A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A lélek elrejtőzik

A líbiai sivatag regénye

Szerző
Fordító

Kiadó: Kisgörgényi Bartha Ferenc Kiadása
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 308 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Radics Vilmos könyvnyomtató műhelye, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Június elején volt. Marigny ezredes egyik reggel elindult Fedor Eliades boltja felé, amely a Rue Hakri Pasa közelében feküdt. Eliades aznap reggel felhívta az Intelligence... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Június elején volt. Marigny ezredes egyik reggel elindult Fedor Eliades boltja felé, amely a Rue Hakri Pasa közelében feküdt. Eliades aznap reggel felhívta az Intelligence Servicet s közölte, hogy megvételre ajánlottak neki egy zsírkő-skarabeust. Ez a titkos szolgálta rejtjeles nyelvén azt jelentette, hogy híreket kapott Libiából.
Marigny ezredes civilben volt, mintha csak a Turfklubba készülne. Karióban még friss és hűvös volt a levegő ilyenkor, pedig bizonyosra lehetett venni, hogy ma sem marad el a szokott forróság. Az ezredes az utca árnyékos oldalán ment s úgy festett, mint aki reggeli sétáját végzi. Időnként megállt egy-egy kirakat előtt és addig nézegette a kirakatüveget, mig csak meg nem állapította belőle, hogy senki sem figyeli. Amint Eliades boltjához ért, mégegyszer gyorsan körülnézett minden irányban. Aztán kinyitotta az ajtót. Villamoscsengő jelezte, hogy vevő lépett a boltba. Kisvártatva megjelent Eliades.
Vissza

Fülszöveg

A rejtélyes, titokzatos líbiai sivatagban játszódik a regény cselekménye, napjainkban, a most folyó háború legvéresebb, legizgalmasabb szakaszában. Egy angol repülőtiszt, egy angol szolgálatban álló kém és a határszéli olasz őrház parancsnoka a hősei Home rendkívüli írásának, amely különös fényben mutatja be a keleti ember lelkivilágának minden misztikumát, az európai számára oly érthetetlen fatalizmusát. Az újságokból jólismert nevek itt életet kapnak, az oázisok, települések, amelyekért véres küzdelem folyt, útszakaszok, amelyekért borzalmas csata volt, adnak hátteret annak a történetnek, amelynek főszereplői köré szinte remegtető feszültséget varázsol a szerző nagyszerű íráskészsége. Home regényének maradandóságát biztosítja a szerző pompás lélekábrázolása, míg aktualitást ad könyvének a napjainkban lezajlott harc Afrikáért.

Michel Home

Michel Home műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Michel Home könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A lélek elrejtőzik A lélek elrejtőzik A lélek elrejtőzik A lélek elrejtőzik A lélek elrejtőzik

A gerinc vászonnal pótolt. A borító kissé kopottas.

Állapot:
2.540 Ft
1.270 ,-Ft 50
6 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!