| Bevezetés | 7 |
| Általános rész | 11 |
| Telephigiénia | 11 |
| A telep helyének kijelölése | 11 |
| A telep járványvédelme | 13 |
| A telep belső higiéniás rendje | 20 |
| Istállóhigiénia | 24 |
| Az épület elbírálásának általános szempontjai | 24 |
| Az épületszerkezetek | 25 |
| Az épületgépészeti berendezések | 26 |
| Az üzemelési technológia és a technológiai gépészeti berendezések | 27 |
| A keltetés általános higiéniája | 31 |
| A keveréktakarmány-gyártás higiéniája | 35 |
| Részletes rész | 39 |
| A tyúktartás higiéniája | 39 |
| A tenyészállomány zárt tartása | 39 |
| A csibenevelés | 40 |
| A növendék baromfi zárt tartása | 41 |
| A húscsibe nevelése | 42 |
| Az árutojás termelése | 43 |
| A pulykatartás higiéniája | 43 |
| A törzsállomány tartása | 43 |
| A kispulyka nevelése | 44 |
| A növendék pulyka tartása | 45 |
| Az árupulyka tartása | 45 |
| A gyöngytyúktartás higiéniája | 45 |
| A törzsállomány tartása | 45 |
| A gyöngycsibe nevelése | 46 |
| A növendék gyöngyös tartása | 46 |
| Az árugyöngyös tartása | 46 |
| A fácán, a fogoly és a fürj tartásának higiéniája | 47 |
| A törzsállomány tartása | 47 |
| A fáncán- és a fogolycsibe nevelése | 48 |
| A növendék fácán és fogoly nevelése | 48 |
| A galambtartás higiéniája | 49 |
| A tenyészgalamb tartása | 49 |
| A növendék galamb tartása | 50 |
| A lúdtartás higiéniája | 51 |
| A törzslúdtartás | 51 |
| A kisliba nevelése | 52 |
| A növendék liba nevelése | 53 |
| Az áruliba tartása | 54 |
| A kacsatartás higiéniája | 56 |
| A törzskacsa tartása | 56 |
| A kiskacsa nevelése | 57 |
| A növendék kacsa nevelése | 59 |
| A pecsenyekacsa nevelése | 59 |
| A vadréce tartásának higiéniája | 59 |
| A zárttéri tartás | 59 |
| A félvad récetartás | 60 |
| Függelék | |
| Optimális klímatényezők a baromfitartási épületekben | 62 |
| A szellőzőlevegő-mennyiség példái a baromfitartási épületekben | 65 |
| A baromfitartási épületek megvilágítása | 66 |
| Férőhelyszükséglet | 59 |
| Az ülőrudak méretei | 72 |
| A kibúvónyílás méretei kifutós tartás esetén | 73 |
| A tojófészkek méretei | 74 |
| Etető- és itatóedény-szükséglet | 75 |
| Tápanyagszükségleti példák | 77 |
| A TETRA-baromfi takarmányigénye | 83 |
| A HYBRO-B baromfi takarmányigénye és világítási programja | 85 |
| A GABONA TRÖSZT baromfitápjainak adagja és tápanyagtartalma | 87 |
| A TETRA baromfitápok összetétele | 89 |
| A HYBRO baromfitápok összetétele | 90 |
| A PHYLAXIA egységes premíxeinek az összetétele (1974.) | 92 |
| A keveréktakarmányok alapanyagainak tápanyagtartalma | 94 |
| A kifogástalan takarmány mikrobiológiai értékei | 96 |
| Irányszámok a padozaton tárolt termények tárolási magasságára | 97 |
| Vízigény | 98 |
| Az itatóvíz minősítése | 99 |
| Ivararány | 100 |
| A tenyésztojás terméketlenségi és kelési aránya | 100 |
| A keltetési technológia példái a Gergely-féle 10 000-es keltetőgép használata esetén | 101 |
| A tyúkembrió elváltozásainak fontosabb ismertetőjelei a keltetés biológiai ellenőrzésében | 107 |
| Az elhullás és a kényszervágás (kiirtás) aránya (megengedhető mértéke) a hagyományos baromfitartó telepeken | 110 |
| A legfontosabb fertőző állatbetegségek megelőzésének programja tyúktelepeken | 110 |
| A baromfibetegségek megelőzésére vonatkozó jogszabályok és irányelvek | 111 |