kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Minerva Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Vászon |
| Oldalszám: | 495 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány színes fotóval illusztrálva. |
| Bevezető | 3 |
| A sütés-főzés általános tudnivalói | 9 |
| A húsfélékről | 11 |
| A húsok osztályozása | 12 |
| A bárányhús részeinek osztályozása | 14 |
| A borjuhús részeinek osztályozása | 13 |
| A marhahús részek osztályozása | 12 |
| A sertéshús részeinek osztályozása | 13 |
| Az ürühús részeinek osztályozása | 14 |
| A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra | 14 |
| Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez | 20 |
| A húsok darabolása és aprítása | 16 |
| Formaadás | 20 |
| A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése | 16 |
| A húsok lemosása | 16 |
| A húsok megtöltése | 18 |
| A húsok szeletelése | 17 |
| A húsok tűzdelése (spékelés) | 18 |
| A vadhúsok felhasználásáról | 22 |
| A pácolásról | 23 |
| A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése | 23 |
| A szárnyasokról és vadszárnyasokról | 24 |
| A csirkefélék bontása | 30 |
| A liba részeire bontása | 29 |
| A pecsenyének való pulyka bontása | 30 |
| Sózás, fűszerezés | 36 |
| A sütnivaló pecsenyeliba bontása | 27 |
| A szárnyasok formázása | 35 |
| A szárnyasok kibontása | 27 |
| A szárnyasok levágása és tisztítása | 25 |
| A szárnyasok lemosása | 31 |
| A szárnyasok megtöltése | 34 |
| A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése | 32 |
| A szárnyasok tűzdelése | 34 |
| A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról | 31 |
| A halakról | 37 |
| A halak bontása | 38 |
| A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez | 42 |
| A halak kiszálkázása | 40 |
| A halak szeletelése és darabolása | 41 |
| A halak tisztítása | 37 |
| A halfejek, csontok és bőrök felhasználása | 43 |
| A kaviár készítése | 43 |
| A rákokról | 44 |
| A rákvaj készítése | 45 |
| A főzelék- és zöldségfélékről | 46 |
| A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása | 54 |
| A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez | 57 |
| A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról | 56 |
| A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása | 57 |
| A főzelék- és zöldésgfélék mosása, áztatása, leforrázása | 53 |
| A főzelék- és zöldségfélék tisztítása | 49 |
| A gumós növényekről és a répafélékről | 58 |
| A gumós növények és répafélék aprítása, vágasa | 65 |
| A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez | 71 |
| A gumós növények és répafélék felhasználáshoz való osztályozása | 69 |
| A gumós növények és répafélék lemosása | 65 |
| A gumós növények és répafélék tiszítása | 60 |
| A gombákról | 72 |
| Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tejtermékek és a fűszerek kezeléséhez | 75 |
| A sütés-főzés legfontosabb szabályai | 80 |
| Az aszpik készítése | 127 |
| A bundázásról | 113 |
| Derítés, tisztítás | 116 |
| Az ételek szűrése | 117 |
| Egyes ételek feljavítása | 118 |
| Az ételek áttöréséről (passzírozás) | 117 |
| Az ételek formázásáról (dresszírozás) | 120 |
| Az ételek lerakásáról, rétegezéséről | 115 |
| Az ételek megtöltéséről | 116 |
| Az ételek sűrítéséről | 108 |
| Fényezés | 120 |
| A főzésről | 80 |
| A galuskaszaggatásról | 119 |
| Az ízesítésről és a fűszerezésről | 111 |
| A lazításról | 112 |
| A lekötözésről | 118 |
| A lezsírozásról | 120 |
| A nyárson sütésről | 103 |
| Paprika szín készítése | 129 |
| A pácolásról | 123 |
| A pecsenyelé készítése | 122 |
| A pirításról | 103 |
| A roston sütésről | 101 |
| A sütésről | 86 |
| A tálalás és díszítés tudnivalói | 130 |
| A töltelékek készítése | 125 |
| Egyéb hasznos tudnivalók a sütés-főzésről | 133 |
| A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek | 133 |
| A halakról | 136 |
| A vadakról | 138 |
| Tej- és tejtermékekből készült ételek | 143 |
| Főzzünk borral | 146 |
| A hidegkonyháról | 153 |
| A köretekről | 148 |
| A nyári ételekről | 151 |
| Ételleírások | 159 |
| Gyorsan készíthető ételek | 161 |
| Bélszínszeletek sárköziesen | 167 |
| Csallóközi vesevelő | 167 |
| Csirág (spárga) háziasan | 165 |
| Fokhagymás rostélyos | 179 |
| Gombás borjuszeletek | 179 |
| Gombás párizsi puffancs | 164 |
| Gombás sertésborda | 182 |
| Gombás tejfölös tojás | 172 |
| Gyors hideg csokoládékrém | 178 |
| Hajdúsági számadó juhász burgonya | 161 |
| Hegyaljai borjúbordák | 168 |
| Juhtúrós burgonya lángos | 169 |
| Keleti saláta | 168 |
| Lecsó párizsiasan | 180 |
| Lerakott makaróni | 175 |
| Makaróni (vagy spagetti) magyarosan | 174 |
| Milánói sertésborda | 181 |
| Mustáros sült virsli | 177 |
| Nyári lecsós tojás | 163 |
| Nyírségi zúzott burgonya | 166 |
| Óvári tálon sült tojás | 178 |
| Pirított gomba tojással | 169 |
| Pirított vese gombával | 180 |
| Rakott vajbab | 171 |
| Rántott gombafejek | 177 |
| Rizses virsli háziasszony módra | 162 |
| Sajtos kruton | 144 |
| Sajtos vagy sonkás tojáslepény | 176 |
| Sonkás kelvirág tejfölösen | 163 |
| Sonkás rizs | 174 |
| Sertésérmék jóasszony módra | 182 |
| Sült tojás konyhakertész módra | 162 |
| Szalonnás sült burgonya | 173 |
| Tejfölös gomba tükörtojással | 171 |
| Tejfölös vargánya tükörtojással | 172 |
| Tengeri halszeletek bakonyi módra | 177 |
| Tojáslepény debreceni módra | 165 |
| Tojásos kelkáposzta | 170 |
| Tojáslepény gombával | 172 |
| Tojáslepény parasztosan | 176 |
| Tojással töltött paradicsom | 173 |
| Túrópogácsák | 169 |
| Töltött alma | 135 |
| Török paradicsom (padlizsán) rántva | 173 |
| Ürüborda udvarhelyi módra | 166 |
| Vitaprikos gombasaláta | 165 |
| Vitaprikos virslis tojás | 175 |
| Zöldborsós tojás | 170 |
| Levesek és betétek | 183 |
| Levesek | 185 |
| Áttört püréleves száraz hüvelyesekből | 197 |
| Bableves | 197 |
| Borleves | 203 |
| Burgonyaleves | 188 |
| Burgonyapüréleves | 188 |
| Csontleves | 186 |
| Erőleves | 185 |
| Frankfurti leves | 196 |
| Fácánleves | 187 |
| Fejtett bableves | 190 |
| Gombaleves | 198 |
| Gombakrémleves | 198 |
| Gyümölcslevesek | 203 |
| Gulyásleves | 200 |
| Hamis gulyásleves | 192 |
| Halleves | 201 |
| Húsleves | 185 |
| Karalábéleves | 193 |
| Káposztaleves | 199 |
| Karfiolleves | 194 |
| Köménymagleves | 189 |
| Lebbencsleves | 191 |
| Lencseleves | 191 |
| Libaleves | 187 |
| Májpüréleves | 191 |
| Nyáklevesek | 203 |
| Palócleves | 199 |
| Paradicsomleves | 195 |
| Paradicsomleves | 196 |
| Rákleves | 202 |
| Rántott köménymagleves | 189 |
| Reszelttészta leves | 188 |
| Savanyútojásleves | 200 |
| Sárgaborsó püré leves | 191 |
| Sóskaleves | 195 |
| Spárgaleves | 195 |
| Szárnyas ragu leves | 194 |
| Újházy tyúkleves | 186 |
| Tarhonyaleves | 188 |
| Tárkonyos bableves | 198 |
| Tejleves | 201 |
| Tüdővagdalékleves | 201 |
| Zellerkrémleves | 199 |
| Zödborsóleves | 193 |
| Zöldbableves | 197 |
| Zöldségleves | 189 |
| Zöldségkrémleves | 189 |
| Zöldségleves oroszosan | 190 |
| Levesbetétek | 204 |
| Árpagyöngy | 204 |
| Bécsi zsemlegombóc | 206 |
| Csurgatott tészta | 204 |
| Csipetke | 205 |
| Daragaluska | 208 |
| Finom metélt vagy kocka | 204 |
| Húsgaluska vagy gombóc | 209 |
| Kelgombóc | 207 |
| Kockatészta | 204 |
| Májgombóc | 207 |
| Májgombóc darával | 208 |
| Palacsintametélt | 209 |
| Pászka (macesz) gombóc | 210 |
| Piskótamogyoró | 209 |
| Rántott borsó | 205 |
| Reszelt tészta | 204 |
| Rizs | 205 |
| Sajtos tallérok | 210 |
| Sajtos galuska | 210 |
| Tápióka | 205 |
| Tojáskocsonya | 205 |
| Tojáslepény | 209 |
| Vajgaluska | 206 |
| Velőgombóc | 207 |
| Zsemlemorzsa-gombóc | 206 |
| Köretek | 211 |
| Burgonyakrokett | 211 |
| Burgonyapüré | 213 |
| Buris | 214 |
| Galuska | 215 |
| Gombás rizs | 213 |
| Párolt káposzta | 215 |
| Párolt rizs | 213 |
| Petrezselymes vajas burgonya | 212 |
| Pirított hagymás burgonya | 211 |
| Rizskrokett | 214 |
| Szalmaburgonya | 212 |
| Tarhonya | 214 |
| Vajas és lengyeles főzelékek | 215 |
| Zsemlegombóc | 216 |
| Zsírban pirított burgonya | 211 |
| Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni) | 211 |
| Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya | 212 |
| Saláták | 216 |
| Babsaláta | 219 |
| Burgonyasaláta | 217 |
| Céklasaláta | 218 |
| Francia saláta | 220 |
| Fejes saláta | 216 |
| Gombasaláta | 220 |
| Gyümölcs saláta | 135 |
| Kaliforniai saláta | 221 |
| Káposzta saláta | 217 |
| Madársaláta | 217 |
| Majonézes burgonyasaláta | 218 |
| Majonézes zellersaláta | 219 |
| Majonézes zölbabsaláta | 221 |
| Paprikasaláta | 217 |
| Paradicsomsaláta | 219 |
| Spárgasaláta | 220 |
| Tejfölös uborkasaláta | 219 |
| Uborkasaláta | 218 |
| Főzelékek | 222 |
| Burgonyafőzelék | 224 |
| Karotta vagy sárgarépa vajjal | 228 |
| Kelbimbó vajjal | 227 |
| Kelkáposzta-főzelék | 224 |
| Kelvirágfőzelék | 225 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 224 |
| Paradicsomos káposzta | 225 |
| Parajfőzelék | 222 |
| Salátafőzelék burgonyával | 226 |
| Savanyúkáposzta-főzelék | 225 |
| Sóskafőzelék | 223 |
| Szárazbab főzelék | 223 |
| Tejfölös zöldbab főzelék | 226 |
| Tökfőzelék | 222 |
| Zöldboró főzelék | 226 |
| Zöldborsó vajjal | 227 |
| Mártások | 228 |
| Meleg mártások | 228 |
| Alma mártás | 234 |
| Barna gombamártás | 230 |
| Barna mártás | 228 |
| Bechamel | 235 |
| Bordói mártás | 230 |
| Ecetes torma | 231 |
| Fehér (veloutée) mártás | 229 |
| Gombamártás | 230 |
| Hagymamártás | 231 |
| Hollandi (vaj) mártás | 229 |
| Hollandi mártás tejszínhabbal | 232 |
| Kapormártás | 232 |
| Madeira-mártás | 232 |
| Meggy mártás | 232 |
| Meleg metélőhagyma-mártás | 231 |
| Mornay-mártás | 229 |
| Narancsmártás | 232 |
| Paradicsom mártás I | 232 |
| Paradicsom mártás II | 233 |
| Sóskamártás | 233 |
| Tejfölös tormamártás | 234 |
| Uborkamártás | 233 |
| Hideg mártások | 235 |
| Cumberland-mártás | 236 |
| Hideg metélőhagyma-mártás | 237 |
| Majonéz | 235 |
| Remoulade-mártás | 236 |
| Tartármártás | 235 |
| Vinaigrette-mártás | 237 |
| Zöld-mártás | 237 |
| Előételek | 238 |
| Meleg előételek | 238 |
| Burgonyafánk | 244 |
| Chester fánk | 248 |
| Csirág vajas morzsával | 249 |
| Csőben sült kelvirág | 239 |
| Főzelékpuding | 242 |
| Gombás palacsinta kirántva | 246 |
| Juhtúrós palacsinta | 246 |
| Kelbimbó szalonnában | 240 |
| Kelkáposzta-puding (duzma) | 241 |
| Kelvirág tejfölös mártásban | 238 |
| Kolbászrétes | 247 |
| Palacsintametélt csőben sütve | 245 |
| Palacsinta paprikáscsirkével | 246 |
| Parajos burgonyakrokett | 244 |
| Parajpuding | 241 |
| Rakott kelvirág | 239 |
| Ravioli | 249 |
| Sajtos fánk | 247 |
| Sajtos paradicsompuding | 243 |
| Sajtos tekercs melegen | 143 |
| Töltött burgonya sütve | 244 |
| Töltött gomba | 239 |
| Töltött kelkáposzta | 240 |
| Töltött kelvirág | 238 |
| Töltött paradicsom melegen | 242 |
| Túrókrokettek | 144 |
| Walesi kenyér | 248 |
| Hideg ételek | 250 |
| Aszpikkészítés | 250 |
| Halmajonéz | 252 |
| Heringsaláta | 252 |
| Hús-saláta | 251 |
| Kaviáros kenyér | 251 |
| Padlizsán-vagdalék | 253 |
| Paradicsom halsalátával | 253 |
| Párizsi hagymával (parizer) | 254 |
| Sonkával rakott kenyér | 251 |
| Töltött uborka | 252 |
| Pástétomok | 254 |
| Hideg őzpástétom | 139 |
| Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom | 256 |
| Kocsonyázott libamájhab (mousse) | 254 |
| Májpástétom | 256 |
| Meleg vadhúspástétom | 257 |
| Risolle strassburgiasan | 258 |
| Strassbourgi libamájpástétom | 255 |
| Vajaspástétom (boushé) | 257 |
| Tojás ételek | 258 |
| Amerikai tojás | 262 |
| Buggyantott tojás tejszínes gombával | 259 |
| A hideg töltött tojásokról | 261 |
| Kaszinó tojás | 262 |
| Paraj-omlett | 260 |
| Sajtos töltött tojás melegen | 145 |
| Töltött tojás | 258 |
| Töltött tojás (egyszerű) | 259 |
| Zöldséges omlett | 260 |
| Húspótlók, feltétek | 263 |
| Bundás zsemle | 263 |
| Főzelékszelet | 264 |
| Gomba-ropogós | 264 |
| Párizsi kosárka | 263 |
| Sajtos burgonyalepény | 145 |
| Tökszelet kirántva | 263 |
| Halételek | 265 |
| Balatoni fogas kardinális módon | 273 |
| Fogas- vagy süllőszelet roston | 267 |
| Fogas bakonyi módon | 269 |
| Gombás fogasszelet csőben sütve | 137 |
| Hideg fogas | 274 |
| Hideg kecsege | 270 |
| Pisztráng kékre forrázva | 269 |
| Ponty- vagy harcsapaprikás | 271 |
| Ponty-kocsonya | 272 |
| Rácponyt | 272 |
| A rák | 275 |
| Rák főzve | 275 |
| Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege | 273 |
| Süllőfilé rántva | 268 |
| Süllőszelet sörtésztában sütve | 136 |
| Szalonnával tüzdelt ponty tejölösen | 271 |
| Szegedi halászlé | 272 |
| Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty | 270 |
| Tengeri halszelet tejszínes gombamártással | 269 |
| Töltött csuka | 268 |
| Húsételek | 275 |
| Szárnyasok | 275 |
| Becsinált csirke | 276 |
| Csikesült | 277 |
| Gesztenyével töltött pulyka olaszosan | 286 |
| Gombás csirke | 277 |
| Jérce croquette (ropogós) | 284 |
| Kacsa amerikai módra | 286 |
| Karácsonyi pulykasült | 287 |
| Libacomb sólettal | 281 |
| Libamáj rizottó | 284 |
| Libapörkölt | 284 |
| Paprikás csirke | 277 |
| Párolt libamell | 281 |
| Párolt libamáj | 279 |
| Pirított libamáj | 278 |
| Rántott csirke | 275 |
| Rizses csirke | 275 |
| Rizses libaaprólék | 279 |
| Töltött csirke vagy jérce | 276 |
| Töltött kacsa | 285 |
| Töltött libanyak | 282 |
| Tüzdelt gyöngytyúk-pecsenye | 283 |
| Vagdalt libamell | 282 |
| Zöldborsós csirke | 278 |
| Borjúhúsok | 288 |
| Bécsi szelet vagy borda | 288 |
| Borjúbecsinált | 292 |
| Borjúbordák libamájja töltve | 294 |
| Borjúcotelette (natur) | 288 |
| Borjúfej kirántva | 297 |
| Borjúkotlett Colbert módra | 294 |
| Borjúláb rántva | 297 |
| Borjúszeletek (natur) | 288 |
| Borjupaprikás | 293 |
| Borjúpörkölt | 291 |
| Császárszelet | 290 |
| Gombás borjúcsülök | 296 |
| Gombás borjúszelet | 290 |
| Paprikás polpetti | 292 |
| Paradicsomos borjúszelet | 288 |
| Párizsi szelet | 289 |
| Töltött borjúkotlett | 293 |
| Töltött borjúszegy | 289 |
| Töltött húsrudak kirántva | 296 |
| Tüzdelt borjúfrikandó | 296 |
| Vagdalthús libamájjal töltve | 295 |
| Vagdalt vajas borjúérmék | 291 |
| Vajas borjúszeletek | 289 |
| Zöldborsós borjúszeletek | 291 |
| Marhahúsok | 298 |
| Beefsteak | 305 |
| Bélszínfilé körítve | 303 |
| Bélszínszeletek libamájpürével | 308 |
| Bélszínszelet Stefánia-módra | 307 |
| Bélszín vadasan | 307 |
| Bográcsgulyás | 309 |
| Erdélyi zsiványpecsenye | 312 |
| Főtt marhahús | 303 |
| Füstölt marhanyelv | 304 |
| Gombás rostélyos | 299 |
| Hagymás rostélyos | 298 |
| Hízott ökörhús erdélyiesen | 312 |
| Madeirás marhafelsál | 301 |
| Marhahátszín egyben sütvee, angolosan | 309 |
| Marhahátszín vagy felsál szegediesen | 310 |
| Marhapörkölt | 309 |
| Marhatokány | 311 |
| Ököruszály krémmártással | 304 |
| Rablóhús (rablópecsenye) | 313 |
| Rostélyos góbé módra | 301 |
| Savanyú vetrece | 304 |
| Serpenyős rostélyos | 298 |
| Tarhonyás marhatokány | 311 |
| Torockói rostélyos | 300 |
| Töltött felsál egyben sütve | 302 |
| Töltött rostélyos | 299 |
| Tüzdelt vesepecsenye | 306 |
| Vagdalthús | 310 |
| Wellington bélszín | 306 |
| Zöldséges rostélyos | 298 |
| Sertéshúsok | 313 |
| Alföldi tüskéshús | 327 |
| Bőrös sertéskaraj | 319 |
| Csikós-tokány | 326 |
| Erdélyi fatányéros | 322 |
| Lecsós sertésborda | 324 |
| Malac-galantin | 316 |
| Malacpörkölt | 318 |
| Majorannás sertéstokány | 318 |
| Paprikás sertésbordaszelet | 325 |
| Párizsi borda | 324 |
| Párolt sonka burgundi módra | 327 |
| Rakott káposzta | 321 |
| Rizses sertéshús | 314 |
| Ropogós malaccomb | 317 |
| Sertésborda rántva | 324 |
| Serpenyős sertésborda | 324 |
| Sertéskocsonya | 328 |
| Sertésoldalas bajorosan | 325 |
| Sertéspaprikás | 314 |
| Sertéspörkölt | 313 |
| Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve) | 315 |
| Szerb rizseshús | 314 |
| Székely sertésborda | 319 |
| Szűz-sült krémmárással | 318 |
| Tejfölös malacaprólék | 317 |
| Temesvári sertésborda | 319 |
| Tordai lacipecsenye | 323 |
| Tormás malac- vagy sertéshús | 317 |
| Töltött karalábé | 320 |
| Töltött káposzta | 322 |
| Töltött paprika | 320 |
| Vagdalt hús | 315 |
| Bárány-, birka-, ürühúsok | 328 |
| Angolos ürügerinc | 331 |
| Báránybordák Mornay-mártással | 330 |
| Bárányborda olaszosan | 329 |
| Báránycomb pékné módra | 333 |
| Báránypörkölt erdélyiesen | 330 |
| Birkagulyás | 331 |
| Borsos ürü- vagy báránytokány | 331 |
| Húsvéti báránycomb | 329 |
| Irish stew (irlandi ürügulyás) | 332 |
| Rántott bárány | 328 |
| Töltött bárány | 329 |
| Tárkonyos bárány | 331 |
| Ürükotlett angolosan | 332 |
| Vadhúsok | 333 |
| Fogoly- vagy fácánbecsinált | 338 |
| Fogoly lencsepürével | 337 |
| Nyúlgerinc angolosan | 334 |
| Nyúlgerinc vadasan | 333 |
| Nyúl paprikásan | 335 |
| Őzcomb vörösbor mártásban | 141 |
| Őzgerinc vörösbor mártásban | 141 |
| Őzgerinc angolosan, finom fűvel | 335 |
| Őzgerinc angolosan Lucullus módra | 336 |
| Sült fogoly | 337 |
| Szalonnával tüzdelt fácán | 338 |
| Szalonka sütve | 338 |
| Szarvascomb brassói módon | 336 |
| Töltött fácán | 339 |
| Tüzdelt nyúlfilé | 140 |
| Vadnyúl erész módra | 334 |
| Vaddisznó főzve | 337 |
| Vadkacsa tejfölösen | 340 |
| Vadkacsa sütve | 350 |
| Vadkacsa töltve | 341 |
| Belsőségek | 342 |
| Becsinált pacal | 347 |
| Borjúmáj-szeletek roston | 342 |
| Borjúmirigy gazdagon | 346 |
| Borjúmirigy rántva | 346 |
| Borjúnyelv rántva | 345 |
| Gombás borjúnyelv | 345 |
| Marhanyelv pácolása | 344 |
| Mirigyrózsa magyarosan | 346 |
| Májpuding | 343 |
| Paradicsomos borjúnyelv | 345 |
| Pirított bojúmáj | 342 |
| Pörkölt pacal | 348 |
| Rántott velő | 344 |
| Szalontüdő | 347 |
| Tüzdelt májszeletek | 342 |
| Velő párizsiasan | 344 |
| Velő tojással | 343 |
| Vese-velővel | 344 |
| Disznótor | 348 |
| Disznótoros leves | 349 |
| Disznósajt | 350 |
| Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja | 351 |
| Kolbász | 350 |
| Májas hurka | 349 |
| Véres hurka | 350 |
| Tészták | 353 |
| Gyúrt tészták | 355 |
| Barackos gombóc | 365 |
| Burgonya metélt | 363 |
| Cigány metélt | 360 |
| Darás metélt | 359 |
| Diós derelye | 358 |
| Diós metélt | 356 |
| Gratinírozott sajtos makaróni | 364 |
| A gyúrt tészta készítése | 355 |
| Kakaós metélt | 357 |
| Káposztás kocka | 359 |
| Lekváros derelye | 358 |
| Liptóitúrós galuska | 360 |
| Mákos metélt | 357 |
| Nádasdy-gombóc | 366 |
| Pozsonyi kocka | 362 |
| Rakott metélt | 362 |
| Sajtos metélt | 357 |
| Sonkás metélt | 362 |
| Stiriai metélt | 363 |
| Szalvéta gombóc | 365 |
| Szilvás gombóc | 364 |
| Szőlős metélt | 361 |
| Tejfölös kocka | 361 |
| Tojásos galuska | 359 |
| Túrós gombóc | 366 |
| Túrós metélt | 357 |
| Kelt tészták | 367 |
| Aranygaluska | 367 |
| Cseh fánk | 370 |
| Dorong fánk | 369 |
| Farsangi fánk | 369 |
| Gőzmetélt | 368 |
| Hajdúsági kacskaringó | 370 |
| Izes bukta | 367 |
| Párna csücske | 370 |
| Túrós bukta | 367 |
| Morzsák | 371 |
| Bundás alma (Boros módra) | 372 |
| Bundás alma (Székely módra) | 372 |
| Császármorzsa | 371 |
| Császárrétes | 374 |
| Daramorzsa | 371 |
| Kiflimorzsa | 372 |
| Máglyarakás | 373 |
| Máglyarakás (diplomata módra) | 373 |
| Zsírban sült omlós tészták | 374 |
| Császárfánk | 376 |
| Forgácsfánk | 374 |
| Labdarózsa | 375 |
| Rózsafánk | 375 |
| Vánkos csücsök | 376 |
| Felfújtak, pudingok | 377 |
| Alma felfújt | 380 |
| Barack felfújt | 380 |
| Besztercei felfújt | 379 |
| Citrom felfújt | 377 |
| Cseresznye felfújt | 380 |
| Csokoládé felfújt | 378 |
| Csokoládé puding | 382 |
| Csokoládés rizskrokett | 387 |
| Darafelfújt | 377 |
| Diópuding | 377 |
| Finommetélt puding bajoo módra | 385 |
| Habfelfújt | 382 |
| Hideg diplomata puding | 386 |
| Ízes omlette | 382 |
| Kabinet puding | 385 |
| Karamell felfújt | 380 |
| Kávé puding | 384 |
| Mandula puding | 384 |
| Meggy felfújt | 380 |
| Mogyoró puding | 385 |
| Narancs felfújt | 378 |
| Nápolyi gesztenyés puding | 383 |
| Őszibarack puding | 386 |
| Puncs puding | 387 |
| Rebarbara felfújt | 380 |
| Rizsfelfújt | 377 |
| Rumburgi szuflé | 381 |
| Szágó felfújt | 381 |
| Palacsinták | 388 |
| Almás palacsinta | 389 |
| Bajos palacsinta | 391 |
| Creppe-Susette | 389 |
| Csúsztatott palacsinta | 390 |
| Diós palacsinta | 390 |
| Ízes palacsinta | 388 |
| Káposztás palacsinta | 390 |
| Krémes palacsinta | 388 |
| Ordás palacsinta | 391 |
| Szuflé palacsinta | 391 |
| Túrós palacsinta | 388 |
| Rétestészták | 391 |
| Almás rétes | 392 |
| Burgonykrémes rétes | 394 |
| Cseresznyés rétes | 394 |
| Cseresznyés rétes | 393 |
| Darás rétes | 395 |
| Diós rétes | 395 |
| Diós szegedi béles (baklava) | 396 |
| Káposztás rétes | 395 |
| Mandulás rétes | 393 |
| Mákos rétes | 394 |
| Meggyes rétes | 392 |
| Rizskásás rétes | 395 |
| Tök-krémes rétes | 395 |
| Tökös-mákos rétes | 391 |
| Túrós rétes | 394 |
| Vargabéles | 396 |
| Leveles vajas tészták | 397 |
| Alma köntösben | 399 |
| Almás tiroli rétes | 398 |
| Búr kifli | 398 |
| Krémes béles | 397 |
| Túrós tiroli rétes | 398 |
| Túróspástétom | 399 |
| Tésztakülönlegességek | 399 |
| Almakrémpite | 400 |
| Gesztenyehab kifli | 399 |
| Hűtött omlós tészta | 400 |
| Mennyei felfújt | 400 |
| Félvajas benyújtott tészták | 401 |
| Alapmassza | 401 |
| Almáslepény | 405 |
| Barack lepény | 405 |
| Barack lepény | 406 |
| Bécsi táska | 401 |
| Cseresznés lepény | 405 |
| Darázsfészek | 402 |
| Diós szarvacskák | 402 |
| Kéményseprő kifli | 403 |
| Meggyes lepény | 406 |
| Olasz táska | 402 |
| Pozsonyi tekercs (bejgli) | 403 |
| Speciális lepénytészta | 404 |
| Szerelmes levél | 402 |
| Szilvás lepény | 405 |
| Túróslepény más módon | 405 |
| Égetett tészták | 406 |
| Francia meggyes lepény | 408 |
| Képviselőfánk | 406 |
| Ördögpirula | 407 |
| Szerencsefánk | 407 |
| Tolófánk | 407 |
| Turkesztáni kiflicskék | 408 |
| Linzer tészták | 409 |
| Apák kedvence | 418 |
| Berlini szelet | 412 |
| Burkolt fantáziacsók | 414 |
| Cukrász alaplinzer | 410 |
| Diós linzer | 410 |
| Diópuszedli | 414 |
| Erdélyi kürtőskalács | 413 |
| Formázható linzer sütemények | 411 |
| Fondan készítése | 420 |
| Gyúrt, fűszeres linzer | 409 |
| Gyümölcskenyér | 420 |
| Halászbárkák | 417 |
| Holdbébi | 417 |
| Kislányos nő szeszély | 413 |
| Lúdláb szelet | 411 |
| Mandulás kiflicskék | 415 |
| Margaretta szelet | 415 |
| Mézes puszedli | 415 |
| Mignon Savarin | 416 |
| Nizzai kalács (Savarin) | 416 |
| Női szeszély | 412 |
| Oreánsi szelet | 419 |
| Őszibarack szelet | 418 |
| Resztelt stangli | 416 |
| Római szelet | 412 |
| Stadion szelet | 419 |
| Svájci linzer | 409 |
| Szegedi kürtőskalács | 411 |
| Tea linzer | 411 |
| Tengerész linzer | 410 |
| Vaníliakifli | 421 |
| Zsófia szelet | 420 |
| Felvert tortamasszák | 421 |
| Csokoládé torta | 424 |
| Diótorta | 425 |
| Dobos torta | 422 |
| Gesztenye krémtorta | 423 |
| Homok torta | 425 |
| Puncs torta | 421 |
| Rigó Jancsi | 424 |
| Stefánia torta | 423 |
| Sacher torta | 424 |
| Kuglóf tészták | 426 |
| Bajor kuglóf | 427 |
| Egyszerű kuglóf | 426 |
| Fahéjas kuglóf | 426 |
| Különlegességek | 427 |
| Budavár szelet | 433 |
| Burgonyás pogácsa, egyszerű | 437 |
| Guba tészta mákkal | 431 |
| Gyümölcs kocka | 431 |
| Hajtogatott töpörtyűs pogácsa | 435 |
| Hangulat különlegesség | 432 |
| Hájas ízes tészták | 430 |
| Házilag készült kert fatörzs | 434 |
| Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra | 435 |
| Juhtúrós pogácsa | 436 |
| Kakaós habszelet | 429 |
| Kossuth kifli | 430 |
| Likőrös Savarin | 427 |
| Lonmici csúcs | 428 |
| Meggyel rakott piskóta | 434 |
| Omlós töpörtyűs pogácsa | 436 |
| Omlós zsíros pogácsa | 436 |
| Opera szelet | 428 |
| Salzburgi galuska | 432 |
| Salzburgi lepény | 430 |
| Tártra szelet | 429 |
| Tükör-epres szelet | 432 |
| Hideg krémek | 437 |
| Csokoládés krém | 437 |
| Gesztenyepüré készítése | 438 |
| Hideg gyümölcs rizs | 438 |
| Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról | 439 |
| Mikor minek van a szezonja | 442 |
| Egyszerű étrend-minták | 445 |
| Alkalmi társas étkezések étrendmintája | 451 |
| Étrend-minták különleges alkalmakra | 452 |
| A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése | 455 |
| A befőzés általános tudnivalói | 457 |
| Főzelék- é zöldségfélék, salátafélék eltevése | 461 |
| Csalamádé | 463 |
| Ecetes paprika | 464 |
| Ecetes uborka | 462 |
| Káposztasavanyítás | 467 |
| Kovászos uborka | 461 |
| Lecsó eltevése | 466 |
| Paprikasaláta | 463 |
| Paradicsom eltevése | 466 |
| Sózott kapor | 465 |
| Tök ecetben | 464 |
| Tök sóban | 464 |
| Töltenivaló paprika | 463 |
| Vizes uborka | 462 |
| Uborkasaláta | 461 |
| Zöldbab ecetben | 465 |
| Zöldbab eltevése | 465 |
| Zöldbaba sóban | 466 |
| Befőttek, ízek, dzsemek eltevése | 467 |
| Birsalma befőtt | 470 |
| Birsalmasajt | 471 |
| Cseresznye befőtt | 467 |
| Cseresznye dzsem | 473 |
| Csipkebogyó íz | 475 |
| Dinnye cukorban | 471 |
| Eper befőtt | 468 |
| Eper dzsem | 473 |
| Kajszibarack befőtt | 469 |
| Kajszibarack dzsem | 474 |
| Körte befőtt | 469 |
| Meggy befőtt | 468 |
| Meggyíz | 472 |
| Málna dzsem | 474 |
| Málnaszörp készítése | 474 |
| Őszibarack befőtt | 470 |
| Rétes meggy vagy cseresznye | 471 |
| Ringló befőtt | 469 |
| Ribizke befőtt | 469 |
| Ribizke dzsem | 474 |
| Ribizkeíz | 473 |
| Rumos cseresznye, meggy vagy szilva | 470 |
| Sárgabarackíz | 472 |
| Szilvaíz | 472 |
| Szirupban eltett eper | 468 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.