kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | "Pátria" Irodalmi Vállalat és Nyomdai R.T. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 224 oldal |
| Sorozatcím: | A m. kir. földmívelésügyi minisztérium kiadványai |
| Kötetszám: | 3 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 19 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal gazdagon illusztrálva. |
| Dr. Mayer Károly: Előszó | |
| Sajó Elemér: Bevezetés | |
| Dr. Unger Emil: Történelmi összefoglalás | 1 |
| Dr. Unger Emil - Papp Anna: A hal és környezete | 11 |
| Általános rész | 11 |
| A hal szervezete és életműködése | 12 |
| gazdaságilag fontosabb halaink | 21 |
| A hal lakóhelye, környezete és élete | 34 |
| A halak ellenségei | 52 |
| Halbetegségek | 57 |
| vitéz Illésy Zoltán: Közvizeink halászata | 66 |
| Dr. Maucha Rezső - Németh Endre: Pontyos tógazdaságok | 78 |
| Termelés és üzem | 78 |
| Műszaki és gazdasági berendezés | 102 |
| vitéz Illésy Zoltán: Pisztrángtenyésztés | 134 |
| Általános rész | 134 |
| Mesterséges keltetés | 138 |
| Költőedények, költőházak | 140 |
| A pisztrángos tógazdaság | 148 |
| Nyilt vizek népesítése | 153 |
| Lindmeyer Antal: A szennyvizek és a halászat | 158 |
| Általános rész | 158 |
| A szennyesvizek hatása a befogadó vízfolyásra | 163 |
| A szennyesvizek gazdasági kihasználása | 166 |
| A legfontosabb ipari szennyesvizek | 167 |
| Dr. Unger Emil: Halértékesítés | 171 |
| Halkezelés és szállítás | 171 |
| Halkereskedelem | 180 |
| Németh Endre: A halászat állami támogatása | 187 |
| Dr. Maucha Rezső: A külföld halászata | 194 |
| Fischer Frigyes: Halászati törvények és rendeletek | 204 |
| Fischer Frigyes - Dr. Korbuly Mihály: Halászati hivatalok és egyesületek | 212 |
| Fischer Frigyes: A magyar halászat jövője | 217 |
| Irodalmi adatok | 223 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.