| Kiadó: | Királyi Magyar Természettudományi Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 60 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 10 fekete-fehér képpel illusztrálva. Magyar Egyetemi Nyomda, Budapest nyomása. |
| Előszó | 5 |
| A hevítéssel való tartósítás története és szakirodalma | 7 |
| A kerti termékek összetétele és tápértéke | 9 |
| A kerti terményekben előforduló vitaminok és elváltozásaik a tartósítási eljárások folyamán | 12 |
| A kerti termények és egyéb élelmiszerek megromlásának okai | 15 |
| A különböző tartósítási eljárások alapelvei | 24 |
| A tartósításhoz használt edények és csíramentes lezárásuk | 26 |
| A befőzéshez használt üvegek előkészítése | 31 |
| A gyümölcs előkészítése a befőzéshez | 32 |
| A zöldségfélék előkészítése a tartósításhoz | 35 |
| A kerti termények tartósítási eljárásainak megkülönböztetése a hevítési hőfok szerint | 37 |
| A tartósító hevítéshez használt berendezés | 40 |
| A tartósító hevítés módja | 43 |
| A befőttek megvizsgálása és eltartása | 48 |
| Az egyes kerti termények befőzésének módjai | 49 |
| Befőzés cukor nélkül | 52 |
| Gyümölcslevek készítése és tartósítása | 53 |
| Gyümölcsízek és hasonló készítmények tartósítása | 54 |
| Végszó | 56 |
| Tárgymutató | 57 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.