kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 137 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-231-193-0 |
| Állategészségügyi alapismeretek | |
| Az állategészségügy feladata, az állategészségügyi ismeretek jelentősége | 3 |
| A betegség fogalma | 3 |
| A beteg állat felismerése és elkülönítése | 4 |
| Kórokok | 4 |
| Fizikai kórokok | 4 |
| Kémiai kórokok | 6 |
| Élő kórokozók | 6 |
| A betegségek osztályozása | 9 |
| Szervi, szervrendszeri és általános betegség | 10 |
| Heveny és idült betegség | 11 |
| Nem fertőző és fertőző betegség | 11 |
| A betegség keletkezésének belső feltételei | 12 |
| A kórokozó és a szervezet kölcsönös viszonya | 14 |
| A fertőző betegség kialakulása, lefolyása | 15 |
| A betegség felismerése | 16 |
| A betegvizsgálat menete | 17 |
| Az állatok kórboncolása | 19 |
| Gyógyszeres kezelés | 24 |
| Az immunizálás módszerei | 26 |
| Az állattartás állategészségügyi feltételei | |
| A környezeti tényezők | 30 |
| A táplálkozás hatása | 31 |
| A zsúfoltság és az állatok viselkedésének hatása | 32 |
| Az állatok ellenségeinek hatása | 32 |
| A bélflóra és a takarmány mikroorganizmusainak hatása | 32 |
| A légköri és a meteorológiai hatások | 33 |
| A talaj és a padozat hatása | 36 |
| A környezeti tényezők ingadozásai és az állati szervezet | 36 |
| A fertőtlenítés | 36 |
| A fizikai fertőtlenítés | 37 |
| A vegyi fertőtlenítés | 38 |
| A biológiai fertőtlenítés | 40 |
| A fertőtlenítés a gyakorlatban | 40 |
| A nagyüzemi baromfi-, galamb- és nyúltelepek higiéniája | 42 |
| A fertőző állatbetegségek megelőzésének alapelvei | 50 |
| Baromfi- és nyúlbetegségek | |
| Nem fertőző, anyagforgalmi betegségek | |
| Vitaminhiányok | 52 |
| Az ásványianyag-forgalom zavarai | 57 |
| A fehérjeforgalom zavarai | 58 |
| A tartási-takarmányozási zavarok okozta megbetegedések | 59 |
| Mérgezések | 64 |
| Az elhelyezésből, tartásból eredő ártalmak | 67 |
| Egyéb nem fertőző megbetegedések | 68 |
| Fertőző betegségek | |
| A fertőzés terjedése | 70 |
| A fertőző betegség behurcolásának megakadályozása | 74 |
| A fertőző betegség terjedésének megállítása | 76 |
| A fertőtlenítés mint a védekezés egyik fő módszere | 80 |
| Parazitás betegségek | 81 |
| Belső élősködők | 84 |
| Külső élősködők | 96 |
| A baktérium okozta megbetegedések | 100 |
| A baromfifélék baktérium által okozott megbetegedései | 100 |
| A nyulak baktérium okozta megbetegedései | 113 |
| A vírus okozta megbetegedések | 118 |
| Gombák és az általuk termelt méreganyagok okozta betegségek | 130 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.