1.034.809

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A magyar konyha ízei

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta

Kiadó: Paginarum Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 270 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9392-09-X
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A magyar konyha megújulásába vetett hit tükröződik azokban a receptekben, amelyeket a könyv első fele tartalmaz.
Konyhánk hagyományos, régi recepteket megújító ételeinek leírása (levesek, főzelékek, köretek, húsételek, tészták, saláták stb.) és e könyvben közreadása korántsem teljes. Az igen változatos magyar konyha valamennyi ételének puszta leírása is több kötetet töltene meg. A receptek összeállításánál gondolni kellett azokra, akik a megfelelő főzési ismereteket csak mostanában igyekeznek megszerezni, és azt sem lehetett figyelmen kívül hagyni, hogy globalizálódó világunkban itthon is egy új generáció nő fel a gyorséttermek ételein, és a nemzeti konyhánk értékeiről, ízeiről alig bírnak tapasztalati ismeretekkel. Az elkészítendő ételek közt vannak a főzésben is merészen vállalkozóknak kipróbálásra javasoltak, és szép számmal olyanok, amelyek elkészítése és elfogyasztása akár a hétköznapok, akár az ünnepnapok valódi gasztronómiai élvezetét eredményezi.

Tartalom

Előszó 5
Levesek 9
A hétköznapok levesei 9
Egytálétel levesek 18
Különleges levesek 24
Gyümölcslevesek 31
Hideg és meleg előételek 35
Hideg előételek 35
Meleg előételek 46
Főzelékek, egytálételek 59
Főzelékek 59
Egytálételek 66
Halételek 75
Szárnyasokból készült ételek 85
Bárány- és birkahúsból készült ételek 99
Borjú- és marhahúsból készült ételek 105
Borjúhúsból készült ételek 105
Marhahúsból készült ételek 109
Sertéshúsból készült ételek 117
Vadhúsokból készült ételek 127
Mártások 133
Gyümölcsmártások 140
Saláták 143
Salátaöntetek zöldfélékből készített salátákhoz 147
Köretek 153
Tészták 159
Főtt tészták 159
Kevert és zsírban sült tészták 166
Édes palacsinták 166
Leveles vajas tésztából készült sütemények 171
Édes rétesek 175
Sós rétesek 179
Kelt tészták 180
Sós sütemények 182
Második rész - A magyar konyha ízei 185
Előmagyarázat 187
A gasztronómia világa 195
A megosztott étel- és az istenfogalom 195
Áldozati ételek és gasztronómiai civilizációk 201
A sütés gasztronómiai civilizációjának jelentős
központjai 204
A főzés keleti gasztronómiai civilizációjának
jelentős központjai 217
Magyar konyha: híd a keleti és nyugati
gasztronómiai hagyományok között 224
Az ősi magyar konyha története 227
A magyar konyha megújulásának szükségessége 241
A magyar konyha jelenlegi problémái 246
A gasztronómia nemzetközi irányzatai 247
A hagyományos magyar konyha értékei 249
A magyar konyha megújulásának lehetőségei a
vendéglátóiparban és háztartásokban 253
A felhasznált irodalom jegyzéke 261
Ételmutató 263

Dr. Cey-Bert Róbert Gyula

Dr. Cey-Bert Róbert Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Cey-Bert Róbert Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A magyar konyha ízei A magyar konyha ízei A magyar konyha ízei

A gerinc elszíneződött.

Állapot:
2.440 ,-Ft
12 pont kapható
Kosárba
konyv