kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Méhner Vilmos |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 496 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 130 képpel illusztrálva. Nyomtatta a Pesti Lloyd-társulat könyvnyomdája. |
| Levesek | |
| Jó húsleves | 2 |
| Barnaleves | 2 |
| Hamis barnaleves | 2 |
| Útravaló húsleves | 3 |
| Kenyérleves | 3 |
| Erős májleves | 3 |
| Franczia leves | 3 |
| Törtleves | 4 |
| Velőleves | 4 |
| Erős leves | 4 |
| Paradicsomleves | 4 |
| Karfiolaleves | 5 |
| Rákleves | 5 |
| Zöldségleves | 5 |
| Káposztásleves | 5 |
| Betegleves | 6 |
| Rizsleves | 6 |
| Franczia fűleves csiperkegombával | 6 |
| Leves daragaluskával | 7 |
| Burgonyaleves | 7 |
| Leves szalonnás gombóczczal | 7 |
| Leves apróhús gombóczczal | 7 |
| Vagdalékleves | 8 |
| Németleves | 8 |
| Szágóleves | 8 |
| Leves sült borsóval | 8 |
| Leves írósvaj-galuskával | 8 |
| Gombaleves | 9 |
| Tojásos gyöngykása | 9 |
| Lencseleves vén tyúkkal | 9 |
| Leves vajashaluskával | 9 |
| Fűleves velővel | 10 |
| Egyszerű húsleves | 10 |
| Káposztaleves | 10 |
| Böjti levesek | |
| Irósvajas leves | 11 |
| Tejfölös leves | 11 |
| Törtleves | 12 |
| Póréleves | 12 |
| Gombaleves | 12 |
| Kucsmagombaleves | 12 |
| Almaleves | 13 |
| Spárgaleves | 13 |
| Feketehal-leves | 13 |
| Burgonyaleves | 13 |
| Sörleves | 14 |
| Benediktinusleves | 14 |
| Vöröshagymaleves | 14 |
| Zöldborsóleves | 14 |
| Zöldségleves | 14 |
| Szilvaleves | 15 |
| Gyöngykásaleves aszalt gombával | 15 |
| Bőjtös rákleves | 15 |
| Tejleves | 15 |
| Mandolaleves tejhabbal | 16 |
| Előétkek | |
| Hideg előétkek | |
| Hideg hússzeletek | 18 |
| Szárdellavaj | 18 |
| Szárdellaszeletek | 18 |
| Szárdiniák | 18 |
| Felszelt sonka | 18 |
| Nyúlpástéton | 19 |
| Halkocsonya | 19 |
| Tormás csuka | 20 |
| Tartármártás | 20 |
| Húskocsonya | 20 |
| Meleg mellékétkek | |
| Rántott csirke | 21 |
| Párolt kolbász | 21 |
| Rántott szarvasok | 21 |
| Velőkása | 22 |
| Galamb papirtekercsben | 22 |
| Szalonkabél | 23 |
| Pulykamell osztrigával | 23 |
| Csiperkegomba-tekercsek | 23 |
| Malaczpörkölt | 24 |
| Borjúfej czitrommal | 24 |
| Kolbászrétes | 24 |
| Töltött tojás | 25 |
| Tojás heringgel | 25 |
| Olasz rántotta szárdellával | 25 |
| Savanyú tojás | 25 |
| Böjti mellékétkek | |
| Burgonya tejben | 26 |
| Angol burgonya | 26 |
| Szárdella-saláta | 26 |
| Haldarabkák | 27 |
| Töltött csiga | 27 |
| Buktatott tojás | 28 |
| Töltött tojás | 28 |
| Tojáslepény | 28 |
| Hollandi tojás | 29 |
| Tojáspalacsinta | 29 |
| Tejfölös spárga | 29 |
| Vajas karfiol | 30 |
| Mártások | |
| Metélt hagymamártás | 32 |
| Vöröshagymamártás | 32 |
| Petrezselyemmártás | 32 |
| Sóskamártás | 32 |
| Vörösrépamártás | 32 |
| Uborkamártás | 33 |
| Burgonyamártás | 33 |
| Paradicsommártás | 33 |
| Czitrommártás | 33 |
| Almamártás | 33 |
| Meggymártás | 34 |
| Piszkemártás | 34 |
| Birsalmamártás | 34 |
| Szarvasgombamártás | 34 |
| Szárdellamártás | 35 |
| Halmártás | 35 |
| Tőkehalmártás | 35 |
| Heringmártás | 35 |
| Főzelékek | |
| Burgonyapurée | 37 |
| Töltött burgonya | 37 |
| Burgonya vöröshagymával | 37 |
| Párolt burgonya | 37 |
| Burgonya szardellával | 38 |
| Burgonya rostélyossal | 38 |
| Savanyú burgonya | 38 |
| Tört burgonya | 39 |
| Töltött káposzta | 39 |
| Töltött káposztaborsóval | 39 |
| Német káposzta | 40 |
| Franczia káposzta | 40 |
| Hajdúkáposzta | 40 |
| Káposzta szalonnával | 41 |
| Párolt káposzta barnán | 41 |
| Befojtott savanyú káposzta | 41 |
| Paradicsomos káposzta | 41 |
| Káposztás táska | 42 |
| Rántott kelkáposzta | 42 |
| Kisütött kelkáposzta | 43 |
| Töltött kelkáposzta | 43 |
| Édes káposzta juhhússal | 43 |
| Tökkáposzta | 44 |
| Besavanyított tökkáposzta | 44 |
| Tejfölös tökkáposzta | 44 |
| Barna kalarábé | 44 |
| Fehér kalarábé | 45 |
| Töltött kalarábé | 45 |
| Fehérrépa | 45 |
| Fehérrépa kolbásszal | 45 |
| Karfiola vajasmártással | 46 |
| Karfiola fehér és zöld | 46 |
| Befojtott sárgarépa | 46 |
| Töltött sárgarépa | 47 |
| Paszuly (bab) | 47 |
| Zöldbab | 47 |
| Zöldbab sódarral | 47 |
| Borsó | 47 |
| Czukorborsó | 48 |
| Zöldborsó-purée | 48 |
| Zöldborsó | 48 |
| Savanyú lencse | 48 |
| Spárga vajmártással | 48 |
| Paraj (spenót) | 49 |
| Sóska | 49 |
| Vegyes főzelék | 49 |
| Főzelék formában | 49 |
| A borjúról | |
| Borjúpörkölt | 52 |
| Borjúpaprikás | 52 |
| Borjúszelet közönséges módon | 52 |
| Borjúcotelete rostélyon | 52 |
| Borjúcotelette papirtekercsben | 53 |
| Borjúcotelette fagylalva | 54 |
| Töltött borjúcotelette | 54 |
| Borjúvesés barna vagdalttal | 55 |
| Borjúvesés szalonka-puréeval | 55 |
| Borjúvese írósvajjal | 55 |
| Savanyú borjúvese | 55 |
| Borjúgöngyölök | 56 |
| Borjúvesés nyárson sülve | 56 |
| Borjúvesés szarvasgombával | 57 |
| Borjúszeg glászban | 57 |
| Borjúszegy czitrommártással | 58 |
| Borjúszegy zöldborsóval töltve | 58 |
| Borjúszegy angolosan | 58 |
| Töltött borjúczomb | 59 |
| Borjúczomb angol módon | 59 |
| Párolt borjúczomb német módon | 59 |
| Borjúsült tejben | 60 |
| Borjúbecsinált karfiollal | 60 |
| Borjúbecsinált czitrommal | 60 |
| Savanyú borjúbecsinált tárkonnyal | 61 |
| Savanyú borjúmáj | 61 |
| Pörkölt borjúmáj | 61 |
| Borjúmáj szárdellamártással | 61 |
| Sült borjúmáj | 62 |
| Borjúmájlepény | 62 |
| Borjúmáj töltve | 62 |
| Borjfej kocsonyában | 62 |
| Borjúfej tojásos lével | 63 |
| Borjúfej mártással | 63 |
| Töltött borjúfej | 63 |
| Borjúfej angolosan | 64 |
| Borjúfül vagdalékkal | 64 |
| Töltött borjúfül | 65 |
| Borjúvelő | 65 |
| Borjúagyvelő czitrommártással | 66 |
| Borjú egyveleggel | 66 |
| Borjúvelő párolva | 66 |
| Apró felfujt borjúvelőből papirtokban | 67 |
| Saláta borjúvelőből | 67 |
| Borjúvelő kocsonyával | 68 |
| Borjútüdő haché | 68 |
| Rántott borjútüdő | 69 |
| Borjúfark fehér becsináltnak | 69 |
| Borjúfark kever ragoutval | 69 |
| Rántott borjúlábak | 70 |
| Sült borjúláb | 70 |
| Borjúnyelv | 70 |
| Borjúnyelv franczia módra | 70 |
| Borjútüdő czitrommal | 71 |
| Vagdalék borjúhúsból | 71 |
| Borjúhús-vagdalék sódarral és burgonyafánkkal | 71 |
| Marhahús | |
| Párolt leveshús | 74 |
| Párolt marhahús kéreggel | 74 |
| Barna marhahús | 74 |
| Párolt marhahús paradicsommal | 75 |
| Marhahús angolosan | 75 |
| Czigánysült | 75 |
| Vadászpecsenye | 76 |
| Párolt marhahús | 76 |
| Szalonnás sült | 76 |
| Marhahús szeletek | 76 |
| Marhapörkölt vagy tokány | 77 |
| Gulyáshús | 77 |
| Zsiványpecsenye | 78 |
| Marhanyelv zöldségmártással | 78 |
| Marhanyelv hochepottal | 78 |
| Rántott marhanyelv | 79 |
| Vesepecsenye burgonyával | 79 |
| Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve | 79 |
| Vesepecsenye nyárson sülve | 80 |
| Párolt vesepecsenye | 80 |
| Vesepecsenye angolosan | 81 |
| Spékelt vesepecsenye | 81 |
| Vesepecsenye borral | 82 |
| Vesés puréevel | 82 |
| Marhafilet hidegen, kertész módra | 82 |
| Filet vadhús gyanánt | 84 |
| Leveles filet | 84 |
| Rostélyos burgonyával | 85 |
| Franczia rostélyos | 85 |
| Rostélyos savanyúan | 85 |
| Eszterházy-rostélyos | 86 |
| Töltött rostélyos | 86 |
| Párolt rostélyos | 86 |
| Páczolt oldalas zöldséggel papirtekercsben | 87 |
| Beefsteak angolosan | 87 |
| Beefsteak | 88 |
| Töltött fehérpecsenye | 88 |
| Huszárszelet | 88 |
| Marhahús-szeletek | 89 |
| Páczolt marhaczomb | 89 |
| Marhapaczal | 89 |
| Töltött marhadió | 90 |
| Páczolt marhanyelv | 90 |
| Lapdapecsenye | 91 |
| Oldalas kocsonyával | 91 |
| Fasirozott marhatőgy | 92 |
| Ökörfark | 92 |
| Ökörfark másképen | 92 |
| Marhasülthöz való pirított burgonya | 93 |
| Az ürüről | |
| Ürüpaprikás | 95 |
| Párolt ürühús fekete mártással | 95 |
| Ürühús káprimártással | 95 |
| Ürühús törökösen | 96 |
| Ürühús paradicsommártással | 96 |
| Ürühús édes káposztával | 96 |
| Ürüszelet paprikásan | 96 |
| Ürüczomb francziásan | 97 |
| Savanyú ürüczomb | 97 |
| Ürüczomb rizzsel | 97 |
| Párolt ürüczomb | 98 |
| Vad módjára készült ürüczomb | 98 |
| Sült ürüczomb | 99 |
| Párolt ürühát | 99 |
| Párolt ürürostélyos | 100 |
| Ürücotelette a la jardiniere | 100 |
| Ürücotelette a la Pompadour | 100 |
| Ürüvese champagnei borral | 101 |
| Párolt ürünyelv | 101 |
| Spanyol ürülepény | 101 |
| Ürünyelv francziásan | 102 |
| Ürünyelv papirban | 103 |
| A bárányról | |
| Báránypörkölt | 104 |
| Báránybecsinált | 105 |
| Báránybecsinált zöld borsóval | 105 |
| Báránybecsinált spárgahegyekkel | 105 |
| Bárány gombával | 106 |
| Töltött bárány | 106 |
| Bárány tormával | 106 |
| Báránymell paradicsommal | 106 |
| Báránykáposzta sóskamártással | 107 |
| Báránycotelette a la marechal | 107 |
| Báránycotelette parmezánsajttal | 108 |
| Báránycotelette papirtekercsben | 108 |
| Roastbeef bárányból | 108 |
| Rántott bárányhús | 109 |
| Rántott bárány franczia módon | 109 |
| Becsinált bárányfej | 109 |
| Rántott bárányfej | 110 |
| Rántott bárányfül | 110 |
| Bárányfül kevert ragoutval | 111 |
| Báránynyelv | 111 |
| Bárányláb-becsinált | 111 |
| Rántott bárányláb | 111 |
| Rántott bárányláb franczia módon | 112 |
| Pirított bárányláb burgonyával | 112 |
| A sertésről | |
| Malaczpaprikás | 114 |
| Füstölt sertéshús gombóczczal | 114 |
| Bőrös pecsenye magyarosan | 114 |
| Szűz pecsenye | 114 |
| Kásás sertéshús | 115 |
| Sertés vetrecze | 115 |
| Labdapecsenye | 115 |
| Sertésvese velővel | 115 |
| Savanyú vese | 116 |
| Sertésvese champagnei borral | 116 |
| Sertéscotelette a la Róbert | 116 |
| Sertéscotelette rostélyon sütve | 116 |
| Sertéshús polgári módon sütve | 117 |
| Páczolt sertésczomb főve | 117 |
| Sertésgerincz sülve | 117 |
| Sertésgerincz káposztával | 117 |
| Sertésgerincz pikáns mártással | 117 |
| Sertésszelet barna mártással | 118 |
| Sertésczomb savanyúan | 118 |
| Sertésgalantine | 118 |
| Sült malacz | 118 |
| Töltött malacz | 119 |
| Malaczpecsenye lengyel módon | 120 |
| Töltött disznófej | 120 |
| Malaczczomb töltött kellel | 120 |
| Finom sódar készítése | 120 |
| Westfáli sódar madeira borral | 121 |
| Orosz sódar | 122 |
| Sódar fonalas tojással | 122 |
| Sódar parajjal | 122 |
| Sódar millanói vagdalékkal | 122 |
| Westfáli sódar kocsonyával | 122 |
| Sódarszelet czigányosan | 123 |
| Véreshurka | 124 |
| Alföldi magyar májashurka | 124 |
| Kolbász | 125 |
| Kolbász szarvasgombával | 125 |
| Kolbász vörös borral | 125 |
| Kolbász matróz módon | 125 |
| Franczia hurkakolbász | 125 |
| Straszburgi kolbász füstölve | 126 |
| Sertésnyelv frikandóban | 126 |
| Lyoni sertésnyelv | 126 |
| Szarvasgombával töltött sertésláb | 127 |
| Sertésláb franczia módon | 127 |
| Hogyan kell szalonnát eltenni, hogy friss maradjon | 127 |
| Sertésmájsajt | 128 |
| Sertésfősajt | 128 |
| Disznósajt véresen | 128 |
| Sertésfül királyi módon | 128 |
| Sertés füle-farka savanyúan | 129 |
| Magyaros kocsonya sertésből | 129 |
| Magyar gömböcz | 129 |
| Bundás kenyér | 130 |
| A vadakról | |
| Vaddisznóczomb burgundi borral | 133 |
| Vaddisznóczomb németesen | 134 |
| Rázott vaddisznócotelette | 134 |
| Vaddisznócotelette Kaunitz módon | 134 |
| Vaddisznó véreshurka | 135 |
| Töltött vaddisznófej | 135 |
| Vadsertésfej magyarosan | 137 |
| A szarvasról | |
| Szarvasczomb borsosmártással | 138 |
| Párolt szarvasczomb | 138 |
| Szarvashátfilet marinirozva | 139 |
| Szarvashús polgári módon | 139 |
| Szarvasvagdalék | 140 |
| A dámvadról | |
| Dámvadgerincz a la Dénelohe | 141 |
| Az őzről | |
| Sült őzczimer | 142 |
| Sült őzczomb polgári módon | 142 |
| Őzcotelettek Conti módon | 143 |
| Őzcotelette paradicsommártással | 144 |
| Őzcotelette rostélyon sütve | 144 |
| Őzescalope | 144 |
| Őzmáj vadász módon | 145 |
| Őzczombszeletek | 146 |
| Őzvagdalék | 146 |
| Szalámi őz- vagy nyúlhúsból | 146 |
| Szalámi | 147 |
| A zergéről | |
| Zergehús tiroli módon | 148 |
| Zergebecsinált polgári módon | 148 |
| A nyúlról | |
| Párolt nyúl barnán | 150 |
| Nyúl angol módon | 151 |
| Sült nyúl | 152 |
| Nyúlescaloppe vérrel | 152 |
| Provencei nyúlfilet | 153 |
| Nyúl paprikásan | 153 |
| Nyúl vagdalva | 153 |
| Nyúlcotelette | 154 |
| Nyúllepény madeira-borral | 154 |
| Nyúlszeletek finom füvekkel, papirtekercsben | 155 |
| A tengerinyúlról | |
| Tengerinyúlszelet champagnei borral | 156 |
| Tengerinyúl-saláta | 157 |
| Nyúlvetrecze | 157 |
| Nyúlbosporos | 158 |
| Háziszárnyasok | |
| A pulykáról | |
| Paprikáspulyka | 160 |
| Töltött pulyka | 160 |
| Pulykafrikandó | 161 |
| Pulyka godard-ragoutval | 161 |
| A sült pulyka | 162 |
| Pulykabosporos | 163 |
| Pulykaaprólék rizzsel | 163 |
| A vén pulykáról | 163 |
| Pulyka angol módon | 164 |
| Pulykagombócz | 164 |
| Récze- és pulykaszárnyvagdalék | 164 |
| Fiatal pulyka aspikkal | 164 |
| Pulykamell sódar alakban szarvasgombával díszítve | 165 |
| Pulykamell barna ragoutval | 166 |
| Aspik készítése | 167 |
| Berakott aspik | 167 |
| A kappanról és jérczéről | |
| Stiriai kappan rögtönözve | 169 |
| Párolt kappan | 169 |
| Kappan főzelékkel | 170 |
| Kappan páczolva vad gyanánt | 170 |
| Kappan osztrigával | 171 |
| Kappan mártással | 171 |
| Kappanszelet | 172 |
| Kappan olasz módon | 172 |
| Kappan tárkonymártással | 172 |
| Kappan-fölfujt | 172 |
| Díszített kappan | 173 |
| Jércze rizskoszorúban | 174 |
| Jércze szarvasgomba-mártással | 174 |
| A csibéről | |
| Pörkölt csibe | 176 |
| Csirkepaprikás tejföllel | 176 |
| Paprikáscsibe másképen | 177 |
| Czitromos csibebecsinált | 177 |
| Paradicsomos csibebecsinált | 177 |
| Édes csibebecsinált | 177 |
| Fasirozott csirkék | 178 |
| Fasirozott csirke másképen | 178 |
| Párolt csirke | 178 |
| Csirke szárdellával | 179 |
| Csirke bajorosan | 179 |
| Fehérre párolt csirke | 179 |
| Csirkepörölt tarhonyával | 180 |
| Csirke zöldborsóval | 180 |
| Csirke vérmártással | 180 |
| Tűzdelt sült csibe | 181 |
| Rizszsel bélelt csibe | 181 |
| Sült csibe németesen | 181 |
| Rántott csibe | 182 |
| Rántott csibe különös módon | 182 |
| Tojásos csibe | 182 |
| Csibemell császári módon | 182 |
| Csibe fogoly gyanánt | 183 |
| Csibe fajd gyanánt | 183 |
| Csibe rákkal töltve | 183 |
| Csibe libamájal töltve | 184 |
| A galambról | |
| Töltött galamb magyarosan | 185 |
| Forrázott galamb | 185 |
| Sült galamb | 185 |
| Galamb kéregben | 185 |
| Rákfarkkal töltött galamb | 185 |
| Spékelt galamb kapormártással | 186 |
| Galambpaprikás | 186 |
| Savanyú galamb | 186 |
| Párolt galamb czitrommártással | 187 |
| Galamb petrezselyem-mártással | 187 |
| Galambcotelette | 187 |
| Galamb fogoly módon sülve | 187 |
| Páczolt vadgalamb | 188 |
| Vadgalamb káposztával | 188 |
| Vadgalamb-mellécskék gomba-mártással | 188 |
| A szelid kacsáról | |
| Hizott kacsa sülve | 189 |
| Szelid kacsa vad gyanánt | 190 |
| Kacsa bosporos | 190 |
| Kacsa-aprólék rizszsel | 190 |
| Sült kacsa polgári módon | 190 |
| Fiatal kacsa malagamártással | 191 |
| Kacsa burgonyával és kolbásszal töltve | 191 |
| A libáról | |
| Hizott lúd | 193 |
| Ludas kása | 193 |
| Sült liba | 193 |
| Sült liba polgári módon | 194 |
| Sült liba angol módon | 194 |
| Sült liba franczia módon | 194 |
| Sült liba orosz módon | 194 |
| Sült liba olasz módon | 195 |
| Sült liba német módon | 195 |
| Libaaprólék gombóczczal | 195 |
| Párolt libamáj | 196 |
| Kirántott libamáj | 196 |
| Libamáj burgonyával | 196 |
| Libamell töltve | 196 |
| Főtt liba németesen | 197 |
| Fekete libaaprólék németesen | 197 |
| Páczolt liba | 197 |
| Füstölt libahús | 197 |
| Libavér magyarosan | 197 |
| Libatepertő | 198 |
| Vagdalék kacsa- vagy libaaprólékból | 198 |
| Vadszárnyasok | |
| A fajdról | |
| Marinirozott fajd | 199 |
| A nyirfajdról | |
| Nyirfajdgombócz | 200 |
| Császármadárcotelette a la Bahlen | 200 |
| A fáczánról | |
| Sült fáczán | 203 |
| Fáczánmell királyi módon | 204 |
| Fáczán savanyú káposztával | 205 |
| Fáczán-purée | 205 |
| Fáczánlepény malaga-borral | 206 |
| A fogoly- és szürke fogolyról | |
| Sült fogoly | 208 |
| Fogolybecsinált beteg számára | 208 |
| Páczolt fogoly | 208 |
| Fasirozott fogoly | 209 |
| Fogoly-cotelette | 209 |
| Fogoly czitrommártással | 209 |
| Szalonka közönséges módon | 210 |
| Fenyőmadár közönséges módon | 211 |
| Töltött fenyőmadár | 211 |
| Fürj közönséges módon | 212 |
| Sült fürj más módon | 212 |
| Fürj barna mártással | 212 |
| Sült pacsirta | 213 |
| Pacsirta kenyérkéregben | 213 |
| Szárcsa barna mártásban | 213 |
| Szárcsa sülve | 214 |
| Töltött veréb | 214 |
| Veréb nyárson sülve | 214 |
| A vadlúdról | |
| Vadlúd-aprólék savanyúan | 215 |
| A vadkacsáról | |
| Vadkacsamell szarvasgombamártással | 216 |
| Sült vadkacsa | 216 |
| Halak és vizi állatok | |
| Paprikás hal | 217 |
| Szegedi halpaprikás | 217 |
| Páczolt ponty | 218 |
| Rántott ponty | 218 |
| Forrázott ponty | 218 |
| Ponty fagylalva | 218 |
| Kékre főtt ponty | 219 |
| Töltött ponty | 219 |
| Sült ponty | 219 |
| Ponty kocsonyázva cseh módra | 220 |
| Fagylalt kecsege | 220 |
| Forrázott kecsege | 221 |
| Becsinált kecsege | 221 |
| Kecsege mayonnaise-szel | 221 |
| Kirántott kecsege | 221 |
| Tok forrázva | 222 |
| Sült tok | 222 |
| Tok lengyel módon | 222 |
| Sült csuka | 223 |
| Rostélyon sült csuka | 223 |
| Párolt csuka polgári módon | 224 |
| Töltött csuka | 224 |
| Szakgatott csuka pirítva | 224 |
| Csuka croquettek | 225 |
| Csuka tejfeles tormával | 225 |
| Hideg csuka tormával | 225 |
| Töltött csuka | 226 |
| Süllő vajjal és burgonyával | 226 |
| Süllő hollandi módon | 226 |
| Fogas mártással | 227 |
| Harcsa savanyú tejfellel | 227 |
| Szegedi harcsás káposzta | 227 |
| Harcsa rövid lére | 228 |
| Sült harcsa | 228 |
| Harcsa spékelve | 228 |
| Sült angolna | 229 |
| Rostélyon sült angolna | 229 |
| Sült angolna polgári módon | 229 |
| Menyhal zöld fűmártással | 230 |
| Rövid lében főzött lazacz | 230 |
| Lazacz rostélyon sülve | 231 |
| Lazacz angol módon | 231 |
| Lazaczszelet németesen | 231 |
| Szarvasgombával töltött lazacz | 231 |
| Lazacszeletek mayonnaiseszel | 232 |
| Kék pisztráng | 232 |
| Pisztráng finom füvekkel | 233 |
| Pisztrángszelet vörös borral | 233 |
| Pisztrángszelet mayonnaiseszel | 233 |
| Marinirozott pisztráng | 234 |
| Rántott sügér | 234 |
| Sügér hollandi módon | 235 |
| Sült compó mártással | 235 |
| Compó borral | 235 |
| Tőkehal polgári módon | 235 |
| Tőpkehal capucinus módon | 236 |
| Friss hering vajjal | 236 |
| Rostélyon sült hering | 236 |
| A szárdelláról és szardináról | |
| Szardellavaj | 237 |
| Egyszerűen főtt rák | 237 |
| Rák-kolbász | 238 |
| Tengeri rák hideg mártással | 238 |
| Saláta tengeri rákból | 238 |
| Rántott béka | 239 |
| Béka finom fűvekkel | 239 |
| Békabecsinált | 239 |
| Béka-cotelette | 240 |
| Kagyló vagy csiga héjában sülve | 240 |
| Kagylóvagdalék | 240 |
| Csiga héjában | 241 |
| Töltött csiga | 241 |
| Kaviárszeletek | 241 |
| Tojás-étkek | |
| Közönséges magyar rántotta | 242 |
| Savanyú tojás | 242 |
| Púpos rántotta | 242 |
| Olasz rántotta | 243 |
| Töltött tojás | 243 |
| Tejfölös tojás | 243 |
| Tojás rákkal és füstölt lazaczczal | 244 |
| Közönséges rántotta | 244 |
| Rántotta szarvasgombával | 244 |
| Omelette | 244 |
| Híg tojás | 245 |
| Félhíg tojás | 245 |
| Tojás tejföllel | 245 |
| Sült tojás | 246 |
| Saláták | |
| Öntött saláta | 248 |
| Káposztasaláta melegen | 248 |
| Hordós káposztasaláta | 248 |
| Babsaláta | 248 |
| Zellersaláta | 248 |
| Czéklarépa eczetben | 249 |
| Kovászos ugorka | 249 |
| Zöldbabsaláta magyarosan | 249 |
| Karfiolsaláta | 249 |
| Babsaláta | 250 |
| Spárgasaláta | 250 |
| Skorzonera-saláta | 250 |
| Uborkasaláta | 250 |
| Kevert saláta | 251 |
| Borított burgonyasaláta | 251 |
| Árticsókasaláta | 252 |
| Olasz saláta | 252 |
| Vajas és vegyes tészták | |
| Vajas tészták készítési módja | 254 |
| Porhanyó tészta | 255 |
| Almás tészta | 255 |
| Almás tészta pommeráni módon | 256 |
| Vajban párolt alma | 256 |
| Tészta sárgabaraczkból | 256 |
| Orosz tészta | 257 |
| Iróstészta-szeletek baraczklekvárral | 258 |
| Kicsinyiróstészta-pástétomok | 258 |
| Sütött fánkocskák franczia módon | 258 |
| Szamócza-tészta római módon | 259 |
| Borított irósvajas fánkocskák | 260 |
| Iróstészta-rózsák | 260 |
| Szerelmi gödröcskék | 261 |
| Iróstészta-kosárkák | 261 |
| Zsemlyeszeletek kisütve | 262 |
| Zsemlyesütény | 262 |
| Gyúrt tészták | |
| Gyúrt laska fasirozott hússal | 263 |
| Lekváros derelye | 263 |
| Szilvagombócz | 264 |
| Tórós gombócz | 264 |
| Burgonyagombócz | 264 |
| Burgonyametélt | 265 |
| Mákos metélt | 265 |
| Diós metélt | 265 |
| Túrós metélt | 265 |
| Franczia vajas metélt | 265 |
| Tejfölös metélt sülve | 265 |
| Gőzben főtt metélt | 266 |
| Metélt tejben | 266 |
| Káposztás galuska | 266 |
| Tojásos galuska | 266 |
| Juhtúrós galuska | 267 |
| Tehéntúrós galuska tepertővel | 267 |
| Fölvert galuska | 267 |
| Tepertős pogácsa | 267 |
| Tarhonya készítése | 268 |
| Zsírban sült túros perecz | 268 |
| Tengerikása-felfújt | 269 |
| Málé | 269 |
| Puliszka | 269 |
| Túrós puliszka | 270 |
| Levelen sült | 270 |
| Marczafánk | 270 |
| Köleskása kéregben | 271 |
| Mákos guba | 271 |
| Pité | 271 |
| Felfújt tejfölös galuska | 272 |
| Pirított galuska tejben | 272 |
| Hájas szarvacskák | 272 |
| Sódaras tészta | 273 |
| Túrós csusza | 273 |
| Rákos morzsóka | 273 |
| Császár-morzsóka | 273 |
| Olasz rizskása | 274 |
| Olasz rizs | 274 |
| Császár-pirított | 275 |
| Pirított dara | 275 |
| Serélesztős tészták és lepények | |
| Közönséges élesztős tészta | 276 |
| Vert serélesztős tészta | 276 |
| Kavart serélesztős tészta | 277 |
| Porhanyó serélesztős tészta | 278 |
| Darázsfészek | 278 |
| Cseh pimasz | 279 |
| Cseh pimasz burgonyából | 279 |
| Théa-cizpók | 279 |
| Szászfonatos | 280 |
| Apró angol pastétomok | 280 |
| Aranygaluska | 281 |
| Túrós lepény | 281 |
| Kapros túrós lepény | 282 |
| Diós lepény | 282 |
| Szegedi tejfölös lepény | 283 |
| Jó magyar fonott kalács | 283 |
| Lepények | |
| Franczia lepény likörrel | 284 |
| Császár-lepény | 284 |
| Apostolok lepénye | 284 |
| Hideg élesztős lepénykék | 285 |
| Porhanyó tészta-lepény | 286 |
| Közönséges almás lepénykék | 286 |
| Almás lepény czukorszörppel | 287 |
| Milanói almás lepény | 287 |
| Portugalli almás lepény | 287 |
| Szilvás lepény | 288 |
| Szamóczalepény | 288 |
| Szamóczalepény habban | 288 |
| Cseresznyelepény | 288 |
| Meggylepény | 288 |
| Baraczklepénykék | 289 |
| Lepény vagy rácz pité | 289 |
| Zsírban sült tészták | |
| Zsirban kisütni való tészta | 290 |
| Zsirban kisütni való tészta németesen | 290 |
| Rántani való tészta másmódon | 290 |
| Zsírban sült almaperecz | 291 |
| Zsírban sült almaperecz meggyel töltve | 291 |
| Zsírban sült szamócza | 291 |
| Szamóczaderelye németesen | 292 |
| Franczia-zsírban sült | 292 |
| Franczia zsírban sült mandulával | 292 |
| Zsírban sült rizs | 293 |
| Zsírban sült laska | 293 |
| Töltött ostya zsirban kisütve | 293 |
| Zsírban sült alma spanyol módon | 293 |
| Sündisznó-tészta | 294 |
| Zsírban sült derelye | 295 |
| Kajdács-kenyér | 295 |
| Csöröge | 295 |
| Hajtott tészta | 296 |
| Bécsi fánk | 296 |
| Fahajas fánk | 297 |
| Rózsafánk | 297 |
| Fonalas fánk | 297 |
| Toló fánk | 298 |
| Kávéfánkocskák | 298 |
| Farsangi fánk | 298 |
| Créme-fánk | 299 |
| Részeges kapuczinus | 299 |
| Rétesek | |
| Rétes tészta készítése | 300 |
| Almás rétes | 300 |
| Csokoládés rétes | 301 |
| Tejes rétes bécsi módon | 301 |
| Narancsrétes | 302 |
| Rizsrétes | 302 |
| Csokoládérétes | 302 |
| Darásrétes | 303 |
| Meggyes- és cseresznyerétes | 303 |
| Túrós rétes édesen | 303 |
| Túrós rétes kaporral | 303 |
| Mandulás rétes | 303 |
| Káposztás rétes | 304 |
| Sódaras rétes | 304 |
| Tiroli rétes | 304 |
| Burgonyás rétes | 305 |
| Mákos rétes | 305 |
| Puddingok, meridonok, kisebb tészták sodóval. | |
| Plumpudding | 306 |
| Angol pudding | 307 |
| Égő pudding | 307 |
| Spanyol pudding | 308 |
| Meggy-pudding német módon | 308 |
| Piskóta-pudding rummal | 308 |
| Zsemlye-pudding | 309 |
| Rizskása-pudding | 309 |
| Mandulapudding narancscsal | 310 |
| Csokoládé-pudding | 310 |
| Kabinet-pudding | 310 |
| Smankerl-pudding | 311 |
| Csíkos pudding darából | 212 |
| Reszkető pudding | 313 |
| Makaróni-pudding | 313 |
| Angol gesztenye-pudding | 313 |
| Hideg gyümölcs-pudding | 314 |
| Hideg szamócza-pudding | 314 |
| Hideg ananász-pudding királynői módon | 315 |
| Hideg alma-pudding | 315 |
| Rizs-pudding máltai módon | 316 |
| Tejfölös vaniliás mártás | 316 |
| Pörkölt czukormártás | 317 |
| Tejfölös mártás csokoládéval | 317 |
| Tejfölös mártás kávéval | 317 |
| Narancsos tejfölös mártás | 317 |
| Bormártás | 317 |
| Habos bormártás | 318 |
| Tejfölös mártás marasquinóval | 318 |
| Szágó-mártás burgundi borral | 318 |
| Baraczkmártás | 318 |
| Meggy- vagy cseresznyemártás | 318 |
| Angol rumos mártás | 319 |
| Rizskása-meridon | 319 |
| Rák-meridon | 319 |
| Lúdmáj-meridon | 320 |
| Boros szarvaskák | 320 |
| Spanyol kenyér borral | 320 |
| Spanyol kenyér más módon | 321 |
| Darakolbász borral | 321 |
| Különös tésztás étel borsodóval | 321 |
| Hideg gyümölcsös rizs | 321 |
| Spanyol rizs | 322 |
| Kétszersült lemezek sodóval | 322 |
| Pástétomok | |
| Porhanyó pástétom-tészta | 323 |
| Meleg szalonka-pástétom szarvasgombával | 324 |
| Meleg fogoly-pástétom | 325 |
| Meleg pástétom orosz módon | 326 |
| Meleg nyúl-pástétom angol módon | 327 |
| Angol galamb-pástétom | 327 |
| Borított rák-pástétom | 328 |
| Piemonti rizs-pástétom | 329 |
| Halszelet kenyérkéregben | 329 |
| Hideg fogolypástétom szarvasgombával | 330 |
| Hideg vadkacsa-pástétom szarvasgombával | 331 |
| Hideg kappan-pástétom szarvasgombával | 332 |
| Hideg nyúl-pástétom | 333 |
| Hideg lazacz-pástétom | 333 |
| Bőjtös ételek | |
| Rizs tejben | 334 |
| Tejben főtt laska | 335 |
| Darakása | 335 |
| Tejbe rizs csokoládéval | 335 |
| Smankerlpép | 335 |
| Török rizs | 336 |
| Tejbe főtt laska rákvajjal | 336 |
| Bécsi laska | 336 |
| Vajasgaluska tejben | 336 |
| Sajtosgaluska | 337 |
| Bécsi tejsőberli | 337 |
| Aranygaluska rákvajjal | 337 |
| Almásrizs | 338 |
| Gesztenyés rizs | 338 |
| Baraczk rizszsel | 339 |
| Kochok-felfujtak-palacsinták | |
| A kochokról általában | 340 |
| Fölfujt rizslisztből | 341 |
| Csokoládéfölfujt | 341 |
| Fölfujt mandulából | 341 |
| Darafölfujt | 342 |
| Fölfujt császárzsemlyéből | 342 |
| Gyermekpépfölfujt | 342 |
| Barackfölfujt | 343 |
| Barackfölfujt papirtokban | 343 |
| Szamóczafölfujt kéregben | 344 |
| Ribizkefölfujt | 344 |
| Piskótafölfujt | 344 |
| Tuttifruttifölfujt | 344 |
| Almafölfujt | 345 |
| Habfölfujt | 345 |
| Kávéfölfujt | 346 |
| Omelettefölfujt vaniliával | 346 |
| Palacsintafölfujt csokoládéval | 347 |
| Pannequets vanilia cremmel | 347 |
| Franczia omelette | 347 |
| Omelette marasquinocrememel | 348 |
| Morszástészta | 348 |
| Burgonyás omelette | 348 |
| Rizsmorzsás | 348 |
| Czukoromelette | 349 |
| Tejfölös palacsinta | 349 |
| Királypalacsinta | 349 |
| Sonkáspalacsinta | 349 |
| Omelette tepsiben | 350 |
| Omelette tálban | 350 |
| Lekváros palacsinta | 350 |
| Túrós palacsinta | 350 |
| Éléstár | |
| Hordós káposzta | 351 |
| Tök hordóban | 352 |
| Fehérrépa hordóban | 352 |
| Eczetes ugorka | 352 |
| Ugorka sósvízben télire | 353 |
| Ugorkasaláta | 353 |
| Zöld bab | 353 |
| A gombákról | 354 |
| Champignon | 354 |
| Szarvasgomba | 354 |
| Kevert zöldség angol módon | 355 |
| A szárított főzelékről | 355 |
| Gőzben főtt főzelékről | 355 |
| Paradicsomalma gőzben | 355 |
| Paradicsom más módon | 355 |
| Paradicsomlekvár | 356 |
| Paradicsom sósvízben | 356 |
| Czéklarépa | 356 |
| Zöldséget homokba rakni | 356 |
| Káposzta karfiól hómokban | 356 |
| Irósvajat eltenni | 357 |
| Irósvajat, ha kesernyés, megjavítani | 357 |
| Sertéshájat írósvajnak készíteni | 357 |
| Zsírt az avasodástól megőrizni | 357 |
| Sonkát besózni | 358 |
| Szalámi készítése | 358 |
| Hogyan kell tojást soká eltartani | 359 |
| Mézet eltartani | 359 |
| Juhturó készítése | 359 |
| Jó szappan készítése | 360 |
| Padlófénymáz kemény padlóhoz | 362 |
| Fénymáz puha padlóhoz | 362 |
| Lack puha padlóhoz | 363 |
| A fölszeldelésről | 364 |
| Borjúczomb | 365 |
| Borjúfrikandó | 365 |
| Borjúvesés | 365 |
| Borjúfej fölszeldelése | 366 |
| Malacz fölszeldelése | 366 |
| Sódar fölszeldelése | 367 |
| Ürüczomb | 368 |
| Marha- vagy angolsült | 368 |
| Beuf a la mode | 368 |
| Vesepecsenye | 368 |
| Rostélyos | 368 |
| Sült csibe | 368 |
| Kappan | 369 |
| Pulyka | 369 |
| Liba | 370 |
| Kácsa | 371 |
| Szarvasczomb | 371 |
| Őzcomb | 371 |
| Vadsertésfej | 371 |
| Sült nyúl | 371 |
| Fáczán | 372 |
| Szalonka | 372 |
| Fenyőmadár | 372 |
| Halak | 372 |
| Tengeri rák | 373 |
| Torták | 373 |
| Az étlap készítéséről | 374 |
| Függelék. Házi czukrászda | |
| Finom élesztős sütemények | |
| Finom kugelhupf | 383 |
| Fölvert kugelhupf | 384 |
| Dagasztott kugelhupf | 384 |
| Lengyel kugelhupf | 484 |
| Franczia kugelhupf | 385 |
| Angol pereczek | 385 |
| Bécsi patkók | 385 |
| Finom mákos patkó | 386 |
| Kőtt pereczek | 386 |
| Mazsolás patkó | 387 |
| Mandulás kenyér | 387 |
| Mandulás czipók | 387 |
| Mazsolás szeletek | 387 |
| Apró megmetszett czipócskák | 388 |
| Ánizsos fánkocskák | 388 |
| Köménymagos fánkocskák | 388 |
| Karlsbadi pereczek | 389 |
| Gráczi kétszersült | 389 |
| Pozsonyi kétszersült | 389 |
| Gyümölcskeményér | 390 |
| A torták | |
| A tortákról általában | 397 |
| Marasquinótortó | 399 |
| Angol torta | 399 |
| Irósvajas levelestortabefőtt gyümölcscsel | 400 |
| Piskótatorta | 400 |
| Piskóta levelestorta tejhabban | 401 |
| Franczia csokoládétorta | 401 |
| Mogyorótorta | 401 |
| Laskatorta | 402 |
| Napoleontorta | 402 |
| Almástorta | 403 |
| Morzsatorta | 403 |
| Főtt-torta | 403 |
| Linczertorta | 404 |
| Habart mandolatorta | 404 |
| Kenyértorta | 405 |
| Dióstorta | 405 |
| Meggytorta | 406 |
| Burgonyatorta | 406 |
| Czukortorta | 406 |
| Habtorta tejhabbal töltve | 407 |
| Aprótorta gyümölcscsel | 407 |
| Pirított torta | 408 |
| Puncstorta | 408 |
| Cremetorta | 408 |
| Macaronitorta | 409 |
| Piskóta cremetorta | 409 |
| Csokoládé cremetorta | 409 |
| Vaniliás cremetorta | 409 |
| Narancs cremetorta | 410 |
| Tejhabtorta szamoczával | 410 |
| Spanyolszéltorta tejszínhabbal | 410 |
| Spanyolszéltorta mandolával | 410 |
| Ostyák és szeletek | |
| A híg tésztáról | 411 |
| Tejfölös hollandi ostya | 411 |
| Flamandi ostya | 411 |
| Bécsi ostya | 412 |
| Közönséges ostya | 412 |
| Ostya borral | 412 |
| Szász ostya | 412 |
| Mandulás ostya | 413 |
| Vaniliás gyaluforgács | 413 |
| Összehajtott ostya | 413 |
| Vágott mandulaostya | 413 |
| Mandulatáska | 414 |
| Mandulás szeletek | 414 |
| Teaszeletek | 415 |
| Csokoládészeletek | 415 |
| Földieper-szeletek vagy koczkák | 416 |
| Czitromszeletek | 416 |
| Apró czukorsütemények és czukorkák | |
| Linczi tortácskák, szeletek | 417 |
| Piskótafánkocskák csokoládéconservvel | 417 |
| Piskótafánkok tejszinhabban | 418 |
| Csokoládécsókocskák | 418 |
| Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval | 419 |
| Mandolacsók | 419 |
| Apáczafánkocskák | 419 |
| Franczia kétszersült | 420 |
| Viktória sandwitsches | 420 |
| Mandolás ívek | 420 |
| Dióscsókocskák | 420 |
| Gesztenye-sütény | 421 |
| Női szeszélyek | 421 |
| Mandulás pereczek | 421 |
| Tejhabban töltött lepények | 421 |
| Mézes kalács | 421 |
| Dariolok | 422 |
| Dariolok kávéval | 422 |
| Indiai fánkok tejhabbal | 422 |
| Franczia rumos fánkocskák | 423 |
| Töltött spanyolszél-tortácskák | 423 |
| Birsalma-tortácskák | 423 |
| Püspökkenyér | 424 |
| Finom orosz tészta | 424 |
| Csokoládé-kenyér | 424 |
| Tiroli kenyér | 425 |
| Álszalámi | 425 |
| Tortácskák | 425 |
| Baraczk-fánkocskák | 426 |
| Czukros mandula | 426 |
| Mandula piritva | 426 |
| Szalon czukorkák | 427 |
| Csokoládé-czukorkák | 427 |
| Kávé-czukorkák | 427 |
| Narancs- és czitrom-czukorkák | 427 |
| Vanilia czukorkák | 427 |
| Marasquinó-czukorkák | 427 |
| Mogyoró-czukorkák | 427 |
| Crémek, tejhabok, kocsonyák | |
| Vaniliás creme | 429 |
| Kávés creme | 430 |
| Franczia creme csokoládéval | 430 |
| Franczia creme kávéval | 431 |
| Franczia creme teával | 431 |
| Franczia baraczk-creme | 431 |
| Dió-creme | 431 |
| Punsch-creme | 432 |
| Borított málna királynői módon | 432 |
| Bajor creme vaniliával | 432 |
| Bajor creme mogyoróval | 433 |
| Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre | 433 |
| Földieper-kocsonya (vegyített) | 433 |
| Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej | 434 |
| Csíkos mandula-kocsonya | 435 |
| Narancs-kocsonya | 435 |
| Kavart creme marhavelővel | 436 |
| Kavart creme pirított mandulával | 436 |
| Tejhab színezve | 436 |
| Tejhab földieperrel | 437 |
| Fagylalt-creme mandulával | 437 |
| Édes kocsonya friss ibolyából | 437 |
| Szamócza-kocsonya | 438 |
| Cseresznye-kocsonya | 438 |
| Köszméte-kocsonya | 438 |
| Narancs-kosárkák narancskocsonyával | 438 |
| Csíkos narancs-kocsonya | 439 |
| Fagylaltok | |
| A fagylaltról általában | 441 |
| A tejes fagylaltakról | |
| Vanilia-fagylalt | 442 |
| Csokoládé-fagylalt | 442 |
| Kávé-fagylalt | 442 |
| Pörkölt czukor-fagylalt | 443 |
| Smankerli-fagylalt | 443 |
| Smankerli-fagylalt másképen | 443 |
| Fagylalt malaga-borral | 444 |
| Mogyoró fagylalt | 444 |
| Mandola-fagylalt | 444 |
| Pörkölt mandola-fagylalt | 444 |
| Marasquinó-fagylalt | 444 |
| Tejsűsűs fagylalt málnával | 445 |
| Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal | 445 |
| Thea-fagylalt | 445 |
| A gyümölcs-fagylaltakról | |
| Szamócza-fagylalt | 445 |
| Málna - fagylalt | 445 |
| Baraczk fagylalt | 445 |
| Kajszinbaraczk-fagylalt | 446 |
| Narancs-fagylalt | 446 |
| Czitrom-fagylalt | 446 |
| Ananász-fagylalt | 446 |
| Meggy-fagylalt | 446 |
| Ribizke-fagylalt | 446 |
| Almafagylalt | 447 |
| Körtefagylalt | 447 |
| Vanilialé fagylalt bécsiesen | 447 |
| Tutti-fruttifagylalt | 447 |
| Baraczkfagylalt muskolályborral | 447 |
| Málnafagylalt marasquinóval | 447 |
| Narancsfagylalt megygyel | 447 |
| Puncsfagylalt | 448 |
| Sorbet ananaszból champagneivel | 448 |
| Vaniliafagylalt megygyel keverve | 448 |
| Csokoládé-, szamócza- és mandulafagylalt csíkokban | 448 |
| Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből | 448 |
| Alakban készült fagylaltról | |
| Gyümölcskosár fagylaltból | 449 |
| Galambok fonalas czukorfészekben | 450 |
| Csokoládéfagylalt | 450 |
| Fagylalt márványalakban | 451 |
| A kompótokról | |
| Szamóczakompót | 452 |
| Málnakompót és ribizkekompót | 452 |
| Baraczkkompót | 452 |
| Cseresznyekompót | 453 |
| Almakompót | 453 |
| Portugali almakompót | 453 |
| Almakompót geléevel | 453 |
| Narancskompót | 453 |
| Gesztenyekompot | 454 |
| Almamarmelade | 454 |
| Vegyes kompót | 454 |
| A befőzött gyümölcsről | |
| Lekvárok és szörpök | |
| Szamóczalekvár | 456 |
| Ribizkegelée | 456 |
| Cseresznyeszörp | 456 |
| Málnaszörp | 456 |
| Baraczkmarmelade | 456 |
| Birsalmamarmelade | 457 |
| Birsalmagelée | 457 |
| Csipkerózsalekvár | 457 |
| Csipkerózsa nyersen | 457 |
| A gőzben főtt gyümölcsről | |
| Köszméte (piszke) gőzben | 457 |
| Baraczk gőzben | 458 |
| Őszi baraczk gőzben | 458 |
| Szilva gőzben | 458 |
| Meggy gőzben | 458 |
| A czukorban főtt gyümölcsről | |
| Köszméte czukorban | 459 |
| Ribizke czukorban | 459 |
| Fekete dió | 459 |
| Fehér dió | 459 |
| Zöld baraczk czukorban | 460 |
| Meggy czukorban | 460 |
| Cseresznye, som, málna és szeder czukorban | 460 |
| Reine claude | 460 |
| Egres czukorban | 460 |
| Zöld füge czukorban | 460 |
| Muskotály körte czukorban | 461 |
| Sárga dinnye czukorban | 461 |
| Görög dinnye czukorban | 461 |
| Csipkerózsa czukorban | 461 |
| Birsalma czukorban | 461 |
| Zöld mandola czukorban | 461 |
| Ananász, czukorban | 462 |
| Berkenye czukorban | 462 |
| Spanyol meggy eczetben betegnek | 462 |
| Rumos gyümölcs | 462 |
| Cseresznye pálinkában | 463 |
| A gyümölcssajtokról | |
| Birsalmasajt, barna | 463 |
| Birsalmasajt, fehér | 463 |
| Piros birsalmasat | 463 |
| Baraczksajt | 463 |
| Csipke gyümölcssajt | 464 |
| Az aszalt gyümölcsről | |
| Aszalt baraczk | 464 |
| Aszalt meggy | 464 |
| Lapított körte | 464 |
| Aszalt szilva dióval | 464 |
| A candirozott gyümölcsről | 464 |
| Az italokról | |
| Meleg italok | |
| Meleg puncs | 466 |
| Angol puncs | 466 |
| Égett bor | 466 |
| Püspök-bor | 467 |
| Grog | 467 |
| Meleg limonádé | 467 |
| Lengyel tea | 467 |
| A kávé készítéséről | 467 |
| Teafőzés | 468 |
| Csokoládé | 468 |
| A hideg italokról | |
| Király-puncs | 468 |
| Cardinál | 469 |
| Sillebub | 469 |
| Málna-limonádé | 469 |
| Narancs-limonádé | 469 |
| Közönséges limonádé | 469 |
| Cseresznye-limonádé | 469 |
| Mandulatej | 470 |
| Árpalé | 470 |
| A szeszek készítéséről | |
| Ánizs likör | 470 |
| Vanilia likör | 470 |
| Vespretto-likör | 470 |
| Gyümölcs-likör | 471 |
| Eczet készítése | |
| Szagosfű-eczet | 471 |
| Rózsa-eczet | 471 |
| Törköly-eczet | 471 |
| Málna-eczet | 471 |
| Tárkony-eczet | 472 |
| Gyümölcs-eczet | 472 |
| Főtt bor készítése | 472 |
| Rácz ürmös készítése | 472 |
| Finom pezsgő készítése | 473 |
| Mustár készítése | 473 |
| A czukor tisztításáról általánosan | |
| A czukorfőzésről | 474 |
| A darabos kristályczukorról | 476 |
| Fehér darabos jégczukor | 476 |
| Piros darabos czukor | 476 |
| Az illatos czukorról | |
| Vaniliás czukor | 476 |
| Narancs-czukor | 477 |
| Kávés czukor | 477 |
| Rózsa-czukor | 477 |
| A czukormázról | |
| Fehér kevert hideg máz | |
| Piros máz | 477 |
| Barna máz | 477 |
| Zöld máz | 478 |
| Sárga máz | 478 |
| Hideg conserv-máz marasquinóval | 478 |
| Narancs-máz | 478 |
| Csokoládé máz | 478 |
| A konyhában alkalmazott festékekről | |
| Ibolyakék | 479 |
| Álkörmös | 479 |
| Parajzöld | 479 |
| Rózsalé | 479 |
| Cochenille czukorral | 479 |
| Sáfrán-szín | 480 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.