kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 151 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-230-221-4 |
| Megjegyzés: | 99 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
| A szőlő | 7 |
| A szőlő érése | 7 |
| A szőlőfürt összetétele | 9 |
| A szüret | 12 |
| Szüreti előkészületek | 12 |
| Bortartályok | 14 |
| A fahordók és ápolásuk | 14 |
| Műanyag edények | 18 |
| Az üvegballonok | 19 |
| Cementhordók | 19 |
| Alumínium tartályok | 20 |
| A termés betakarítása | 21 |
| A szüret ideje | 21 |
| Szüret | 22 |
| A szőlő szállítása | 23 |
| Borkészítés | 24 |
| Cefrekészítés és - kezelés | 24 |
| Egyszerű fehér borok készítése | 27 |
| Mustkészítés | 27 |
| A must kezelése erjedés előtt | 30 |
| A must összetételének javítása | 33 |
| Erjesztés | 39 |
| Buké borok készítése | 48 |
| Különleges minőségű borok készítése | 50 |
| Siller- és vörös bork készítése | 54 |
| Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel | 55 |
| Vörösbor-készítés melegítéssel | 59 |
| Kombinált eljárás | 61 |
| Siller - és rozé borok készítése | 61 |
| A borok kezelése | 62 |
| A tisztaság | 62 |
| Az újbor | 64 |
| Az alkohol | 64 |
| A savak | 69 |
| Az újborban végbemenő változások | 70 |
| Pinceműveletek | 71 |
| Töltögetés | 72 |
| Fejtés | 77 |
| Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése | 94 |
| A kénessavszint kialakítása | 96 |
| A borok korai tisztító kezelése | 101 |
| Derítés | 101 |
| Szűrés | 110 |
| Javító kezelések | 114 |
| Házasítás | 114 |
| Vadsavanyú újborok kezelése | 118 |
| Savemelés | 120 |
| Szín-és ízjavítás | 120 |
| A bor rendellenes elváltozásai | 125 |
| Borbetegségek | 126 |
| Borhibák | 128 |
| Különleges must- és borkészítmények | 131 |
| Szőlőkészítés | 131 |
| Mustkészítés | 131 |
| A must tartósítása | 132 |
| A must palackozása | 133 |
| Mustszörpkészítés | 134 |
| Sűrített must készítése | 134 |
| A must előkészítése | 135 |
| A must besűrítése | 137 |
| A sűrítmény cukorfokának megállapítása | 137 |
| A sűrítmény tárolása | 138 |
| Törkölybor (csiger) készítése | 138 |
| Seprőbor | 139 |
| Rácürmös készítése | 140 |
| Pálinkafőzési alapanyagok előállítása | 140 |
| Erjesztett szőlőtörköly | 140 |
| Borseprő | 140 |
| Utószó | 143 |
| Függelék | 145 |