Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

977.804

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A napló

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület-Váci Mihály Kör
Kiadás helye: Nyíregyháza-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-061-145-7
Megjegyzés: Az eredeti naplóról készített fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Petőfi Irodalmi Múzeumban - Maróti István és Varga Katalin főosztályvezetők segítségével - lehetőségem nyílott arra, hogy megtekintsem a kézirattárban lévő Váci Mihály hagyatékot, amit a költő... Tovább

Előszó

A Petőfi Irodalmi Múzeumban - Maróti István és Varga Katalin főosztályvezetők segítségével - lehetőségem nyílott arra, hogy megtekintsem a kézirattárban lévő Váci Mihály hagyatékot, amit a költő felesége Juhász Mária adományozott a múzeumnak. Legnagyobb meglepetésemre egész könyvtárnyi kéziratot találtam; pontosabban 108 darab dobozt, ami Váci Mihály írásait, levelezéseit stb. tartalmazza. Most szembesültem a hatalmas mennyiségű feldolgozatlan anyaggal. Micsoda kincsek lehetnek ezekben a dobozokban. Elhatároztam, hogy amint időm engedi, át fogom tanulmányozni az összes kéziratot.
A kutatás célja, hogy megtaláljuk Váci Mihály 1956-os naplóját. Egyrészt azért, hogy a múzeum által rendezett 1956-os kiállításon be tudják mutatni, másrészt a megjelenés előtt álló, Váci Mihályról írt könyvemben szeretném hasonmásban közölni. Azt a taktikát próbáltam alkalmazni, hogy emlékezetemben felidéztem azokat a dobozokat, amelyeket 2000-ben átnéztem, amikor a Váci Mihály "Élj tiszta tüzeidben" című könyvemet írtam. Az első dobozban - amit Varga Katalin levett a polcról - több dosszié volt, a felül lévő barna dossziéban pedig három füzet, és egy kézirat 1951-ből. Katalin kiemelte a legnagyobb alakú, kopott, két keménytáblás, spirálozott, vonalas füzetet. Verseket, fogalmazványokat találtunk benne kék tintával írva. A füzet hátulján hiányzott a kemény borítótábla. Amikor megfordítottuk, az első oldalon lévő szövegre pillantottam és rögtön tudtam, hogy ez a "Napló". Váci szokása volt, a füzetek egyik oldalára írt csak. Ha betelt, akkor megfordította és újrakezdte az írást.
A múzeum könyvtárának olvasótermében meghatottan forgatom kezemben a naplót.
A kék borítón az áll: VÁCI. BÉNA ÖKÖL 1956. szept. 30. okt. 15. Vissza

Váci Mihály

Váci Mihály műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Váci Mihály könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem