Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.328

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A pecsenyebaromfi

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés5
Hústermelésre alkalmas baromfifajok és fajták8
Tyúkfajták8
Sávozott plymouth8
Fehér plymouth9
Fehér cornish10
New-hampshire12
Sussex13
Magyar fajták14
Hibrid törzstyúkok15
A fajta megválasztása16
A pecsenyekacsa-neveléshez felhasználható fajták17
Nemesített magyar kacsa17
Pekingi kacsa18
Egyéb kacsafajták19
Hazánkban tenyésztett pulykafajták19
Magyar pulyka19
Bronzpulyka19
Fehér hollandi és fehér beltsvillei-pulyka20
A fajta megválasztása20
Haszonállat-előállító keresztezés22
Általános takarmányozási ismeretek23
A takarmányok összetétele23
Víz- és szárazanyag-tartalom23
Fehérjék23
Szénhidrátok és zsírok24
Ásványi anyagok26
Vitaminok27
Növényi eredetű takarmányok31
Ipari eredetű takarmányok31
Állati eredetű takarmányok34
Az etetés technikája35
A tyúk törzsállomány felnevelése és gazdaságos tartása37
A törzstenyésztésre szánt állatok kelési ideje37
A törzstenyésztésre szánt állatok felnevelése39
A helyes ivararány kialakítása40
A törzsállatok takarmányozása és termelésre előkészítése41
A törzsállatok környezettel kapcsolatos igénye46
Az alom48
Levegőszükséglet és szellőztetés a törzstyúkolakban49
A törzsólak világítása51
A törzsólak berendezése és felszerelése51
A törzsállomány selejtezése55
A kacsa törzsállomány felnevelése és tartása58
A törzstenyésztére szánt kacsák keltetési ideje58
A törzsállatok nevelése, bírálata60
A helyes ivararány kialakítása64
A törzskacsák takarmányozása64
A törzsállatok elhelyezése és gondozása67
A pulyka törzsállomány felnevelése és tartása73
A törzspulykák kiválogatása, törzsesítése73
Pároztatási módok és az ivararány75
A termékenység77
A törzspulykák takarmányozása77
Pulykák számára alkalmas legelőterületek80
A legelőre járatott pulykák takarmányozása80
A kifutóban tartott pulykák takarmányozása81
A törzsállatok elhelyezése, gondozása82
A törzsólak felszerelési tárgyai84
A világítás88
Szellőztetés89
A tojástermelés alakulása89
Kotlás90
Vedlés91
A keltetőtojás összegyűjtése és kezelése92
A keltetőtojás minősége92
A tenyésztojás tárolása, kezelése94
A tenyésztojás szállítása95
A naposállatok szállítása és átvétele96
Pecsenyecsibe nevelése100
A nevelőházak telepítési elve100
A nevelőházak méretezése101
A nevelőházak berendzése és felszerelése102
A csibék igénye a környezettel szemben105
A csibék helyszükséglete105
A csibék hőmérsékletigénye106
A csibék levegőigénye, szellőztetés11
Az alom117
A pecsenyecsibék takarmányozása119
Takarmánykeverék pecsenyecsibék részére119
Pecsenyecsibék feljődése128
A pecsenyecsibe-etetés, -itatás technológiája130
Selejtezés134
Pecsenyekacsák nevelése135
Nevelőházak135
A nevelőhelyiség fűtése135
A levegőcsere és páraelvezetés136
Az ólak megvilágítása137
Az ólak almozása138
A pecsenyekacsák takarmányozása140
A napos- és növendékkacsák takarmányigénye14
A takarmányok adagolása143
A pecsenyekacsák etetéséek technológiája146
A pecsenyekacsák vízigénye148
A piac kívánalmai150
A pecsenyekacsák selejtezése150
Pecsenyekacsák téli nevelése151
A naposkacsa válogatása152
A naposkapcsák téli szállítása153
A kacsák téli hőigénye154
Pecsenyekacsák téli takarmányozása157
Egyéb tudnivalók158
Pecsenyekacsák nevelése halastavakon159
Pulykanevelés feltételei165
Nevelőházak165
Almozás166
Fűtés166
Szellőztetés168
Világítás168
Kifutó169
A pulykák helyszükséglete169
Etetőedények170
Itatóedények171
Ülőrudak172
Előkészületek a napospulykák beállítására172
A napos- és növendékpulykák takarmányozása173
A takamánykeverék összetétele173
Az etetés technikája175
Legeltetés179
A baromfi értékesítés előtti kezelése180
Minőségi követelmények180
Általános állategészségügyi ismeretek182
A betegség fogalma182
Az élőbaromfi vizsgálata183
A fertőző betegségek elleni védekezés184
Fertőtlenítés185
Gyakrabban előforduló baromfibetegségek188
Köszvény (urikózis)188
Tollcsipkedés, kannibalizmus189
Angolkór189
Baromfikolera191
Baromfitífusz193
Paratífusz195
Baromfi gümőkor (tuberkulózis)196
Baromfinátha197
Idült légzőszervi betegség (CRD)198
Pulykák fertőző szinuszitisze199
Baromfipestis200
Tyúkok fertőző gége- és légcsőgyulladása201
Baromfihimlő (diftéria)202
A tyúkok fehérvérűsége (leukózis)203
Fertőző ízületgyulladás (szinovitisz)204
Kacsák fertőző májgyulladása205
Pulykák ferzőző máj- és vakbélgyulladása (Blackhead)206
Baromfi spirochetózis (álomkor)208
Kokcidiózis208
Tarajpenész (Favus)210
Tüdőpenész (Aspergillosis)210
Állati eredetű élősködők211
Orsósférgesség211
Tojástartó gyulladása (Prosthogonimosis)212
Lábrühösség (meszeslábúság)212
Tolltetvek213
Madártetű atkák213
Óvantagfélék214
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem