kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bevezető | 7 |
| A szőlészet és borászat nemzetközi megítélése | 16 |
| Égetett szeszes italok | 20 |
| Fogyasztói kategóriák kialakulása | 21 |
| Borfajták | 21 |
| Szőlőtermelés | 23 |
| A bor előállításának szereplői | 24 |
| Kereskedelem | 27 |
| Borászatunk aktuális problémái | 33 |
| A filoxéra előtt | 34 |
| A filoxérától a 70-es éveki | 36 |
| Az utóbbi hrom évtized történései | 47 |
| Magyar borvidékek | 57 |
| A Mátraaljai Hegyközségi Tanács tevékenysége | 62 |
| A szőlőtermesztés természetföldrajzi adottságai | 83 |
| A Mátraaljai borvidék tájbeosztása | 85 |
| Az éghajlati tényezők szerepe | 89 |
| A Borvidék vízrajza | 100 |
| Talajadottságok | 101 |
| Savanyú talajok elterjedése Magyarországon | 118 |
| A társadalmi tényezők szerepe a Mátraaljai borvidék kialakulásában | 123 |
| A borvidék helyzete 1609-ig | 123 |
| A borvidék helyzete 1609-től az 1848-as időkig | 133 |
| A borvidék a szabadságharc bukásától a filoxériáig | 146 |
| A filoxéra hatása a termelés átalakulására 1945-ig | 151 |
| A szőlőtermelés és a földhasznosítási szerkezet átalakulása a II. világháború után | 177 |
| A birtokviszonyok változásának hatása a szőlőtermelésre és a szőlőterület megoszlása gazdasági szektoronként | 185 |
| A szőlő és bortermelés kultúrája | 241 |
| Gyöngyös az agrárképzés szolgálatában | 241 |
| Szent István Egyetem Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Kar | 241 |
| Almásy Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola | 252 |
| Tradícionális szőlőkultúra ápolása, főbb jellemzői | 262 |
| Szüreti hagyományok | 262 |
| Pincék | 263 |
| Weingegend- und Berggemeindegesetze in Ungarn | 267 |
| The laws concerning wine-districts and vine-growing communities in Hungary | 277 |
| Irodalomjegyzék | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.