kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Paginarum Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 95 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 28 cm x 21 cm |
| ISBN: | 963-9392-03-0 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Ajánlás | 5 |
| Előszó | 7 |
| A harmónia nyelvezete | 9 |
| A jin-jang szimbolikai rendszere | 10 |
| A "Konyha Istene" szerepe a kínai istenek világában | 13 |
| Jin-jang értékek és az étkezés | 15 |
| Az alapanyagok felosztása, összeállítása és elkészítése | 20 |
| Ízek, ízesítés, állagminőség | 22 |
| Hun és közép-ázsiai hatások | 24 |
| Áldozati ételek: kommunikációs kapcsolat a túlvilággal | 26 |
| Hagyományos kínai ünnepek | 27 |
| "Az élelem gyógyszer", amely a hosszú élet titka | 28 |
| "_Az étkezés az erotikus örömök kapuja" | 30 |
| Rizsbor, az örömök világa | 35 |
| A tea szellemisége | 37 |
| Főzési és sütési eljárások | 41 |
| Kínai konyhák, kínai tájjellegű konyhák | 43 |
| A világtörténelem legnagyobb gasztronómiai enciklopédiája | 46 |
| Császári gálák, császári étkezések | 47 |
| Közmondások és ajánlások | 49 |
| Kínai történelmi korok időrendi felosztása | 50 |
| Válogatás a kínai konyha híres receptjeiből | 51 |
| Levesek | 52 |
| Rizs-, tészta-, zöldség- és tojásételek | 59 |
| Hal-, rák-, polip-, béka-, teknősbékaételek | 65 |
| Szárnyasok | 73 |
| Bárányhús-, sertéshús-, marhahús-ételek | 83 |
| Bibliográfia | 91 |
| Ételmutató | 93 |