Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

A kijelentés "néma" tanúi (dedikált példány)

Bevezetés a bibliai numizmatikába

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-06-3326-0
Megjegyzés: Medgyessy László szerző által dedikált példány. Fekete-fehér, és színes fotókkal illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg

"Egy érme, függetlenül attól, hogy hol, mikor és kik verték, akarva-akaratlan magán hordoz készítőinek kulturális, szociális, gazdasági, politikai, vallási állapotára utaló jeleket. A numizmatika sajátos módszertanával egyszerűen "felnyitja" az érmékben lévő információs halmazt."
"Isten (...) önkijelentésnek csúcsa a Megváltó Jézus Krisztus, akinek tanítását, példamutatását, jelentőségét a keresztyén teológia magyarázza. A Megváltó jobb megértéséhez ismerni kell azt a sokrétű szociális, gazdasági, politikai, vallási hátteret, amelyben rövid földi életét töltötte."
"... az érmék, mint "néma tanúk", nemcsak látták, de fontos szereplőként részt is vettek a kijelentés drámai eseményeiben."
Jézus "ezt mondta nekik: (...) Hozzatok nekem egy dénárt, hogy megnézzem. Holtak egyet, és akkor Jézus megkérdezte: Kié ez a kép és ez a felirat? Ők pedig így feleltek: A császáré. Ekkor Jézus ezt mondta nekik: Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és az Istennek, ami az Istené."

Tartalom


Vissza

Témakörök

Medgyessy László

Medgyessy László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Medgyessy László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem