Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A király könyve (rossz állapotú)

Szerző

Kiadó: Herzig Miksa kiadása
Kiadás helye: Lipcse-Budapest-Bécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott kiadói egész vászonkötés
Oldalszám: 322 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 45 cm x 36 cm
ISBN:
Megjegyzés: Aranyozott, szecessziós díszítésű, kiadói, a király monogramjával ellátott, egészvászon kötésben. I. Ferenc József életéről szóló, egész oldalas és szövegközti képekkel gazdagon illusztrált emlékalbum. A rajzokat neves művészek készítették, az egész oldalas képeket rajzos és feliratos hártyapapír védi a sérüléstől.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Áhitattal és gyönyörködve nézzük a fejünk fölött ragyogó csillagot, és elfogódik bele szivünk, midőn a tudósok, akik messzelátó csöveiken át vizsgálják a tündöklő égi testet,... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Áhitattal és gyönyörködve nézzük a fejünk fölött ragyogó csillagot, és elfogódik bele szivünk, midőn a tudósok, akik messzelátó csöveiken át vizsgálják a tündöklő égi testet, megértetik velünk, hogy hiszen az a csillag voltaképpen szintén csak olyan teke mint az, amelyen magunk is élünk; szintén a nap körül forog; van éjjele és hajnala; van téli hava és jege; van tavaszi virulása, érlelő nyara, borongó ősze, mint a mi földünknek; s hogy felhők rajzanak körülötte, tengerek terülnek el fölületén s folyamok szeldelik keresztül-kasul; s hogy nyilván hozzánk hasonló teremtések is népesítik.
Áhitatunk csak fokozódik ezek tudatával, gyönyörködésünk csak annál nagyobb.
E példa magyarázza könyvünket is.
Látjuk a fejünk felett ragyogó királyt. Szeretettel és csodálattal tekintünk fel hozzá, mert hiszen az ő népének útjait világítja meg. Sugárzása nekünk szól, az ő hatalma a mi megnyugvásunk.
De nagyon magasan van.
Egy szép nap azonban megjön az engedelem, hogy a rajzoló és író művész ám igazítsa feléje az ő közelítő ónját és tollát.
S megtörténik a kedves csoda.
A rideg távolság megszínesedik, ködös pontok alakot öltenek s meglátjuk a mi királyunkat az ő teljes, hódító emberi voltában is, amint örül és bánkódik, dolgozik és imádkozik, szedvén a családi boldogság rózsáit, vagy nemes megadással nyújtva oda homlokát a vérző tövisnek. Vissza

Tartalom

Előszó
Dr. Szilágyi Sándor: Koronázás
Kozma Andor: Dal a Királyra1
Ágai Adolf - Herczeg Ferencz - Dr. Jókai Mór - Mikszáth Kálmán: Budapesten3
Berzeviczy Aladár - Grasberger János - Dr. Kronfeld Mór - Schaeffer Ágost - Weyr Mária - Dr. Zweig Egon: Bécsben51
Ágai Adolf - Bacciocco Frigyes Albert - Gross Ferdinánd - Lovag Klaudy Kolos Sándor - Klostermann Károly - Dr. Kronfeld Mór - Dr. Zweig Egon131
Bancalari Gusztáv: A legfelsőbb hadur211
Ágai Adolf - Báró Berg Vilmos: Vadászaton273
Weyr Mária: Ischlben301
Zárszó321
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú) A király könyve (rossz állapotú)

A könyv kötése amatőr módon javított. 22 képtábla hiányzik. A vágásból eredően szöveghiány, oldalszámozás hiánya látható. A borító kopott, foltos, sérült. A lapélek és néhány lap foltosak. A lapélek egyenetlenek.

Állapot: Rossz
30.000 ,-Ft
150 pont kapható
Kosárba