Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.805

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar honfoglalás 1100 éves évfordulója

Mitsui Sen szoborpark/Veresegyház, 1996. május 5./Magyar-Japán Barátság Liget

Fordító
Fotózta
Kapcsolódó személy
,
Kiadó:
Kiadás helye: Veresegyház
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 23 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Japán   Angol  
Méret: 30 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Beköszöntő
Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere
Szeretettel köszöntöm Mitsui Sen japán szobrászművészt, akinek az akaratához és szándékához kapcsolódva ma is együtt lehetünk, - falunk... Tovább

Előszó

Beköszöntő
Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere
Szeretettel köszöntöm Mitsui Sen japán szobrászművészt, akinek az akaratához és szándékához kapcsolódva ma is együtt lehetünk, - falunk lakossága és vendégeink - a magyar honfoglalás 1100 éves évfordulóját ünnepelni.
Mitsui Sen japán szobrászművész 1981-től alkot Veresegyházon és vesz részt a település kulturális életében.
1983-ban készítette el Veresegyházon az általános iskolából kijövő gyermekek kedvelt helyét -a japán parkot, a központi orvosi rendelő előtti területre.
1985-ben Veresegyházon felavatásra került az új posta elé készített "Kapcsolat" című szobra.
Az 1990-es évek elején szorgalmazni kezdte egy szoborpark létrehozását. Kereste, kutatta a település természetes és épített környezetét, hogy hol kaphat helyet egy program. Megtalálta a versegyházi tavak fenyőerdővel is díszített szép völgyében.
1994-ben a "Szellő" és "Ősi jel" című két szobrának felavatására került sor. Az avató ünnepségen részt vett Tanaka Yoshitomo Úr Japán jelenlegi magyarországi nagykövete.
Most a negyedik szobor felavatására kerül sor, amely az "Újjászületés" címet viseli és mint a korábbiak ez is a szobrász adománya a településnek.
Annyiban más mit a többi, hogy ez kifejezetten a magyar honfoglalás 1100 éves évfordulójának emlékére készült, ezzel is kifejezve a művész magyar történelem iránti és a magyar nép iránti tiszteletét.
A ligetet díszíteni fogja a Japánból érkezett és a Veresegyházi Faluszépítő Egyesület által elültetett 30 db cseresznyefa - sakura -is.
Kedves ez a nap, mert ezen a napon ünnepeljük mi magyarok az Édesanyánkat, a japánok pedig a Fiúkat. Különösen kedves azért is, mert vendégeink között köszönthetjük Tanaka Yoshitomo Urat, Japán magyarországi nagykövetét, Mitsui Sen szülővárosának Kawaguchinak gazdasági ügyekért felelős alpolgármesterét, Usui Hiroji Urat és Yamagishi Nobuo Művészettörténész Urat, a Maki Hangversenyzenekar Művészeti Főigazgatóját, Baja Ferenc Környezetvédelmi és Területfejlesztési Miniszter Urat és a Magyar Országgyűlés Képviselőit.
Mi, akik itt élünk örömmel vesszük tudomásul a művész által és japán vendégeink által felénk, népünk felé kifejezett megbecsülést.
Kívánom, hogy ez a szép alkalom, ez a nap, ez az adomány minél többünket töltsön el tiszta ünnepi érzéssel.
E szobor és a Magyar-japán liget kösse egyre szorosabbra a két nép barátságát, hogy együttműködve jobban boldoguljunk mindannyian.
Veresegyház, 1996. május 5. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A magyar honfoglalás 1100 éves évfordulója A magyar honfoglalás 1100 éves évfordulója

A borító foltos.

Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba