Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.877

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magas Tátra

Vysoké Tatry/Die Hohe Tatra

Szerző
Fotózta

Kiadó: Vydalo Vydavatelstvo Osveta
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 71 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Orosz   Szlovák  
Méret: 16 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Magas-Tátra a Kárpátok 1200 kilométer hosszan elnyúló hegykoszorújának legészakibb részén fekszik. Területe 260 km2. A hegység 27 km hosszú, összefüggő gránittömeget alkot, amelyet a rendkívüli szépségű, mészkőből felépülő Bélai-Tátra zár le.
A Magas-Tátrába érkező látogatókat már első pillanatban lenyűgözi ennek a kis területen égre törő magashegységnek a fensége, vadsága, méltósága, amelynél fellelhetjük (a gleccsereken kívül) a magashegységek minden jellemzőjét. A Magas-Tátra olyan felbecsülhetetlen értéket képez, amellyel a bőkezű természet ajándékozta meg Szlovákiát. A természeti szépségek iránt fogékony látogatókat elbűvölik a hegység felhőbe vesző, csipkézett csúcsai, éles gerincei, a festői sziklaalakzatai, a tornyok, tűk és meredek falak, teraszos völgyei, mély katlanai, kőgörgetegei, kristálytiszta vizű, gyöngyöző hegyi patakjai, habzó vízesései, zuhatagai, kúszó törpefenyővel borított hegyoldalai, gazdag, változatos növényzete, de a tátrai, magashegyi állatvilága is.... Tovább

Fülszöveg

A Magas-Tátra a Kárpátok 1200 kilométer hosszan elnyúló hegykoszorújának legészakibb részén fekszik. Területe 260 km2. A hegység 27 km hosszú, összefüggő gránittömeget alkot, amelyet a rendkívüli szépségű, mészkőből felépülő Bélai-Tátra zár le.
A Magas-Tátrába érkező látogatókat már első pillanatban lenyűgözi ennek a kis területen égre törő magashegységnek a fensége, vadsága, méltósága, amelynél fellelhetjük (a gleccsereken kívül) a magashegységek minden jellemzőjét. A Magas-Tátra olyan felbecsülhetetlen értéket képez, amellyel a bőkezű természet ajándékozta meg Szlovákiát. A természeti szépségek iránt fogékony látogatókat elbűvölik a hegység felhőbe vesző, csipkézett csúcsai, éles gerincei, a festői sziklaalakzatai, a tornyok, tűk és meredek falak, teraszos völgyei, mély katlanai, kőgörgetegei, kristálytiszta vizű, gyöngyöző hegyi patakjai, habzó vízesései, zuhatagai, kúszó törpefenyővel borított hegyoldalai, gazdag, változatos növényzete, de a tátrai, magashegyi állatvilága is. Különösen bájosak a mosolygó, smaragdzöld színű tavak, amelyek a hegység valóságos gyöngyszemei, lenyűgöző a széles vidékre nyíló kilátás, amely kitágítja a látóhatárt és feledhetetlen benyomást kelt az emberben.
Fekete-fehér fotókkal illusztrált ismertető, szlovák, német, orosz és magyar nyelvű kísérőszöveggel. Vissza

Tartalom

Tátra, hegység, természet, élővilág, látványosságok, sport, album
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem