Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.640

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Marosi gyógyiszap és a Makói gyógyvíz

Tanulmánykönyv

Szerző
Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye: Makó
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 59 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. Tanulmánykönyv.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tisztelt Olvasd !
A marosi gyógyiszap hatásának ismerete közel fél évszázadra vagy még annál is hosszabb időre nyúlik vissza. A gyógyiszappá nyilvánítás is már közel három évtizede megtörtént,... Tovább

Előszó

Tisztelt Olvasd !
A marosi gyógyiszap hatásának ismerete közel fél évszázadra vagy még annál is hosszabb időre nyúlik vissza. A gyógyiszappá nyilvánítás is már közel három évtizede megtörtént, mégsem terjedt el a használata olyan mértékben, ahogyan azt a gyógyhatása alapján megérdemelné.
A legfájóbb az, hogy a „Szülővárosában", Makón, használják a legkevésbé, különösen egészségügyi vonalon. Időnként fel-fellobbannak a lokálpatriotizmus lángjai a megismertetés érdekében, de sok minden ok, gyakran a közöny miatt, azok ki is alszanak.
Most egy olyan időszak van, amikor ezek a lángok ismét gyulladoznak. A szerkesztő vette magának azt a bátorságot, hogy a lángok fenntartása érdekében megjelentesse ezt a kötetet, amelyben a gyógyiszapról eddig megjelent tanulmányokat foglalta össze és bocsájtja elsősorban az egészségügy és a gyógyturizmus rendelkezésére, kérve őket is a lángok táplálására.
A tűz szítását segíti az az örvendetes esemény, hogy 1988. szept. 5-éa a makói Termálfürdő hévízkútjának vizét „gyógyvízzé" nyilvánították, így megnyílt a lehetőség egy régi vágy : a gyógyiszap - gyógyvíz - gyógyszállón gyógyhely koncepció valóraváltásához, illetve a megvalósítás reális lehetőségeinek megkereséséhez.
A szerkesztő reméli, hogy ezúttal sikerül a tüzet folyamatosan ébrem tartani, melyhez a Makói Kórház, a Csongrád megyei Vízmű Vállalat, a debreceni Nagyerdei Gyógyfürdő és a Makói Városgazdálkodási Vállalat összefogása nyújtja a reményt.
Abban a reményben adja közre a Makói Városgazdálkodási Vállalat ezt a tanulmánykötetet, hogy ezzel elősegíti, előmozdítja a marosi gyógyiszap és gyógyvíz egészségügyi jelentőségéhez méltó érvényesülési útját, és ehhez kéri a Tisztelt Olvasó aktív segítőkészségét.
A szerkesztő Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Marosi gyógyiszap és a Makói gyógyvíz A Marosi gyógyiszap és a Makói gyógyvíz A Marosi gyógyiszap és a Makói gyógyvíz A Marosi gyógyiszap és a Makói gyógyvíz

A kötés megtört.

Állapot:
3.280 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba