Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.804

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott)

Görcsöni Ambrus krónikás énekének hasomása

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Nyl kötés
Oldalszám: 265 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol   Német   Latin  
Méret: 6 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Számozott kiadás. Számozás színe: Fekete Kiadott példányszám: 2000 számozott példányban Könyvtervező: Kocsis József Nyomda: Zrínyi Nyomda Kiadási alkalom: I. Mátyás király halálának ötszázadik évfordulójára. A hasonmás Görcsöni Ambrus Mátyás-krónikája 1581. évi kiadásának a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára kézirattárában levő példányról készült. A reprodukciót Schopper Tibor készítette. A könyv pontos mérete: 42 x 62 mm. Fekete-fehér könyvdíszekkel illusztrált.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Zrínyi Nyomda nyomda-, nyomdatörténeti minikönyv-sorozatának 18. kötetét tartja kezében az Olvasó. Magától értetődően adódott, hogy Mátyás király halálának 500. évfordulóján személyével kapcsolatos ősnyomtatvány hasonmása legyen ez évi minikönyvünk tárgya. Mátyás nemcsak Magyarország egyik nagy királya volt, hanem személye egyet jelentett a reneszánsz művészet, a tudomány, a kéziratos és az első nyomtatott könyvek megjelenésével. Tehát méltó dolog a nyomdatörténeti sorozatban vele foglalkozni. Külön jelentősége van annak, hogy ezt a nyomdatörténeti ritkaság hasonmás kiadásával tehetjük: Görcsöni Ambrusnak a Hunyadi-családról 1581-ben Heltai Gáspár nyomdájában megjelent Krónikás énekével.

Görcsöni Ambrus

Görcsöni Ambrus műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Görcsöni Ambrus könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott) A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott) A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott) A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott) A Mátyás-krónika (minikönyv) (számozott)

A borító sérült.

A példány sorszáma: 575.

Állapot: Sérült
6.280 Ft
5.020 ,-Ft 20
75 pont kapható
Kosárba