kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 216 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-356-260-0 |
| Bevezetés | 9 |
| A tenyésztés története | 11 |
| A prémesállat-tenyésztés sajátosságai | 15 |
| Általános sajátosságok | 15 |
| A világ és Magyarország prémesállat-tenyésztése | 15 |
| A prémtermelés és -értékesítés néhány hazai jellegzetessége | 17 |
| A prémértékesítés rendszere, az aukciók | 19 |
| A bőr és a prém | 22 |
| A bőr felépítése | 22 |
| A prémfejlődés hormonális szabályozása | 23 |
| A szőrfejlődés és a prémváltás | 23 |
| A melatoninkezelés lehetősége | 28 |
| A prémesállatok nemesítése | 29 |
| Párosítási módok | 30 |
| Tenyésztési módszerek | 32 |
| Szelekció | 33 |
| Növényevő prémesállatok | 37 |
| A csincsilla tenyésztése | 39 |
| Értékmérő tulajdonságok | 39 |
| A csincsilla szaporodásbiológiája és szaporítása | 50 |
| A csincsilla tartása és gondozása | 54 |
| A csincsilla takarmányozása | 57 |
| A csincsilla prémezése, a prém kezelése | 60 |
| A csincsilla egészségvédelme | 63 |
| Hobbi csincsillatartás | 65 |
| A nutria tenyésztése | 67 |
| Értékmérő tulajdonságok | 67 |
| A nutria szaporodásbiológiája és szaporodása | 68 |
| A nutria takarmányozása | 74 |
| A nutria tartása | 79 |
| A nutria prémezése, a prém kezelése | 83 |
| A nutria egészségvédelme | 88 |
| Húsevő prémesállatok | 89 |
| Nyérctenyésztés | 91 |
| Értékmérő tulajdonságok | 91 |
| A nyérc szaporítása | 106 |
| A nyérctenyésztés gyakorlata | 109 |
| A nyérc egészségvédelme | 116 |
| Rókatenyésztés | 118 |
| Értékmérő tulajdonságok | 118 |
| A sarki róka és az ezüstróka kvantitatív tulajdonságai | 122 |
| A sarki róka és az ezüstróka szaporítása | 132 |
| A sarkiróka-tenyésztés gyakorlata | 135 |
| Az ezüstróka-tenyésztés gyakorlata | 138 |
| Az ezüstróka és a sarki róka egészségvédelme | 141 |
| A prémgörény | 142 |
| Értékmérő tulajdonságok | 142 |
| A prémgörény szaporítása | 145 |
| A prémgörénytenyésztés gyakorlata | 148 |
| A prémgörény tartása, takarmányozása és egészségvédelme | 148 |
| A nyestkutya | 150 |
| A mosómedve | 152 |
| A coboly | 154 |
| A húsevő állatok tartástechnológiája | 156 |
| A telep helyének kiválasztása | 156 |
| Épületek | 157 |
| Ketrecek és tartozékaik | 159 |
| Az állomány kezelése | 161 |
| Etológiai megfigyelések | 162 |
| A húsevő prémesállatok takarmányozása | 164 |
| Takarmányozás-élettani sajátosságok | 164 |
| A nyérc takarmányozása | 165 |
| A rókák takarmányozása | 167 |
| A prémgörény takarmányozása | 169 |
| A táplálóanyagok és az ásványi anyagok szerepe | 169 |
| A vitaminok szerepe | 171 |
| Fontosabb takarmány-alapanyagok | 173 |
| A késztakarmányok | 178 |
| A prémesállat-telep takarmányszükséglete | 182 |
| A húsevő prémesállatok prémezése, a prémek kezelése | 184 |
| Általános előírások | 184 |
| A rókák és a nyestkutya leölésének alkalmazható módjai | 184 |
| A nyérc és a prémgörény leölésének alkalmazható módjai | 185 |
| A prémezés munkafolyamatai | 185 |
| A vadászgörény és hasznosítása | 188 |
| Vadászatra tanítás | 188 |
| A vadásztatás általános tudnivalói | 191 |
| Összeszoktatás más fajokkal közös vadászatra | 191 |
| A vadászható fajok | 193 |
| A kiválasztás | 193 |
| A takarmányozás és tartás | 194 |
| Egyéb tudnivalók | 194 |
| Irodalom | 196 |
| Melléklet | 199 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.