Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

963.096

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig!

A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: MTESZ
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 219 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 6 cm x 6 cm
ISBN: 963-02-3572-2
Megjegyzés: Bátyai Jenő szerző által dedikált példány. Könyvtervező: Farkas János, Unghváry László Nyomda: Szegedi Nyomda Kiadási alkalom: A MTESZ Csongrád Megyei Szervezete megalakulásának 35. évfordulója alkalmából készítették a Szegedi Nyomda MTESZ Miniatűrkönyv Klub tagjai társadalmi munkában. Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A könyv pontos mérete: 56 x 56 mm.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Műszaki és természettudományi egyesületeink tevékenysége az elmúlt három és fél évtized alatt szervesen beépült az egész társadalmunk életébe. Szoros kapcsolatot alakítottunk ki gazdasági,... Tovább

Előszó

Műszaki és természettudományi egyesületeink tevékenysége az elmúlt három és fél évtized alatt szervesen beépült az egész társadalmunk életébe. Szoros kapcsolatot alakítottunk ki gazdasági, tudományos és társadalmi életünkkel. A szervezet keretein belül folyó társadalmi munkán alapuló tevékenység az elmúlt 35 év alatt szélesen kitárulkozott mozgalommá vált, amelynek igazi tartalma a technika és a tudomány iránti lelkesedésből táplálkozik. Ez mozgatja megyénkben az MTESZ közel tízezres tagságát, amely benépesíti a kongresszusok, konferenciák, a vitaülések termeit, akár népgazdasági terveink egy-egy problémájáról, az oktatási reform kérdéseiről, ipari, mezőgazdasági, akár tudományos teendőkről van ott szó.
Az elmúlt 35 esztendő alatt a műszaki, a természettudományos, a mezőgazdasági és bizonyos mértékig a közgazdasági értelmiség tömörítésével gazdag és sokrétű társadalmi élet alakult ki a szervezet keretein belül. Húsz évvel ezelőtt még csak 18 szakmai egyesület működött, ma viszont ezek száma 27, és ezekben belül tekintélyes számban működnek az egyesületek különféle szakosztályai. A tudományok egyre nagyobb mérvű differenciálódásával és integrálódásával az MTESZ így képes ezt a társadalmi küldetést megvalósítani, hogy minél inkább segítse a tudományt közvetlen termelőerővé válni, összhangban azokkal a szempontokkal, amelyeket a párt tudománypolitikája határoz meg. Időközben a megye többi városában is létrehoztuk az MTESZ-szervezeteket, így a szentesi intézőbizottság 1963, a makói 1971, a hódmezővásárhelyi 1974 és a csongrádi 1977 óta működik.
Az MTESZ a jövőben is mindinkább elő kívánja segíteni a gazdasági fejlődésnek olyan ütemét, amelyet a műszaki-tudományos haladás, a gyors technikai változás megkövetel. Erre esztendő alatt olyan hálózat alakult ki, amely rangos vitafóruma technikai, gazdasági jelenünk de jövőnk sokoldalú alakításának.
Szeged, 1984. július hó
Dr. Fejes Pál
tanszékvezető egyetemi tanár, az MTESZ Csongrád megyei Szervezetének elnöke Vissza

Tartalom

Előszó5
A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Csongrád megyei szervezetének 35 esztendős tevékenysége9
Epilógus161
Összesített statisztikai adatok170
Jegyzetek173
Kitüntetettek, MTESZ-díjasok183
MTESZ megyei emlékérmesek185
Tisztséget viseltek191
Kiadványlista195
Választott tisztségviselők207
Zárszó217

Bátyai Jenő

Bátyai Jenő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bátyai Jenő könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány) A műszaki-tudományos haladásért (minikönyv) (dedikált példány)

A lapélek enyhén foltosak, a kötés megtört.

Az előlapon a szerző, Bátyai Jenő névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
3.440 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba