kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kir. Magy. Természettudományi Társulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 373 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 19 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | |
| Bevezetés | 1 |
| Keményítőgyártás | 4 |
| Burgonyakeményítő gyártása | 11 |
| Buzakeményítőkészítés | 25 |
| Tengerikeményítőkészítés | 30 |
| Rizskeményítőkészítés | 32 |
| Dextringyártás | 34 |
| Glükózgyártás | 38 |
| A dextróz előállítása | 41 |
| Répaczukorgyártás | 47 |
| Czukorrépa | 51 |
| Saccharometria | 53 |
| A czukorrépa vizsgálata | 58 |
| A répa mosása | 60 |
| A répa felaprózása | 61 |
| A répalé nyerése | 62 |
| Kilúgzott répaszeletek | 68 |
| Szaturálás | 71 |
| Az égetett mész és szénsav előállítása | 74 |
| Iszapsajtók | 77 |
| Spódiumszűrők | 78 |
| A répalé töményítése | 81 |
| Befőzés | 86 |
| Szemecskére főzés | 89 |
| A töltőanyag feldolgozása | 90 |
| Konzumczukorkészítés | 91 |
| Melász | 94 |
| Ozmozisos eljárás | 94 |
| Substitucziós eljárás | 96 |
| Elucziós eljárás | 96 |
| A melász további értékesítése | 97 |
| A csontszén felújítása | 98 |
| Tejczukorgyártás | 100 |
| A nyers tejczukor előállítása | 101 |
| A tejczukor finomítása | 103 |
| Az erjesztésen alapuló ipar | 105 |
| A borászat | 105 |
| Sörfőzés | 184 |
| A csiráztatás | 192 |
| A paptáz | 194 |
| A zimáz | 195 |
| A csirázás feltételei | 195 |
| A malátaszérű | 200 |
| Az árpa kezelése a szérűn | 202 |
| A maláta aszalása | 205 |
| A tulajdonképpeni sörfőzés | 209 |
| Sörtörköly | 213 |
| A malátalé | 214 |
| Komlózás | 214 |
| A sörlé hűtése | 215 |
| Erjesztés | 217 |
| Erjesztő helyiség | 218 |
| Ászokolás | 224 |
| Szeszgyártás | 227 |
| Szeszgyártás lisztes anyagokból | 238 |
| Czukortartalmú anyagok feldolgozása | 254 |
| Az erjesztés | 263 |
| A lepárlás | 278 |
| Sajtolt élesztőgyártás | 298 |
| Régi eljárás | 300 |
| Szellőztetési eljárás | 303 |
| Kenyérkészítés | 305 |
| Eczetgyártás | 317 |
| Olajgyártás és a zsírok feldolgozása | 328 |
| A gyapjúzsír feldolgozása | 332 |
| Illatos olajok | 333 |
| Szappangyártás | 335 |
| Kemény szappanok gyártása | 335 |
| Szappankészítés hideg eljárással | 336 |
| Keményszappan készítése főzés útján | 339 |
| Kenőszappanok, káliszappan | 347 |
| Pipere- és gyógyszappanok | 347 |
| A zsírok és vaj vizsgálata | 349 |
| Tej és tejtermékek (vaj, sajt stb.) készítése | 354 |
| A lefölözés | 361 |
| A vajkészítés | 366 |
| A vaj és a zsírok pótlószerei | 369 |
| Satjkészítés | 370 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.