nyomásellenállásának és nyomófeszültségének vizsgálata | 53 |
| A termények ütközésének vizsgálata | 63 |
| Nyírási vizsgálatok | 67 |
| A hajlítószilárdság vizsgálata | 69 |
| A termény gördülési és sűrlódási viszonyainak vizsgálata | 71 |
| Ismételt mechanikai igénybevételek vizsgálata | 72 |
| Általános észrevételek a mechanikai vizsgálatokhoz | 74 |
| A növény egyéb jellemzőinek meghatározása | 76 |
| Irodalom | 79 |
| Terményjellemzők növényfajonként és -fajtánként | |
| A gyümölcsfélék agro fizikai adatai | 87 |
| Alma | 87 |
| Körte | 106 |
| Cseresznye | 112 |
| Meggy | 117 |
| Szilva | 125 |
| Kajszi | 133 |
| Őszibarack | 143 |
| Dió | 148 |
| Mandula | 151 |
| Mogyoró | 154 |
| Köszméte | 158 |
| Feketeribiszke | 162 |
| Pirosribizke | 166 |
| Málna | 170 |
| Szamóca | 174 |
| A zöldségfélék agrofizikai adatai | 179 |
| Paradicsom | 179 |
| Paprika | 197 |
| Zöldborsó | 207 |
| Zöldbab | 215 |
| Vöröshagyma | 225 |
| Uborka | 233 |
| Sárgarépa | 240 |
| Káposztafélék | 249 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.