1.035.146

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Konyha (rossz állapotú)

Szakácskönyv és házi czukrászda

Szerkesztő

Kiadó: Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 322 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Több mint 1200 vénynyel, 120 étlappal, 122 képpel illusztrált. Nyomtatta a Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
4. Útravaló húsleves.
A húslevest marha- és borjúhús-, öreg tyúk és borjúláb vegyülékéből kell főzni, éppen úgy, mint más marhahúslevest, csakhogy nem szabad bele zöldséget és... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
4. Útravaló húsleves.
A húslevest marha- és borjúhús-, öreg tyúk és borjúláb vegyülékéből kell főzni, éppen úgy, mint más marhahúslevest, csakhogy nem szabad bele zöldséget és sót tenni, hanem 5 vagy 6 órán át mérsékelt tűzön forrni kell hagyni, aztán leszűrve ki kell hűlni hagyni; ekkor szedd le róla a zsírt egészen, aztán tedd ismét föl és hagyd mindaddig forrni, míg egész sűrűre nem főtt, végül öntsd le egy porczellánedénybe és tedd félre, hogy megaludjék, mint a kocsonya. Használatkor tégy e kocsonyából egy kanálnyit egy csésze forró vízbe s így erős, tápláló húslevesre fogsz szert tenni. Vissza

Tartalom

Levesek
Útravaló húsleves5
Kenyérleves5
Erős májleves5
Franczia leves5
Törtleves6
Velőleves6
Erős leves6
Paradicsomleves6
Karfiolaleves7
Rákleves7
Zöldségleves7
Káposztásleves7
Betegnek való leves8
Rizsleves8
Franczia fűleves csiperkegombával8
Leves daragaluskával9
Burgonyaleves9
Leves szalonnás gombóczczal9
Leves apróhús gombóczczal9
Vagdalékleves10
Németleves10
Szágóleves10
Leves sült borsóval10
Leves írósvaj-galuskával10
Gombaleves11
Vadászleves11
Lencseleves vén tyúkkal11
Leves vajashaluskával11
Fűleves velővel12
Egyszerű húsleves12
Káposztaleves12
Böjti levesek
Irósvajas leves 13
Tejfölös leves13
Törtleves13
Póréleves14
Gombaleves14
Kucsmagombaleves14
Almaleves15
Spárgaleves15
Feketehal-leves15
Burgonyaleves15
Sörleves15
Benediktinus leves16
Vöröshagymaleves16
Zöldborsóleves16
Zöldségleves16
Szilvaleves16
Gyöngykásaleves aszalt gombával16
Bőjtös rákleves17
Tejleves17
Lencseleves17
Mandulaleves tejhabbal17
Előétkek
Húsevő napon
Hideg előétkek
Hideg hússzeletek 18
Szárdellavaj19
Szárdellaszeletek19
Szárdiniák19
Felszelt sonka19
Nyúlpástéton19
Halkocsonya20
Tormás csuka20
Tartármártás21
Húskocsonya21
Meleg mellékétkek
Rántott csirke21
Párolt kolbász21
Rántott szarvasok22
Velőkása22
Galamb papirtekercsben23
Szalonkabél22
Pulykamell osztrigával23
Csiperkegombatekercsek24
Malaczpörkölt24
Borjúfej czitrommal24
Kolbászrétes25
Töltött tojás25
Sódar-kádkák25
Olasz rántotta szárdellával25
Savanyú tojás25
Böjti mellékétkek
Burgonya tejben26
Angol burgonya26
Szárdella-saláta26
Haldarabkák27
Töltött csiga27
Buktatott tojás27
Töltött tojás28
Tojáslepény28
Hollandi tojás28
Tojáspalacsinta29
Tejfölös spárga29
Vajas karfiol29
Mártások
Metélt hagymamártás30
Vöröshagymamártás31
Petrezselyemmártás31
Sóskamártás31
Vörösrépamártás31
Uborkamártás31
Burgonyamártás32
Paradicsommártás32
Czitrommártás32
Almamártás32
Meggymártás32
Piszkemártás33
Birsalmamártás33
Olasz mártás33
Szárdellamártás33
Halmártás34
Tőkehalmártás34
Heringmártás34
Főzelékek
Burgonyapüré36
Töltött burgonya36
Burgonya vöröshagymával36
Párolt burgonya36
Burgonya szardellával37
Burgonya rostélyossal37
Savanyú burgonya37
Tört burgonya37
Töltött káposzta38
Töltött káposzta borsóval38
Articsóka zöld borsóval38
Franczia káposzta39
Hajdúkáposzta39
Káposzta szalonnával39
Párolt káposzta barnán39
Befojtott savanyú káposzta40
Paradicsomos káposzta40
Káposztás táska40
Rántott kelkáposzta40
Kisütött kelkáposzta41
Töltött kelkáposzta41
Édes káposzta juhhússal42
Tökkáposzta42
Besavanyított tökkáposzta42
Tejfölös tökkáposzta42
Barna kalarábé42
Fehér kalarábé43
Töltött kalarábé43
Fehérrépa43
Fehérrépa kolbásszal43
Karfiola vajasmártással44
Karfiola fehér és zöld44
Befojtott sárgarépa44
Töltött sárgarépa44
Paszuly (bab)45
Zöldbab45
Zöldbab sódarral45
Borsó 45
Czukorborsó45
Zöldborsó püré46
Zöldborsó46
Savanyú lencse46
Spárga vajmártással46
Töltött borjúcotelette51
Borjúvesés barna vagdalttal51
Borjúvesés szalonka-pürével52
Borjúvese írósvajjal52
Savanyú borjúvese52
Borjúgöngyölök52
Borjúvesés nyárson sülve52
Borjúvesés szarvasgombával53
Borjúszeg glászban53
Borjúszegy czitrommártással54
Borjúszegy zöldborsóval töltve54
Borjúszegy angolosan55
Töltött borjúczomb 55
Borjúczomb angol módon55
Párolt borjúczomb német módon56
Borjúsült tejben56
Borjúbecsinált karfiollal56
Borjúbecsinált czitrommal56
Savanyú borjúbecsinált tárkonnyal75
Savanyú borjúmáj75
Pörkölt borjúmáj75
Borjúmáj szárdellamártással57
Sült borjúmáj58
Borjúmájlepény58
Borjúmáj töltve58
Borjúfej kocsonyában 58
Borjúfej tojásos lével59
Borjúfej mártással59
Töltött borjúfej59
Borjúfej angolosan60
Borjúfül vagdalékkal60
Töltött borjúfül60
Borjúvelő61
Borjúagyvelő czitrommártással61
Borjú egyveleggel62
Borjúvelő párolva62
Apró fölfujt borjúvelőből papirtokban62
Saláta borjúvelőből63
Borjútüdő haché64
Rántott borjútüdő64
Borjúfark fehér becsináltnak64
Borjúfark kever ragoutval64
Rántott borjúlábak65
Sült borjúláb65
Borjúnyelv65
Borjúnyelv lengyelmártásban65
Borjútüdő czitrommal66
Vagdalék borjúhúsból66
Borjúhús-vagdalék sódarral és burgonyafánkkal66
Marhahús
Párolt leveshús67
Párolt marhahús kéreggel68
Barna marhahús68
Párolt marhahús paradicsommal68
Marhahús angolosan69
Czigánysült69
Vadászpecsenye69
Párolt marhahús69
Szalonnás sült70
Marhapörkölt vagy tokány70
Marhahús-szeletek70
Gulyáshús71
Zsiványpecsenye71
Marhanyelv zöldségmártással71
Marhanyelv hochepottal72
Rántott marhanyelv72
Vesepecsenye burgonyával72
Vesepecsenye-szelet rostélyon sütve73
Vesepecsenye nyárson sülve73
Párolt vesepecsenye74
Vesepecsenye angolosan74
Spékelt vesepecsenye74
Vesepecsenye borral75
Vesés pürével75
Marhafilet hidegen, kertész módra76
Filet vadhús gyanánt77
Leveles filet77
Rostélyos burgonyával78
Franczia rostélyos78
Rostélyos savanyúan78
Eszterházy-rostélyos79
Töltött rostélyos79
Párolt rostélyos 79
Páczolt oldalas zöldséggel papirtekercsben80
Beefsteak angolosan80
Beefsteak81
Töltött fehérpecsenye81
Huszárszelet81
Marhahús-szeletek81
Páczolt marhaczomb82
Marhapaczal82
Töltött marhadió82
Páczolt marhanyelv83
Lapdapecsenye83
Oldalas kocsonyával84
Fasirozott marhatőgy84
Ökörfark85
Marhasülthöz való pirított burgonya85
Az ürüről
Ürüpaprikás87
Párolt ürühús fekete mártással87
Ürühús káprimártással87
Ürühús törökösen87
Ürühús paradicsommártással87
Ürühús édes káposztával88
Ürüszelet paprikásan88
Ürüczomb francziásan88
Savanyú ürüczomb89
Ürüczomb rizzsel89
Párolt ürüczomb90
Vad módjára készült ürüczomb90
Sült ürüczomb90
Párolt ürühát91
Párolt ürürostélyos91
Ürücotelette a la jardiniere92
Ürüvese pezsgő borral92
Ürücotelette a la Pompadour92
Párolt ürünyelv93
Spanyol ürülepény93
Ürünyelv francziásan93
Ürünyelv papirban94
A bárányról
Báránypörkölt95
Báránybecsinált96
Báránybecsinált zöld borsóval96
Báránybecsinált spárgahegyekkel96
Bárány gombával96
Töltött bárány97
Bárány tormával97
Báránymell paradicsommal97
Bárány czitrommal97
Báránycotelette a la maréchal98
Báránycotelette parmezánsajttal99
Báránycotelette papirtekercsben99
Roastbeef bárányból99
Rántott bárányhús99
Rántott bárány franczia módon100
Becsinált bárányfej100
Rántott bárányfej100
Rántott bárányfül101
Bárányfül kevert ragoutval101
Báránynyelv101
Bárányláb-becsinált101
Rántott bárányláb102
Rántott bárányláb franczia módon102
Pirított bárányláb burgonyával102
A sertésről
Malaczpaprikás103
Füstölt sertéshús gombóczczal104
Bőrös pecsenye magyarosan101
Kásás sertéshús104
Szűz pecsenye104
Sertés vetrecze105
Labdapecsenye105
Sertésvese velővel105
Savanyú vese105
Sertésvese pezsgő borral105
Sertéscotelette á la Róbert106
Sertéscotelette rostélyon sütve106
Sertéshús polgári módon sütve106
Páczolt sertésczomb főve 106
Sertésgerincz sülve106
Sertésgerincz káposztával107
Sertésgerincz pikáns mártással107
Sertésszelet barna mártással107
Sertésczomb savanyúan107
Sertésgalantine107
Sült malacz108
Töltött malacz108
Malaczpecsenye lengyel módon109
Töltött disznófej109
Malaczczomb töltött kellel109
Finom sódar készítése110
Westfáli sódar madeira borral110
Orosz sódar111
Sódar fonalas tojással111
Sódar spenóttal111
Westfáli sódar kocsonyával111
Sódarszelet czigányosan112
Véreshurka113
Alföldi magyar májashurka113
Kalbász113
Kalbász szarvasgombával114
Kalbász vörös borral114
Kalbász matróz módon114
Franczia hurkakalbász114
Straszburgi kalbász füstölve114
Sertésnyelv frikandóban115
Lyoni sertésnyelv115
Szarvasgombával töltött sertésláb115
Sertésláb franczia módon116
Hogyan kell szalonnát eltenni, hogy friss maradjon116
Sertésmájsajt116
Sertésfősajt116
Disznósajt véresen117
Sertésfül királyi módon117
Sertés füle-farka savanyúan117
Magyaros kocsonya sertésből117
Magyar gömböcz118
Bundás kenyér118
A vadakról
A vaddisznóról
Vaddisznóczomb burgundi borral120
Vaddisznóczomb németesen121
Rázott vaddisznókotelette121
Vaddisznókotelette Kaunitz módon122
Vaddisznó véreshurka122
Töltött vaddisznófej122
Vadsertésfej magyarosan124
A szarvasról
Szarvasczomb borsosmártással125
Párolt szarvasczomb125
Szarvashátfilet marinirozva126
Szarvashús polgári módon127
Szarvasvagdalék127
A dámvadról
Dámvadgerincz á la Dénelohe127
Az őzről
Sült őzczimer129
Sült őzczomb polgári módon130
Őzkotelette Conti módon 130
Őzkotelette paradicsommártással131
Őzkotelette rostélyon sütve131
Őzeskalope132
Őzmáj vadász módon133
Őzczombszeletek133
Őzvagdalék133
Szalámi őz- vagy nyúlhúsból133
Szalámi134
A zergéről
Zergehús tiroli módon135
Zergebecsinált polgári módon136
A nyúlról
Párolt nyúl barnán137
Nyúl angol módon137
Sült nyúl138
Nyúlescaloppe vérrel138
Provencei nyúlfilet139
Nyúl paprikásan140
Nyúl vagdalva140
Nyúlkotelette140
Nyúllepény madeira-borral141
Nyúlszeletek finom füvekkel, papirtekercsben141
A tengerinyúlról
Tengerinyúlszelet pezsgő borral142
Tengerinyúl-saláta143
Nyúlvetrecze143
Nyúlbosporos143
Háziszárnyasok
A pulykáról
Paprikáspulyka145
Töltött pulyka145
Pulykafrikandó146
Pulyka godard-raguval146
A sült pulyka147
Pulykabosporos148
Pulykaaprólék rizzsel148
A vén pulykáról148
Párolt csirke163
Csirke szárdellával163
Csirke bajorosan163
Fehérre párolt csirke164
Csirkepörölt tarhonyával164
Csirke zöldborsóval164
Csirke vérmártással164
Tűzdelt sült csibe165
Rizszsel bélelt csibe165
Sült csibe németesen165
Rántott csibe166
Rántott csibe különös módon166
Tojásos csibe166
Csibemell császári módon166
Csibe fogoly gyanánt167
Csibe fajd gyanánt167
Csibe rákkal töltve167
Csibe libamájal töltve168
A galambról
Töltött galamb magyarosan168
Forrázott galamb168
Sült galamb168
Galamb kéregben169
Rákfarkkal töltött galamb169
Spékelt galamb kapormártással170
Galambpaprikás170
Savanyú galamb170
Párolt galamb czitrommártással170
Galamb petrezselyem-mártással171
Galambkotelette171
Galamb fogoly módon sülve171
Páczolt vadgalamb171
Vadgalamb káposztával172
Vadgalamb-mellécskék gomba-mártással172
A szelid kacsáról
Hizott kacsa sülve172
Szelid kacsa vad gyanánt173
Kacsa bosporos173
Kacsa-aprólék rizszsel173
Sült kacsa polgári módon174
Fiatal kacsa malagamártással174
Kacsa burgonyával és kalbásszal töltve174
A libáról
Hizott lúd175
Ludas kása175
Sült liba175
Sült liba polgári módon175
Sült liba angol módon177
Sült liba franczia módon177
Sült liba orosz módon177
Sült liba olasz módon177
Sült liba német módon178
Libaaprólék gombóczczal178
Párolt libamáj178
Kirántott libamáj179
Libamáj burgonyával179
Libamell töltve179
Főtt liba németesen179
Fekete libaaprólék németesen180
Páczolt liba180
Füstölt libahús180
Libavér magyarosan180
Libatepertő180
Vagdalék kacsa- vagy libaaprólékból181
Vadszárnyasok
A fajdról
Marinirozott fajd182
A nyirfajdról
Nyirfajdgombócz183
Császármadárcotelette á la Bahlen184
A fáczánról
Sült fáczán185
Fáczánmell királyi módon186
Fáczán savanyú káposztával187
Fáczán-püré188
Fáczánlepény malaga-borral188
A fogoly- és szürke fogolyról
Sült fogoly190
Fogolybecsinált beteg számára190
Páczolt fogoly190
Fasirozott fogoly191
Fogoly-kotelette191
Fogoly czitrommártással191
Szalonka közönséges módon192
Fenyőmadár közönséges módon192
Töltött fenyőmadár193
Fürj közönséges módon193
Sült fürj más módon194
Fürj barna mártással194
Sült pacsirta195
Pacsirta kenyérkéregben195
Szárcsa barna mártásban195
Szárcsa sülve195
Apró madarak vagy veréb sülve195
Töltött veréb196
Veréb nyárson sülve196
A vadlúdról
Vadlúdaprólék savanyúan196
A vadkacsáról
Vadkacsamell szarvasgombamártással197
Sült vadkacsa197
Halak és vizi állatok
Paprikás hal198
Szegedi halpaprikás198
Páczolt ponty199
Rántott ponty199
Forrázott ponty199
Ponty fagylalva199
Kékre főtt ponty200
Töltött ponty200
Sült ponty200
Ponty kocsonyázva cseh módra201
Fagylalt kecsege201
Forrázott kecsege201
Becsinált kecsege202
Kecsege mayonnaise-szel202
Kirántott kecsege202
Tok forrázva202
Sült tok203
Tok lengyel módon203
Sült csuka203
Rostélyon sült csuka204
Párolt csuka polgári módon204
Töltött csuka204
Szakgatott csuka pirítva205
Csuka croquettek205
Csuka tejfeles tormával205
Hideg csuka tormával205
Töltött csuka206
Süllő vajjal és burgonyával206
Süllő hollandi módon206
Fogas mártással207
Harcsa savanyú tejföllel207
Szegedi harcsás káposzta207
Harcsa rövid lére208
Sült harcsa208
Harcsa spékelve208
Sült angolna208
Rostélyon sült angolna209
Sült angolna polgári módon209
Menyhal zöld fűmártással209
Rövid lében főzött lazacz210
Lazacz rostélyon sülve210
Lazacz angol módon211
Lazaczszelet németesen211
Szarvasgombával töltött lazacz211
Lazacszeletek mayonnaiseszel212
Kék pisztráng212
Pisztráng finom füvekkel212
Pisztrángszelet vörös borral213
Pisztrángszelet mayonnaiseszel213
Marinirozott pisztráng213
Rántott sügér 214
Sügér hollandi módon214
Sült compó mártással214
Compó borral215
Tőkehal polgári módon215
Tőpkehal kapuczinus módon215
Friss hering vajjal215
Rostélyon sült hering216
A szárdelláról és szardináról
Szardellavaj216
Egyszerűen főtt rák217
Rák-kolbász217
Tengeri rák hideg mártással217
Saláta tengeri rákból218
Rántott béka218
Béka finom fűvekkel218
Békabecsinált219
Béka-kotelette219
Kagyló vagy csiga héjában sülve219
Kagylóvagdalék219
Csiga héjában220
Töltött csiga220
Kaviárszeletek220
Tojás-étkek
Közönséges magyar rántotta221
Savanyú tojás221
Púpos rántotta221
Olasz rántotta222
Töltött tojás222
Tejfölös tojás222
Tojás rákkal és füstölt lazaczczal222
Közönséges rántotta223
Rántotta szarvasgombával223
Omelette223
Híg tojás223
Félhíg tojás224
Tojás tejföllel224
Sült tojás224
Saláták
Öntött saláta225
Káposztasaláta melegen226
Hordós káposztasaláta226
Babsaláta226
Zellersaláta226
Czéklarépa eczetben226
Kovászos ugorka227
Zöldbabsaláta magyarosan227
Karfiolsaláta227
Babsaláta227
Spárgasaláta228
Skorzonera-saláta228
Uborkasaláta228
Kevert saláta228
Borított burgonyasaláta 229
Árticsókasaláta229
Olasz saláta230
Vajas és vegyes tészták
Vajas tészták készítési módja231
Porhanyó tészta232
Almás tészta232
Almás tészta pommeráni módon232
Vajban párolt alma233
Tészta sárgabaraczkból233
Orosz tészta233
Iróstészta-szeletek baraczklekvárral234
Kicsinyiróstészta-pástétomok235
Sütött fánkocskák franczia módon235
Szamócza-tészta római módon236
Borított irósvajas fánkocskák236
Iróstészta-rózsák237
Szerelmi gödröcskék237
Iróstészta-kosárkák238
Zsemlyeszeletek kisütve238
Zsemlyesütemény238
Gyúrt tészták
Gyúrt laska fasirozott hússal239
Lekváros derelye239
Szilvagombócz240
Túrós gombócz240
Burgonyagombócz240
Burgonyametélt240
Mákos metélt240
Diós metélt241
Túrós metélt241
Franczia vajas metélt241
Tejfölös metélt sülve241
Gőzben főtt metélt241
Metélt tejben242
Káposztás galuska242
Tojásos galuska242
Juhtúrós galuska242
Tehéntúrós galuska tepertővel242
Fölvert galuska243
Tepertős pogácsa243
Tarhonya készítése243
Zsírban sült túros perecz244
Tengerikása-felfújt244
Málé244
Puliszka245
Túrós puliszka245
Levelen sült245
Marczafánk245
Köleskása kéregben246
Mákos guba246
Pité246
Felfújt tejfölös galuska246
Pirított galuska tejben247
Hájas szarvacskák247
Sódaras tészta247
Túrós csusza247
Rákos morzsóka248
Császár-morzsóka248
Olasz rizskása249
Olasz rizs249
Császár-pirított249
Pirított dara250
Serélesztős tészták és lepények
Közönséges élesztős tészta251
Vert serélesztős tészta251
Kavart serélesztős tészta252
Porhanyó serélesztős tészta252
Darázsfészek253
Cseh pimasz253
Cseh pimasz burgonyával254
Thea-czipók254
Szászfonatos254
Apró angol pastétomok255
Aranygaluska255
Túrós lepény255
Kapros túrós lepény256
Diós lepény256
Szegedi tejfölös lepény257
Jó magyar fonott kalács257
Lepények
Franczia lepény likörrel258
Császár-lepény258
Apostolok lepénye258
Hideg élesztős lepénykék259
Porhanyó tészta-lepény260
Közönséges almás lepénykék260
Almás lepény czukorszörppel260
Milanói almás lepény261
Portugáli almás lepény261
Szilvás lepény261
Szamóczalepény262
Szamóczalepény habban262
Cseresznyelepény262
Meggylepény262
Baraczklepénykék262
Lepény vagy rácz pité263
Zsírban sült tészták
Zsirban kisütni való tészta 264
Zsirban kisütni való tészta németesen264
Rántani való tészta másmódon264
Zsírban kisütött baraczk264
Zsírban sült almaperecz265
Zsírban sült almaperecz meggyel töltve265
Zsírban sült szamócza265
Szamóczaderelye németesen265
Franczia-zsírban sült266
Franczia zsírban sült mandulával266
Zsírban sült rizs266
Zsírban sült laska267
Töltött ostya zsirban kisütve267
Zsírban sült alma spanyol módon267
Sündisznó-tészta267
Zsírban sült derelye268
Kajdács-kenyér268
Csöröge269
Hajtott tészta269
Farsangi fánk269
Fahéjas fánk270
Rózsafánk270
Fonalas fánk270
Toló fánk271
Kávéfánkocskák271
Farsangi fánk271
Kréme-fánk272
Részeges kapuczinus272
Rétesek
Rétes tészta készítése273
Almás rétes273
Csokoládés rétes274
Narancs rétes274
Rizsrétes275
Csokoládérétes275
Darásrétes275
Meggyes- és cseresznyerétes275
Túrós rétes édesen276
Túrós rétes kaporral276
Mandulás rétes276
Káposztás rétes276
Sódaras rétes277
Tiroli rétes277
Burgonyás rétes277
Mákos rétes278
Puddingok, meridonok, kisebb tészták sodóval.
Plumpudding279
Angol pudding280
Égő pudding280
Spanyol pudding280
Meggy-pudding német módon281
Piskóta-pudding rummal281
Zsemlye-pudding281
Rizskása-pudding282
Mandulapudding narancscsal282
Csokoládé-pudding283
Kabinet-pudding283
Smankerl-pudding284
Csíkos pudding darából285
Reszkető pudding285
Makaróni-pudding285
Angol gesztenye-pudding286
Hideg gyümölcs-pudding286
Hideg szamócza-pudding287
Hideg ananász-pudding királynői módon287
Hideg alma-pudding288
Rizs-pudding máltai módon288
Tejfölös vaniliás mártás288
Fölfujtak, kochok és palacsinták
A fölfujtakról általában311
Fölfujt rizslisztből311
Csokoládéfölfujt312
Fölfujt mandulából312
Darafölfujt312
Fölfujt császárzsemlyéből313
Gyermekpépfölfujt313
Barackfölfujt313
Barackfölfujt papirtokban314
Szamóczafölfujt kéregben314
Ribizkefölfujt314
Piskótafölfujt315
Tuttifruttifölfujt315
Almafölfujt315
Habfölfujt315
Kávéfölfujt316
Omelettefölfujt vaniliával316
Palacsintafölfujt csokoládéval317
Pannequets vanilia krémmel317
Franczia omelette317
Omelette marasquinokrémmel318
Morszástészta (Schmarn)318
Burgonyás omelette318
Rizsmorzsás319
Czukoromelette319
Tejfölös palacsinta319
Királypalacsinta319
Sonkáspalacsinta319
Omelette tepsiben320
Omelette tálban320
Lekváros palacsinta320
Túrós palacsinta320
Az éléstár
Hordós káposzta321
Tök hordóban322
Fehérrépa hordóban322
Eczetes uborka322
Ugorka sósvízben télire323
Uborkasaláta323
Zöldbab323
A gombákról323
Champignon324
Szarvasgomba324
Kevert zöldség angol módon324
A szárított főzelékről324
Gőzben főtt főzelékről325
Paradicsomalma gőzben325
Paradicsom más módon325
Paradicsomlekvár325
Paradicsom sósvízben325
Czéklarépa325
Zöldséget homokba rakni326
Káposztakarfiól homokban326
Irósvajat eltenni326
Irósvajat, ha kesernyés, megjavítani326
Sertéshájat írósvajnak készíteni327
Zsírt az avasodástól megőrizni327
Sonkát besózni327
Szalámi készítése328
Hogyan kell tojást soká eltartani328
Mézet eltartani329
Juhtúró készítése329
Jó szappan készítése330
Padlófénymáz kemény padlóhoz331
Fénymáz puha padlóhoz331
Lack puha padlóhoz332
A fölszeldelésről333
Borjúczomb334
Borjúfrikandó334
Borjúvesés334
Borjúfej fölszeldelése335
Malacz fölszeldelése335
Sódar fölszeldelése336
Ürüczomb336
Marha- vagy angolsült336
Beauf á la mode337
Vesepecsenye337
Rostélyos337
Sült csibe337
Kappan338
Pulyka338
Liba338
Kacsa339
Szarvasczomb339
Őzczomb339
Vadsertésfej339
Sült nyúl340
Fáczán340
Szalonka341
Fenyőmadár341
Halak341
Tengeri rák341
Torták341
Az étlap készítéséről342
120 étlap343-47
Függelék. Házi czukrászda
Finom élesztős sütemények
Finom bábakenyér351
Fölvert bábakenyér351
Dagasztott bábakenyér352
Lengyel bábakenyér352
Franczia bábakenyér352
Angol pereczek353
Bécsi patkók353
Finom mákos patkó353
Kőtt pereczek354
Mazsolás patkó354
Mandulás kenyér354
Mandulás czipók355
Mazsolás szeletek355
Apró megmetszett czipócskák355
Ánizsos fánkocskák355
Köménymagos fánkocskák356
Karlsbadi pereczek356
Gráczi kétszersült356
Pozsonyi kétszersült357
Gyümölcskeményér357
Díszsütemények
Nyárson sült díszsütemény358
Manduláskéreg359
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménnyel díszitve360
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv