| Kiadó: | Golden Book Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 101 oldal |
| Sorozatcím: | Diétás szakácskönyvek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 18 cm x 19 cm |
| ISBN: | 963-9275-12-3 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Bevezetés | 7 |
| Történeti áttekintés | 7 |
| A köszvény klinikai lefolyása | 8 |
| Tünetek | 8 |
| Elkülönítő diagnózis | 9 |
| A köszvény kialakulása | 10 |
| Kiváltó okok, kóreredet | 10 |
| A betegség felismerése | 11 |
| Laboratóriumi leletek | 11 |
| Képalkotó eljárások | 11 |
| A köszvény kezelése | 12 |
| Gyógyszeres kezelés | 12 |
| Életmód, táplálkozás | 13 |
| Összefoglalás | 13 |
| Dietetikai szempontok | 14 |
| Hogyan alakul ki a köszvény? | 15 |
| A köszvény klinikai stádiumai | 17 |
| A köszvénydiéta lényege | 18 |
| Javasolt étrend köszvényben | 18 |
| Alapelvek | 18 |
| Gyógynövények | 19 |
| Az ételek purintartalmát befolyásoló tényezők, konyhatechnikai eljárások | 20 |
| A gyakrabban fogyasztott élelmiszerek pruintartalma | 21 |
| Energiaszegény táplálkozás | 22 |
| A növényi rost (élelmi rost) fogyasztásának szerepe | 27 |
| A sószegény étrend jelentősége | 28 |
| Mintaétrend 1 hétre | 30 |
| Receptek | 39 |
| Levesek | 39 |
| Reggeli és uzsonna ételek | 46 |
| Zöldfőzelékek, köretek, egytálételek | 49 |
| Húsételek, egyéb feltétek | 62 |
| Saláták | 67 |
| Gyümölcskészítmények | 79 |
| Ivólevek zöldségből, gyümölcsből | 88 |
| Függelék | 93 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző tápanyagtartalma | 93 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző vitamintartalma | 95 |
| Fontosabb élelmiszerek, élelmianyagok jellemző ásványianyag-tartalma | 97 |
| Irodalom | 99 |
| Receptmutató | 101 |