kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kétezeregy Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Piliscsaba |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 189 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 13 cm |
| ISBN: | 978-963-9904-05-7 |
| Megjegyzés: | Ötödik kiadás. |
| Egy diszkrét világhatalom: az ízipar | 9 |
| Egy meglepően szerény konszern New Yorkban | |
| Miért van szükségük a pékeknek titkosszolgálatra? | |
| Érzékcsalódás reggeltől estig, a müzlitől a spenótig | |
| Minden nap fél kiló lombik ételíz | |
| Szervezett címkecsalás: a jelölési törvény | 25 |
| A természet adománya: a mutatvány, amely az ausztrál fűrészporból kicsalogatja az eper "természetes" aromáját | |
| 12 = 600 | |
| Az etikettköltők akrobatikus száma: költői szabadság és a csúf igazság | |
| A menük logikája: az ízek történetéről | 44 |
| Végezetül desszert, avagy a fogások kialakulásának bonyolult útja | |
| Az ízek feltalálása | |
| Egy Maggi nevű úr, avagy a kémia győzelme | |
| Miért van manapság mindenből egyre nagyobb adagokra szükségünk? | |
| Az idomított gyermek: harc az apróságokért | 57 |
| A zöld csomók rejtélye | |
| A kreuzbergi török gyerekek ismerik fűszereiket | |
| Miért olyan fontos a Magginak a Mikiegér? | |
| Több horrorhirdetést a gyerekeknek! | |
| Cukorbeteg, gyenge csontú gyerekek - a kor kórjai | |
| Kettős vakpróba: Az élelmiszer-ellenőrök tehetetlensége | 71 |
| Miért kellett egy hivatalnoknak munkaideje alatt szeszt égetnie? | |
| A barátságos kanadai úriember nem ismeri az ausztrál fűrészpor titkát | |
| Minél kevesebb méreg, annál rosszabb? | |
| Íz-eltévelyedések: Tiltott húsipari módszerek fű alatti legalizálása | 87 |
| Miért szabad a kolbásznak zuhanyoznia? | |
| Miért folyékony manapság a füst, és miért marad a címke mégis tiszta? | |
| A szalonna végre tekintettel van a természetre és a szomszédokra | |
| A leves hazudik: A szervezet átverése | 98 |
| A sült üzenete a fejnek és a hasnak | |
| Az étel mint fétis | |
| Téves riasztás az emésztőrendszerben: miért fontosak tulajdonképpen az ízek? | |
| És hogyan lehet becsapni a szervezet figyelmeztető rendszerét? | |
| Kövér kutya: az ízek mint hizlalószerek | 109 |
| A macskák, akik Whiskast akarnak | |
| Miért hasonlít kutya és gazdája egyre jobban egymásra? | |
| Továbbá: az allergiás macskák most újból reménykedhetnek | |
| Az aromák mint hizlalószerek | |
| Az ízipar felismerése - egy kiigazítandó helyreigazítás | 1 |
| Titokban diétás: Az édesítőszerek észrevétlen győzelme | 122 |
| Miért tanácsos savanyú uborka a hizlaláshoz? | |
| Hogyan tud a műanyag gondoskodni az édes érzésekről? | |
| A kémia áldásai: az illúziók virágzó üzlete, hamisított tanulmányok és agykárosodás | |
| Szemét álarcban: A hulladékból élelmiszer lesz | 133 |
| A tenger gyümölcseinek metamorfózisa, avagy hogyan alakul át a világító rák virslivé | |
| Hogyan lesz a szennyvíztisztító hulladékából gulyás? | |
| És miért finom mégis mindez? | |
| Sokk-ó-ládék: a rejtett rizikók | 146 |
| Miért életveszélyes egy Lila Pause egyeseknek? | |
| Mitől halt meg olyan hirtelen a 17 éves Sarah Redding? | |
| Az orvos mint detektív: a betegségek kiváltóinak körülményes keresése a táplálékban | |
| Az íz-kartell: A gigászok harca az élelmiszerüzletben | 159 |
| Az élelmiszerbiznisz a kriminalitás szélén | |
| Miért kellett az amerikai FBI-nak ügynököt beépítenie az aromaiparba? | |
| Hogyan keresett egy építőanyag-vegyi cég a tojáson? | |
| Functional Food: a gyógyszeripar szakácsainak egészséges receptjei | |
| Inkább finomat: Az ízek jövője | 176 |
| Hogyan haragította magára egy őszinte cégvezető a háziasszonyokat? | |
| Miért luxus a levespor? | |
| A reklámról | |
| És végezetül: az ízek visszatérése | |
| Irodalom | 185 |
| Név- és tárgymutató | 187 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.