| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 95 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-231-059-4 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal illusztrálva. |
| Bevezetés | 5 |
| A seprűcirok elterjedése, üzemi és népgazdasági jelentősége | 7 |
| A seprűcirok elterjedése | 7 |
| A termelés és a felvásárlás szervezése | 11 |
| A seprűcirok népgazdasági és üzemi haszna | 12 |
| A cirokszakáll belföldi felhasználása | 12 |
| A cirokszakáll exportlehetőségei | 13 |
| A seprűcirokmag hasznosítása | 15 |
| Fajtakérdés, agrotechnikai tényezők | 19 |
| A seprűcirok növénytani és biológiai jellemzői | 19 |
| Fajtaválaszték | 20 |
| Környezeti igények | 23 |
| Talajigény | 23 |
| Hőigény | 25 |
| Csapadékigény | 27 |
| Talaj-előkészítés | 30 |
| Trágyázás | 32 |
| A vetőmag és előállítása | 36 |
| A vetés ideje és módja | 38 |
| Növényápolás | 42 |
| A seprűcirok betegségei, kártevői és a védekezés ellenük | 46 |
| Betegségek | 46 |
| Kártevők | 48 |
| Betakarítás | 51 |
| A bugatermés minősége és feldolgozása kereskedelmi áruvá | 57 |
| A cirokszakáll minősége | 58 |
| Minőség és osztályozás | 60 |
| A cirokszakáll kikészítése kereskedelmi áruvá | 61 |
| Seprűkészítés | 64 |
| A seprűkötés előfeltételeinek megteremtése | 65 |
| Munkaszervezés | 66 |
| A feldolgozás munkafolyamata | 68 |
| A seprűcirok-termesztés jövedelmezősége | 77 |
| A termelői árak alakulása | 80 |
| A jövedelmezőség és az önköltség alakulása | 81 |
| Jövedelmezőség | 82 |
| Önköltség | 86 |
| A termelés egyes munkafolyamatainak megszervezése | 87 |
| Összefoglalás | 91 |
| Irodalom | 93 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.