Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A repülő osztály

Elbeszélés gyerekek számára

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Dante Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Walter Trier fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Radó István nyomdai műintézete nyomása, Budapest. Első magyar nyelvű kiadás!
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

AZ ELŐSZÓ ELSŐ RÉSZE amelyben Kästner mama szót vált a fiával; pillantás a Zugspitze csúcsára; egy Gottfried nevezetű pillangó; egy fekete-fehér-foltos macska; örök hó; ünnepies napnyugta és... Tovább

Előszó

AZ ELŐSZÓ ELSŐ RÉSZE amelyben Kästner mama szót vált a fiával; pillantás a Zugspitze csúcsára; egy Gottfried nevezetű pillangó; egy fekete-fehér-foltos macska; örök hó; ünnepies napnyugta és tagadhatatlan megállapítása annak, hogy néha-néha a borjúból ökör lesz.

Hanem most csakugyan valóságos karácsonyi történetet mondok. Igazság szerint meg akartam én már ezt írni két évvel ezelőtt, de tavaly meg már éppenséggel. Csak, amint ez gyakran megesik, mindig akadt rá ok, ami miatt kútba esett a terv. A múltkoriban végre azt mondta az anyám: Ha az idén sem írod meg, karácsonyra semmit sem kapsz.
Ez aztán eldöntötte a dolgot. Előkaptam az utazótáskámat, beletettem a tenniszverőt, fürdőruhát, zöld ceruzát, meg éktelen nagy rakás papirt és csak amikor lélekszakadva, veritéktől csuromvizesen kint voltunk a pályaudvar előcsarnokában, tettem fel a kérdést: Hanem most már hová?
Mert nyilvánvaló, hogy nyár derekán, a legnagyobb forróságban, bajosan tud az ember karácsonyi történetet írni. Utóvégre mégsem gubbaszthat az íróasztala mellett és nem írhatja: „Farkasordító hideg volt, szakadt a hó és amikor Eisenmayer doktor úr kinézett az ablakon, mind a két füle lefagyott."... Vissza

Fülszöveg

A kirchbergi gimnázium negyedik osztályos diákjai karácsonyi színdarabot próbálnak. A próbán minden remekül megy, de az előadásig történik még egy és más előre nem látott esemény. Például kitör a háború a gimnazisták és a reáliskolások között, s hatalmas hócsatákat vívnak: a többi pedig - hát az már maradjon titok.

Erich Kästner

Erich Kästner műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Erich Kästner könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem