kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Zafír Press |
|---|---|
| Kiadás helye: | |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 143 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 21 cm |
| ISBN: | 978-963-88275-2-4 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| A kiadó előszava | 7 |
| Bevezetés | 8 |
| A változtatás ideje | 8 |
| A koleszterin rejtélye | 8 |
| A koleszterin a szervezetben | 11 |
| LDL ("a rossz, kártékony koleszterin") | 11 |
| HDL ("a jó, jótékony koleszterin") | 11 |
| Hogyan tudom ellenőrizni a koleszterinszintemet? | 11 |
| Az ideális koleszterinszint | 13 |
| A koleszterin és az érelmeszesedés | 14 |
| Hogyan rakódik le a koleszterin? | 14 |
| Az érelmeszesedés hatása az egészségre | 14 |
| A koleszterin és a keringés kapcsolata | 15 |
| A kockázati tényezők csökkentése | 16 |
| Testmozgás | 16 |
| Dohányzás | 17 |
| Elhízás | 17 |
| Étrend | 18 |
| Stressz | 18 |
| Cukorbetegség | 18 |
| Magas vérnyomás | 19 |
| Dióhéjban | 19 |
| A szívbarát étrend | 20 |
| A Mediterrán étrend kulcsfontosságú tulajdonságai | 20 |
| Gyümölcsök és zöldségek a Mediterrán étrendben | 22 |
| A természet gyógyító ételei | 22 |
| Teljes kiőrlésű gabona a Mediterrán étrendben | 26 |
| Zsírok a Mediterrán étrendben | 27 |
| Telített zsírok | 28 |
| Egyszeresen telítetlen zsírok | 30 |
| Többszörösen telítetlen zsírok | 30 |
| Vegetáriánus étrend | 32 |
| Táplálékkiegészítők a koleszterincsökkentő étrendben | 34 |
| Mediterrán étrend: az életstílus elsajátítása | 37 |
| Tíz módszer, ami segít az étrendjét a Mediterrán étrendhez közelíteni | 37 |
| Érje el a magasságának megfelelő testsúlyt! | 37 |
| Tervezze meg a rendszeres étkezést! | 37 |
| Élelmiszercímkék | 40 |
| Éttermi étkezés: válassza az egészségeset! | 43 |
| Reggelik | 46 |
| Több mint müzli | 48 |
| Energiadús smoothie | 48 |
| Palacsinta hajdinalisztből | 51 |
| Reggeli szelet | 51 |
| Banános zabkása | 52 |
| Tojásrántotta füstölt lazaccal | 52 |
| Édeskukorica-lepény mártogatós szósszal | 54 |
| Mexikói burrito | 55 |
| Krémes rizskása (congee) | 55 |
| Muffin szárított gyümölccsel | 56 |
| Spanyol omlett | 56 |
| Párolt dim-sum | 59 |
| Kedgeree friss lazaccal | 59 |
| Levesek és saláták | 60 |
| Sütőtökkrémleves | 62 |
| Hűs avokádóleves | 63 |
| Citromfűleves édeskukoricával | 64 |
| Gazpacho | 64 |
| Tápláló halleves | 66 |
| Fűszeres thai leves | 66 |
| Csirkehúsleves | 67 |
| Vegyes zöldfűszeres saláta | 67 |
| Csicseriborsós babsaláta | 68 |
| Saláta négyféle gombával és szarvasgombaolajjal | 69 |
| Rukkolás tonhalsaláta | 69 |
| Klasszikus francia saláta | 70 |
| Friss nizzai tonhal | 70 |
| Thai csirkesaláta | 73 |
| Csirkemájsaláta | 73 |
| Előételek és könnyű ételek | 74 |
| Sült fokhagyma | 76 |
| Sült sütőtök fokhagymával | 76 |
| Sült burgonya zsályával | 76 |
| Zsírszegény burgonyakarikák | 76 |
| Zöldbab japán módra | 78 |
| Brokkoli osztrigaszószban | 78 |
| Wokban sült tofu és spenót | 79 |
| Tojásos sült rizs | 79 |
| Avokádós-paradicsomos tornyok | 80 |
| Paradicsomos és bazsalikomos bruschetta | 80 |
| Variáció | 81 |
| Rakott padlizsán fetával | 83 |
| Spárgából készített tutaj lazacikrával, avokádóágyon | 83 |
| Marinált lazacos sashimi | 84 |
| Lazacos-kapros habkrém | 84 |
| Tepsiben sült szardínia | 86 |
| Tonhal-tatár | 87 |
| Mediterrán marinált tonhal | 87 |
| "Mézes-mázos" csirke | 88 |
| Keleti csirke salátalevélben | 88 |
| Klasszikus amerikai hamburger | 90 |
| Bárányhús tandoori ízesítéssel | 91 |
| Hagymás máj pirítóssal | 91 |
| Főételek | 92 |
| Penne napon szárított paradicsommal és fenyőmaggal | 94 |
| Gombás rizottó szarvasgombaolajjal | 94 |
| Spagetti karamellizált zöldségekkel | 97 |
| Gnocchi vadgombás szósszal | 97 |
| Tigrisrák szójaszószban | 98 |
| Vegyes chilis bab | 98 |
| Lazacos halpogácsa | 101 |
| Főtt lazac ötféle zöldfűszerrel | 101 |
| Kuszkuszban és napon szárított paradicsomos krémben sült tőkehal | 102 |
| Mediterrán stílusú sült tőkehal | 102 |
| Nizzai tengeri sügér egészben | 105 |
| Sütőben sült makrélahalmok | 105 |
| Ázsiai zöldséghalomban sült tengeri sügér | 106 |
| Félig átsült tonhalszelet spárgával | 106 |
| Vörös csattogóhal naranccsal, citrommal és lime-mal | 108 |
| Halas rizottó | 109 |
| Francia halászlé | 109 |
| Friss halburger ciabattán | 110 |
| Párolt tengeri sügér kínai módra | 110 |
| Citromos-ragadós csirke | 113 |
| Sült csirke olasz módra | 113 |
| Wokban sült kínai sertéshús | 114 |
| Sáfrányos csirke | 114 |
| Marokkói báránysült kuszkuszon | 116 |
| Borjúmáj wasabis burgonyapürével | 117 |
| Desszertek | 118 |
| Hűs eperleves friss mentalevéllel | 120 |
| Kajszibarackos-narancsos gyümölcskrém | 120 |
| Főtt körte vaníliával | 122 |
| Grillezett gyümölcs | 122 |
| Karamellizált narancs | 123 |
| Szezámmagos banán | 123 |
| Nyári puding | 124 |
| Könnyed égetett krém (creme brulée) | 124 |
| Palacsinta ázsiai gyümölcsökkel | 126 |
| Málnakrém | 127 |
| Tökös-sajtos sütemény | 127 |
| Fagyasztott joghurt | 128 |
| Szorbet bogyósgyümölcsökkel | 128 |
| Könnyű csokoládétorta | 131 |
| Hűtött csokoládés sütemény | 131 |
| Alapreceptek | 132 |
| Klasszikus francia öntet | 134 |
| Japán wasabis öntet | 134 |
| Keleti öntet | 134 |
| Tofus guacamole | 135 |
| Salsa | 135 |
| Thai mártogatós szósz | 135 |
| Zsírszegény hummusz | 136 |
| Tzatziki | 136 |
| Padlizsános mártás | 137 |
| Paradicsomos-fetás mártás | 137 |
| Olívabogyókrém (tapenade) | 138 |
| Zöldséglevesalap | 138 |
| Hallevesalap | 139 |
| Csirkehúsleves-alap | 139 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.