| Kiadó: | Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 260 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 5 |
| A vezetés fogalma és feladatai | 10 |
| A vezetés története és módszerei | 15 |
| Vezetési koncepciók | 15 |
| Taylor munkássága | 15 |
| Fayol munkássága | 17 |
| Elton Mayo | 19 |
| Vezetői funkciók | 21 |
| A tervezés | 21 |
| Szervezés | 26 |
| Operatív irányítás | 36 |
| Koordinálás | 38 |
| Ösztönzés | 42 |
| Ellenőrzés | 47 |
| A szervezet kialakításának problémái | 60 |
| Személyes vezetés | 63 |
| Funkcionális szervezet | 65 |
| Törzskari-lineáris vezetői rendszer | 73 |
| A döntés-elmélet alapjai | 76 |
| A vezetői munka dinamikus szemlélete | 76 |
| A döntés fajtái | 79 |
| A döntés elemei | 79 |
| A döntési folyamatot meghatározó tényezők | 80 |
| A döntést hozó személy viszonyulási köre | 81 |
| Célt illető elgondolás | 83 |
| Döntéstől várt eredmény | 83 |
| A tájékozottság színvonala | 84 |
| A döntés megfogalmazása | 86 |
| A fokozatok hatása és visszahatása | 87 |
| A döntés-előkészítés módszerei | 88 |
| Az operáció-kutatás lényege a vezetés szempontjából | 89 |
| A probléma rögzítése és célkitűzése | 97 |
| A célok relatív fontosságának módszeres vizsgálata | 103 |
| A döntést hozó előzetes állásfoglalásának hatásai | 122 |
| A tudományos módszerek fölénye a hagyományos módszerek felett | 127 |
| Egyszerű példa a módszerek összehasonlítására | 130 |
| A szocialista táborban leggyakrabban alkalmazott tudományos módszerek | 139 |
| Matematikai-statisztikai módszerek alkalmazása a minőségellenőrzésben | 140 |
| Optimális sorozatnagyság és raktárkészlet meghatározása | 144 |
| Szállítási feladat megoldása | 155 |
| Lineáris programozás | 167 |
| Kritikus nyomvonal módszer | 185 |
| Vezetőképzés, továbbképzés | 202 |
| A képzés és továbbképzés szükségessége | 202 |
| Személyes vezetői tulajdonságok | 204 |
| Általános vezetői ismeretek | 209 |
| Speciális szakmai ismeretek | 213 |
| A képzés és továbbképzés módszerei | 216 |
| A vezetőképzés nyugati tapasztalatai | 218 |
| A vezetőképzés hazai feladatai | 225 |
| Az élelmiszeripari vállalatok vezetésének jelenlegi sajátosságai | 229 |
| Az élelmiszeripari helyzetkép kritikai vizsgálata | 229 |
| Élelmiszeripari átszervezések | 240 |
| A vezetés színvonalának emelése az élelmiszeripari vállalatoknál | 250 |
| Irodalomjegyzék | 254 |
| Tartalomjegyzék | 258 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.