Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.944

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállításainak ismertetője

Szerző

Kiadó: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületét, a Vajdahunyadvárat eredetileg az 1896. évi Millenniumi Kiállítás történeti emlékanyagának elhelyezésére építették, mint ideiglenes kiállító csarnokot. Alpár... Tovább

Előszó

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületét, a Vajdahunyadvárat eredetileg az 1896. évi Millenniumi Kiállítás történeti emlékanyagának elhelyezésére építették, mint ideiglenes kiállító csarnokot. Alpár Ignác, a kiváló építész úgy tervezte egységes egésszé az egymástól eltérő stílusú épületrészeket, hogy az együttes összefoglalja a magyar építőművészet fejlődését Szent István korától a 19. század fordulójáig. Az épületegyüttest az 1900-as évek elején maradandó építőanyagból újból felépítették.
Itt kapott helyet és működik ma is a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, amely első gyűjteményét szintén a Millenniumi Kiállítástól örökölte. Évszázadunk első felében élénk hazai és nemzetközi érdeklődés kísérte a múzeum tevékenységét. A második világháború alatt az épület súlyos károkat szenvedett, a kiállítások és a gyűjtemények nagy része pedig megsemmisült. Az 1945 utáni újjáépítés csak nagy anyagi áldozatok árán valósulhatott meg.
1979-1985 között elkészült a Vajdahunyadvár épületének teljes belső felújítása - az alapítás óta első ízben. Ennek során új kiállítások készültek, a meglevők pedig gazdagabb tartalommal, tetszetősebb kivitelben fogadják a látogatókat. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum célja és hivatása a mezőgazdaság történetének, fejlődésének és az utóbbi évtizedek agrárátalakulásának bemutatása, a történeti tanulságok ismertetése és népszerűsítése. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem