| Bevezetés | 9 |
| Kistermelés a szocialista mezőgazdaságban | 17 |
| Tendenciák a kistermelés fejlődésében, társadalmi és gazdasági megítélésében | 18 |
| Háztáji és kisegítő gazdaságok a Szovjetunió mezőgazdaságában | 19 |
| A kistermelés néhány sajátos vonása Bulgária, Csehszlovákia és Románia mezőgazdaságában | 26 |
| Háztáji és kisegítő gazdaságok Magyarországon | 32 |
| A kistermelés gazdasági jelentősége | 38 |
| A kistermelés volumenének alakulása | 38 |
| A termelés és a jövedelem változása | 42 |
| A kistermelés szerepe az áruforgalomban és a fogyasztásban | 45 |
| Termelőerők a kisgazdaságokban | 48 |
| A termőföld | 48 |
| A kisüzemek termelőeszköz-ellátottsága | 53 |
| A kisgazdaságok épületállománya | 54 |
| Gépek a mezőgazdasági kistermelésben | 59 |
| Ipari anyagok és szerszámok a kisgazdaságokban | 64 |
| A mezőgazdasági kistermelés munkaerőbázisa | 69 |
| A háztáji gazdaságok munkaidőalapja | 71 |
| A lakóhely szerepe a háztája gazdálkodásban | 73 |
| Mennyit dolgoznak a családtagok? | 74 |
| A háztáji munkában való részvétel és a szakképzettség | 75 |
| A kistermelés helyzete és jövője a kertészetben | 81 |
| A zöldségtermelés | 83 |
| A termelés mennyiségének és szerkezetének változásai | 83 |
| A területi munkamegosztás sajátosságai a kisüzemi zöldségtermelésben | 86 |
| A kisüzemek zöldségtermelésének felhasználása | 89 |
| A termelés jövedelmezőségének néhány kérdése | 93 |
| A gyümölcstermelés | 96 |
| A hazai gyümölcstermelés mennyiségének és szerkezetének változásai | 97 |
| A kisgazdaságokban termelt gyümölcs felhasználása | 100 |
| A gyümölcstermelés gazdasági helyzete néhány árutermelő kisgazdaságban | 101 |
| A kisgazdaságok gyümölcstermelésének fejlesztési lehetőségei | 106 |
| A szőlő- és a bortermelés | 110 |
| A kisüzemi szőlőtermelés alakulásának néhány főbb jellemzője | 111 |
| A termésfelhasználás irányai | 113 |
| A szőlőtermelő kisgazdaságok eszközellátottsága | 114 |
| A kisüzemi termelés költség- és jövedelemviszonyainak alakulása | 120 |
| A kertészeti termelés fejlesztésének néhány szervezési és műszaki feltétele | 125 |
| A kistermelés helyzete az állattenyésztésben | 128 |
| Takarmánytermelés a kisgazdaságokban | 129 |
| Takarmányfelhasználás és forrásai | 131 |
| A takarmányok felhasználásának hatásfoka | 133 |
| A takarmánytermelés és -felhasználás érdekeltségi viszonyai | 135 |
| A kisgazdaságok takarmánytermelésének szervezete és integrálása | 137 |
| A szarvasmarhatartás | 138 |
| A kisüzemi marhatartás jelentősége | 139 |
| A kisgazdaságok szarvasmarhatartásának néhány sajátossága | 142 |
| A szarvasmarha-állomány csökkenésének okai | 144 |
| A kistermelői szarvasmarhatartás költség- és jövedelemviszonyai | 146 |
| A kistermelői szarvasmarhatartás jövője | 148 |
| A sertéshústermelés | 151 |
| A háztáji és a kisegítő gazdaságok vágó- és árusertés-termelésének fejlődése | 152 |
| A vágósertés-termelés területi sajátosságai | 155 |
| A kocatartó és a sertéshústermelő kisüzemek gazdasági helyzete | 158 |
| A költség- és jövedelemviszonyok alakulása és várható hatásai | 161 |
| A baromfitartás | 166 |
| A kisüzemi baromfitartás jelentősége és szakosodása | 167 |
| A ráfordítás és a hozam, valamint a költség- és a jövedelemviszonyok alakulása | 170 |
| A főbb termelési tényezők fejlesztésének követelményei | 179 |
| A termelési integráció lehetőségei a kisüzemi baromfitartásban | 180 |
| A kistermelés és az árutermelés várható irányai a baromfitartásban | 184 |
| A nyúlhústermelés | 186 |
| A kistermelés közgazdasági környezete és kapcsolatai a szocialista vállalatokkal | 190 |
| A termelés- és a jövedelemszabályozás főbb eszközei | 191 |
| A kistermelői munka jövedelmezősége és hatékonysága | 199 |
| A kistermelés integrációja | 209 |
| Összefoglaló következtetések | 217 |
| Irodalomjegyzék | 227 |