Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Detektív 1929. január-december

Képes folyóirat/A M. Kir. Államrendőrség Detektívtestülete Nyugdíjpótló és Segélyező Egyesületének hivatalos lapja/IV. évfolyam 1-24. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: A Magy. Kir. Áll. Rendőrségi Detektívek Országos Nyugdíjpótló és Segélyező Egyesülete
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 1.096 oldal
Sorozatcím: A Magyar Detektív
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Fekete-fehér képekkel, ábrákkal illusztrálva. Megjelenik minden hó elsején és tizenötödikén.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megizmosodva, férfiereje bimbózó teljében negyedik évfolyamába lép jelen számával folyóiratunk. Az első, küzdelmesen nehéz esztendők után az elvetett mag kihajtott, szárba szökkent, lombosodni... Tovább

Előszó

Megizmosodva, férfiereje bimbózó teljében negyedik évfolyamába lép jelen számával folyóiratunk. Az első, küzdelmesen nehéz esztendők után az elvetett mag kihajtott, szárba szökkent, lombosodni kezdett és a mindenfelől feléje áramló szeretet, elismerés, jóakarat és bizalom áldott, termékenyítő melegében a magyar rendőri irodalom erős, kemény tudásttermő és enyhetadó fájává terebélyesedett.
Büszke szeretettel simogatjuk végig az elmúlt három évfolyam vaskos és impozáns köteteit. Közel ezer ismeretterjesztő, tapasztalatgazdagító, tudásbővítő és mulattatva tanító, látványos képekkel vagy rajzokkal illusztrált cikkel - zárt és impozáns, katonás rendben, teljes fegyverzettel felvonuló ezredével a kultura és a szellemi front békeharcosainak - szolgáltuk egyrészt a rendőrtestület tagjai szakoktatásának szép ügyét, másrészt a nagyközönség körében a rendészet intézményének, Magyarországon oly sajnálatosan szükséges, népszerűsítését. De - programunkhoz és kitűzött célunkhoz híven - nem hagytuk figyelmen kívül a szépirodalmi célokat sem s az a száznál több magyar és külföldi novella, kis regény, félezernyi tréfa, a két nagy folytatásos regény, ami az elmúlt évfolyamok vaskos köteteiben megjelent, előkelő helyet biztosítottak folyóiratunknak a magyar szépirodalom ünnepi orgánumainak sorában. A mi olvasóközönségünk megszerette a folyóiratot, kitartó törzsközönségünkké vált, amely várja, kívánja és számról-számra szeretettel fogadja lapunkat és „A Magyar Detektív" szerkesztőbizottsága legelső és legfőbb feladatának azt tekinti mindenekfölött, hogy fejlessze, gazdagítsa, mégjobban díszítse és bővítse a folyóirat tartalmát s hogy az állandó fejlesztéssel, nívógyarapítással, tartalomemeléssel hálálja meg az olvasótáborra részéről feléje áradó szeretetet és megbecsülést.
Most induló negyedik évfolyamában folyóiratunk elsősorban azt a meleg, baráti kapcsolatot próbálja még inkább elmélyíteni, ami .„A Magyar Detektív" olvasóközönsége és szerkesztősébe között a lap megindulása óta fennáll. Alig néhány lapszámunk óta megindult „Tanácsadó"- rovatunk olvasóink ügyes-bajos kérdéseire, mindenféle, a napi élet világában felvetődő problémáira, jogi, világnézeti vagy társadalmi dilemmáira pontos és szakszerű felelettel szolgál. A különleges, nem általánosítható, nagyobb elmélyedést igénylő kérdésekre ezentúl magánlevélben is készséggel válaszolunk. Azon leszünk, hogy folyóiratunk tartalma még nívósabb, élvezetesebb és tarján változatos legyen. Mihelyt a technikai nehézségeket sikerül legyőznünk e téren, növelni fogjuk lapunk terjedelmét, bevezetjük a többszínnyomású képmellékleteket, a mostaninál is szebb és tartalmasabb kiállítást, külső köntöst és ha folyóiratunk anyagi helyzete megengedi, tervbe vettük azt is, hogy „A Magyar Detektív", minden egyes számához egy-egy csinoskiállítású könyvet, egy teljes detektívregényt fogunk adni teljesen ingyenesen. Külön irodalmi meglepetés lesz „A Magyar Detektív" 1929-iki évfolyamának karácsonyi képes naptárajándéka.
Az újesztendő és új évfolyamunk beköszöntésekor boldog, szerencsés, békességben, egészségben és elégedettségben bőséges, az áldott magyar humusz szellemi és földi terméseiben gazdag, igazságosztó Újesztendőt kívánunk olvasóinknak, híveinknek és minden jóakaró barátunknak!
Az újesztendő és negyedik évfolyamunk örömös indulásakor kitárt szívünkkel köszöntjük az Olvasót! Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december A Magyar Detektív 1929. január-december

Néhány lap kissé foltos, néhány lap javított. Az újságokban található keresztrejtvényeket megfejtették, néhány lapon jelölések találhatók.

Állapot:
55.000 ,-Ft
275 pont kapható
Kosárba