kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 218 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrált. |
| Bevezetés | 5 |
| Hústermelésre alkalmas baromfifajok és fajták | 8 |
| Tyúkfajták | 8 |
| Sávozott plymouth | 8 |
| Fehér plymouth | 9 |
| Fehér cornish | 10 |
| New-hampshire | 12 |
| Sussex | 13 |
| Magyar fajták | 14 |
| Hibrid törzstyúkok | 15 |
| A fajta megválasztása | 16 |
| A pecsenyekacsa-neveléshez felhasználható fajták | 17 |
| Nemesített magyar kacsa | 17 |
| Pekingi kacsa | 18 |
| Egyéb kacsafajták | 19 |
| Hazánkban tenyésztett pulykafajták | 19 |
| Magyar pulyka | 19 |
| Bronzpulyka | 19 |
| Fehér hollandi és fehér beltsvillei-pulyka | 20 |
| A fajta megválasztása | 20 |
| Haszonállat-előállító keresztezés | 22 |
| Általános takarmányozási ismeretek | 23 |
| A takarmányok összetétele | 23 |
| Víz- és szárazanyag-tartalom | 23 |
| Fehérjék | 23 |
| Szénhidrátok és zsírok | 24 |
| Ásványi anyagok | 26 |
| Vitaminok | 27 |
| Növényi eredetű takarmányok | 31 |
| Ipari eredetű takarmányok | 31 |
| Állati eredetű takarmányok | 34 |
| Az etetés technikája | 35 |
| A tyúk törzsállomány felnevelése és gazdaságos tartása | 37 |
| A törzstenyésztésre szánt állatok kelési ideje | 37 |
| A törzstenyésztésre szánt állatok felnevelése | 39 |
| A helyes ivararány kialakítása | 40 |
| A törzsállatok takarmányozása és termelésre előkészítése | 41 |
| A törzsállatok környezettel kapcsolatos igénye | 46 |
| Az alom | 48 |
| Levegőszükséglet és szellőztetés a törzstyúkolakban | 49 |
| A törzsólak világítása | 51 |
| A törzsólak berendezése és felszerelése | 51 |
| A törzsállomány selejtezése | 55 |
| A kacsa törzsállomány felnevelése és tartása | 58 |
| A törzstenyésztére szánt kacsák keltetési ideje | 58 |
| A törzsállatok nevelése, bírálata | 60 |
| A helyes ivararány kialakítása | 64 |
| A törzskacsák takarmányozása | 64 |
| A törzsállatok elhelyezése és gondozása | 67 |
| A pulyka törzsállomány felnevelése és tartása | 73 |
| A törzspulykák kiválogatása, törzsesítése | 73 |
| Pároztatási módok és az ivararány | 75 |
| A termékenység | 77 |
| A törzspulykák takarmányozása | 77 |
| Pulykák számára alkalmas legelőterületek | 80 |
| A legelőre járatott pulykák takarmányozása | 80 |
| A kifutóban tartott pulykák takarmányozása | 81 |
| A törzsállatok elhelyezése, gondozása | 82 |
| A törzsólak felszerelési tárgyai | 84 |
| A világítás | 88 |
| Szellőztetés | 89 |
| A tojástermelés alakulása | 89 |
| Kotlás | 90 |
| Vedlés | 91 |
| A keltetőtojás összegyűjtése és kezelése | 92 |
| A keltetőtojás minősége | 92 |
| A tenyésztojás tárolása, kezelése | 94 |
| A tenyésztojás szállítása | 95 |
| A naposállatok szállítása és átvétele | 96 |
| Pecsenyecsibe nevelése | 100 |
| A nevelőházak telepítési elve | 100 |
| A nevelőházak méretezése | 101 |
| A nevelőházak berendzése és felszerelése | 102 |
| A csibék igénye a környezettel szemben | 105 |
| A csibék helyszükséglete | 105 |
| A csibék hőmérsékletigénye | 106 |
| A csibék levegőigénye, szellőztetés | 11 |
| Az alom | 117 |
| A pecsenyecsibék takarmányozása | 119 |
| Takarmánykeverék pecsenyecsibék részére | 119 |
| Pecsenyecsibék feljődése | 128 |
| A pecsenyecsibe-etetés, -itatás technológiája | 130 |
| Selejtezés | 134 |
| Pecsenyekacsák nevelése | 135 |
| Nevelőházak | 135 |
| A nevelőhelyiség fűtése | 135 |
| A levegőcsere és páraelvezetés | 136 |
| Az ólak megvilágítása | 137 |
| Az ólak almozása | 138 |
| A pecsenyekacsák takarmányozása | 140 |
| A napos- és növendékkacsák takarmányigénye | 14 |
| A takarmányok adagolása | 143 |
| A pecsenyekacsák etetéséek technológiája | 146 |
| A pecsenyekacsák vízigénye | 148 |
| A piac kívánalmai | 150 |
| A pecsenyekacsák selejtezése | 150 |
| Pecsenyekacsák téli nevelése | 151 |
| A naposkacsa válogatása | 152 |
| A naposkapcsák téli szállítása | 153 |
| A kacsák téli hőigénye | 154 |
| Pecsenyekacsák téli takarmányozása | 157 |
| Egyéb tudnivalók | 158 |
| Pecsenyekacsák nevelése halastavakon | 159 |
| Pulykanevelés feltételei | 165 |
| Nevelőházak | 165 |
| Almozás | 166 |
| Fűtés | 166 |
| Szellőztetés | 168 |
| Világítás | 168 |
| Kifutó | 169 |
| A pulykák helyszükséglete | 169 |
| Etetőedények | 170 |
| Itatóedények | 171 |
| Ülőrudak | 172 |
| Előkészületek a napospulykák beállítására | 172 |
| A napos- és növendékpulykák takarmányozása | 173 |
| A takamánykeverék összetétele | 173 |
| Az etetés technikája | 175 |
| Legeltetés | 179 |
| A baromfi értékesítés előtti kezelése | 180 |
| Minőségi követelmények | 180 |
| Általános állategészségügyi ismeretek | 182 |
| A betegség fogalma | 182 |
| Az élőbaromfi vizsgálata | 183 |
| A fertőző betegségek elleni védekezés | 184 |
| Fertőtlenítés | 185 |
| Gyakrabban előforduló baromfibetegségek | 188 |
| Köszvény (urikózis) | 188 |
| Tollcsipkedés, kannibalizmus | 189 |
| Angolkór | 189 |
| Baromfikolera | 191 |
| Baromfitífusz | 193 |
| Paratífusz | 195 |
| Baromfi gümőkor (tuberkulózis) | 196 |
| Baromfinátha | 197 |
| Idült légzőszervi betegség (CRD) | 198 |
| Pulykák fertőző szinuszitisze | 199 |
| Baromfipestis | 200 |
| Tyúkok fertőző gége- és légcsőgyulladása | 201 |
| Baromfihimlő (diftéria) | 202 |
| A tyúkok fehérvérűsége (leukózis) | 203 |
| Fertőző ízületgyulladás (szinovitisz) | 204 |
| Kacsák fertőző májgyulladása | 205 |
| Pulykák ferzőző máj- és vakbélgyulladása (Blackhead) | 206 |
| Baromfi spirochetózis (álomkor) | 208 |
| Kokcidiózis | 208 |
| Tarajpenész (Favus) | 210 |
| Tüdőpenész (Aspergillosis) | 210 |
| Állati eredetű élősködők | 211 |
| Orsósférgesség | 211 |
| Tojástartó gyulladása (Prosthogonimosis) | 212 |
| Lábrühösség (meszeslábúság) | 212 |
| Tolltetvek | 213 |
| Madártetű atkák | 213 |
| Óvantagfélék | 214 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.