kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Felsőoktatási Jegyzetellátó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 47 oldal |
| Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet előadássorozata |
| Kötetszám: | 3265 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 180 példányban jelent meg. Kézirat. |
| Bevezetés | 3 |
| A mikrodiffúziós technika általános szempontjai | |
| Izoterm desztilláció | 4 |
| Az eljárás kialakulása | 5 |
| A Conway-féle edényzet és a szokásos eljárás leírása | 6 |
| A mikrodiffúzióhoz használatos edénytípusok | 7 |
| A mikrodiffúzió menetét befolyásoló tényezők | 11 |
| A mikrodiffúzió időgörbéje | |
| A diffundáló anyag természete | |
| A diffundáló anyag tenziójának növelése adalékokkal | |
| A vizsgált oldatot tartalmazó desztilláló rész szerepe | |
| A gáztér szerepe | |
| Az edényelőfolyadékot tartalmazó belső rész szerepe | |
| Az edényzet méretváltoztatásának hatásai | |
| Az edények rázásának szerepe | |
| A hőmérséklet emelésének hatása | |
| Csökkentett nyomás alkalmazása | |
| Összefoglalás | |
| Általános gyakorlati szempontok | 22 |
| A mikrodiffúziós folyamat megindítása | |
| A tömítőanyag használata | |
| Vakpróbák és ellenőrző mérések beállítása | |
| A főfolyamattal egyidejűleg lejátszódó egyéb ozmotikus folyamatok | |
| A mikrodiffúziós eljárás korlátai, hibaforrásai | 25 |
| A mikrodiffúziós eljárás költségkihatásai | 27 |
| A mikrodiffúziós technika alkalmazási területei | |
| Ammónia-csoport | |
| Ammónia meghatározása | |
| Szerves kötésű nitrogén meghatározása | |
| Karbamid meghatározása | |
| Adenozin, adenilsav, adenozintrifoszfát meghatározása | |
| Nitrát és nitrit meghatározása | |
| Karbonsavamidok meghatározása | |
| Aminok csoportja | 32 |
| Halogének csoportja | 32 |
| Klorid meghatározása | |
| Bromid meghatározása | |
| Jodid meghatároz ása | |
| Széndioxid-csoport | 34 |
| Karbonát, hidrogénkarbonát meghatározása | |
| Vércukor és vizeletcukor meghatározása | |
| Szénsavanhidráz aktivitásának mérése | |
| Szerves vegyületek oxidációs sebességének mérése | |
| Aminosavak meghatározása | |
| Karbonilvegyületek csoportja | 37 |
| Egyéb meghatározások | 37 |
| Illó zsírsavak meghatározása | |
| Etanol meghatározása | |
| Kloroform és triklóretilén meghatározása | |
| Szénoxid meghatározása | |
| Cianid meghatározása | |
| Metanol meghatározása | |
| Kis folyadékminták teljes múlkoncentrációjának mérése | |
| Minőségi vizsgálatok | |
| A mikrodiffúziós elválasztási lehetőségek | 41 |
| Fontosabb forrásmunkák | 44 |
| Tartalomjegyzék | 46 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.