kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | SYCA Szakkönyvszolgálat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 233 oldal |
| Sorozatcím: | Az európai gazda könyvtára |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-00-5328-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal és színes fotókkal. |
| Előszó | 9 |
| Általános ismeretek | 11 |
| A paradicsom gazdasági jelentősége | 12 |
| Táplálkozási jelentősége | 15 |
| Rendszertan | 18 |
| A paradicsom alaktani jellemzése | 21 |
| Biológiai igények | 25 |
| Hőigény | 25 |
| Fényigény | 27 |
| Vízigény | 28 |
| Tápanyagigény | 31 |
| Talajigény | 33 |
| A paradicsom fenológiai fázisainak élettani jellemzése | 34 |
| Csírázás | 34 |
| Vegetatív növekedés | 34 |
| Virágzás | 36 |
| Megtermékenyülés - kötődés | 38 |
| Bogyónövekedés | 39 |
| Érés | 41 |
| A paradicsom szabadföldi termesztése | 43 |
| A fajtakiválasztás szempontjai | 44 |
| Területkiválasztás | 44 |
| Elővetemény, vetésforgó | 45 |
| Talajelőkészítés | 46 |
| Tápanyagutánpótlás | 46 |
| Különböző tápelemek hatása a paradicsom növekedésére és fejlődésére | 47 |
| A paradicsom tápanyagfelvétele és megoszlása | 48 |
| Tápanyagszükséglet meghatározása | 50 |
| A tápanyag-utánpótlás anyagai | 52 |
| Szervestrágyák | 52 |
| Műtrágyák | 54 |
| Műtrágyázás módja és ideje | 56 |
| Szaporítás | 57 |
| Vetőmag-előkészítés | 58 |
| Helyrevetés | 62 |
| Palántáról történő szaporítás | 63 |
| A javasolt tőszám és tenyészterület | 64 |
| Öntözés | 67 |
| A paradicsom gyökérrendszere | 69 |
| A vízhiány mértéke | 75 |
| A paradicsom öntözésének tervezése | 78 |
| Az öntözés hatása a paradicsom termésére | 82 |
| Öntözés és az évjáratok együttes értékelése | 89 |
| Egyéb ápolási munkák | 90 |
| Betakarítás | 90 |
| A szabadföldi paradicsomtermesztés várható fejlődési irányai | 96 |
| Alkalmazkodóképesség | 96 |
| Szárazságtűrés | 97 |
| Betegségellenállóság | 98 |
| A termés minősége | 98 |
| Betakarítás - Érés | 102 |
| A paradicsom hajtatása | 105 |
| Hajtatásának szerepe, jelentősége | 105 |
| A fajtaválasztás szempontjai | 109 |
| A termesztés időzítése | 110 |
| A paradicsom virágzása | 112 |
| A terméskezdemények kialakulása | 113 |
| Palántanevelés | 117 |
| A hajtatás technológiája | 119 |
| Kiültetés - állományszám | 120 |
| Környezeti tényezők szabályozása | 124 |
| Hőmérséklet szabályozása, CO2 szabályozása | 125 |
| Fény szabályozása | 127 |
| Páratartalom szabályozása | 130 |
| Tápanyag- és vízellátás | 132 |
| A tenyészidő során végzett földmunkák | 135 |
| A fenológiai fázisok jellemzése | 142 |
| A virágzás menete, értékelése | 142 |
| A kötődés menete, értékelése | 146 |
| A kötődést elősegítő módszerek | 148 |
| Termésnövekedés, érés | 153 |
| Betakarítás | 156 |
| Pulton való tarthatóság és az átmeneti tárolás | 158 |
| A paradicsom támrendszeres termesztése | 167 |
| Terület kiválasztás | 168 |
| Támrendszer | 169 |
| Tápanyagutánpótlás | 171 |
| A paradicsom károsodása, növényvédelme | 175 |
| Kártevők | 180 |
| Fonálférgek | 180 |
| Üvegházi molytetű | 183 |
| Atkák | 184 |
| Levéltetvek | 185 |
| Paradicsom-aknázólégy | 186 |
| Gyapottok-bagolylepke | 186 |
| Kórokózók | 187 |
| Vírusok | 187 |
| Baktériumok | 189 |
| Gombák | 193 |
| A paradicsom gyomirtása | 198 |
| Fiziológiai rendellenességek | 201 |
| Generatív szervekkel kapcsolatos rendellenességek | 202 |
| Termésérés rendellenességei | 205 |
| Vegetatív szervekkel kapcsolatos rendellenesség | 208 |
| A termesztésben alkalmazott fajtatípusok, fajták | 210 |
| Az étkezési paradicsom forgalmazására vonatkozó szabvány | 217 |
| Idegen szavak jegyzéke | 224 |
| Irodalomjegyzék | 227 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.