| Egy diszkrét világhatalom: az ízipar | 9 |
| Egy meglepően szerény konszern New Yorkban | |
| Miért van szükségük a pékeknek titkosszolgálatra? | |
| Érzékcsalódás reggeltől estig, a müzlitől a spenótig | |
| Minden nap fél kiló lobik ételíz | |
| Szervezett címkecsalás: a jelölési törvény | 22 |
| A természet adománya: a mutatványról, amely az ausztrál fűrészporból kicsalogatja az eper "természetes" aromáját | |
| 12=600 | |
| Milyen akrobatikus mutatványokat szabad egy etikett-költőnek véghezvinnie? | |
| Költői szabadság és a csúf igazság | |
| A menük logikája: az ízek történetéről | 39 |
| Végezetül a desszert, avagy a fogások kialakulásának bonyolult útja | |
| Az ízek feltalálása | |
| Miért van manapság mindenből nagyobb adagokra szükségünk? | |
| Az idomított gyermek: harc az apróságokért | 52 |
| A zöld csomók rejtélye | |
| A kreuzbergi török gyerekek ismerik fűszereiket | |
| Miért olyan fontos a Magginak a Mikiegér? | |
| Több horrorhirdetést a gyerekeknek! | |
| Kettős vakpróba: Az élelmiszer-ellenőrök tehetetlensége | 66 |
| Miért kellett egy hivatalnoknak munkaideje alatt magas százalékú itókát égetnie? | |
| A barátságos kanadai úriember nem ismeri az ausztrál fűrészpor titkát | |
| Minél kevesebb méreg, annál rosszabb? | |
| Íz-eltévelyedések: Tiltott húsipari módszerek fű alatti legalizálása | 80 |
| Miért szabad a kolbásznak zuhanyoznia? | |
| Miért folyékony manapság a füst, és miért számít a kormánynál a kivétel majdnem szabálynak? | |
| A szalonna végre tekintettel van a természetre és a szomszédokra | |
| A leves hazudik: A szervezet átverése | 91 |
| A sült üzenete a fejnek és a hasnak | |
| Az étel mint fétis | |
| Téves riasztás az emésztőrendszerben: mért fontosak tulajdonképpen az ízek | |
| Továbbá hogyan lehet becsapni a szervezet figyelmeztető rendszerét? | |
| Kövér kutya: az ízek mint hizlalószerek | 100 |
| Miért akarnak a macskák Whiskast? | |
| Miért hasonlít kutya és gazdája egyre jobban egymásra, és miért van diétára szüksége egyre több négylábúnak? | |
| Továbbá az allergiás macskák most újból reménykedhetnek | |
| Titokban diétás: Az édesítőszerek észrevétlen győzelme | 111 |
| Miért tanácsos savanyú uborka a hizlaláshoz? | |
| Hogyan tud a műanyag gondoskodni az édes érzésekről? | |
| A kémia áldásai: a Hoechst élelmiszeripari részlegének virágzó üzletei | |
| Szemét álarcban: A hulladékból élelmiszer lesz - remek imitátumok | 122 |
| A tenger gyümölcseinek metamorfózisa, avagy hogyan alakul át a világító rák virslivé | |
| Hogyan lesz a szenyvíztisztító hulladékából gulyás? | |
| És miért finom mégis mindez? | |
| Sokk-ó-ládék: a rejtett rizikók | 134 |
| Miért életveszélyes egy Lila Pause egyeseknek? | |
| Mitől halt meg olyan hirtelen a 17 éves Sarah Redding? | |
| Az orvos mint detektív: a betegségek kiváltóinak körülményes keresése a táplálékban | |
| Az íz-kartell: A gigászok harca az élemiszerüzletben | 146 |
| Az élelmiszerbiznisz a kriminalitás szélén | |
| Miért kellett az amerikai FBI-nak ügynököt ültetnie az aromaiparba? | |
| Hogyan keresett egy építőanyag-vegyi cég a tojáson? | |
| Functional Food: a gyógyszeripar szakácsainak egészséges receptjei | |
| Inkább finomat: Az ízek jövője | 162 |
| Hogyan haragította magára egy őszinte cégvezető a háziasszonyokat? | |
| Miért luxus a levespor? | |
| És végezetül: az ízek visszatérése | |
| Irodalom | 170 |
| Név- és tárgymutató | 172 |