| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 308 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Előszó | 5 |
| Szénhidrátok, fehérjék, enzimek és vitaminok | 7 |
| A szénhidrátok | 7 |
| Fehérjetartalmú anyagok | 14 |
| A fermentatív folyamatokra vonatkozó általános adatok | 29 |
| A vitaminok (a karotin) | 35 |
| A takarmány silózásának lényege és jelentősége | 38 |
| A takarmány elszigetelése a levegőtől | 44 |
| A hidrogenion-koncentráció jelentősége a takarmány silózásánál | 49 |
| A cukorminimum elmélete | 54 |
| Hideg- és melegerjesztés | 72 |
| A silótakarmányt fel kell szecskázni | 77 |
| A silótakarmány mikrobiológiája | 83 |
| Tejsavbaktériumok | 83 |
| Vajsavbaktériumok és bélbacilusok | 97 |
| Ecetsav-, cellulózbontó és rothadást előidéző baktériumok a silótakarmányban | 105 |
| Élesztők és penészgombák a silótakarmányban | 107 |
| A növények epilita mikroflórája | 112 |
| A silózás főbb szakaszainak jellemzése | 115 |
| Az erjedési folyamatok helytelen alakulásának okai | 118 |
| A takarmány felmelegedése és a mikroszervezetek szerepe | 119 |
| A mikrobiológiai folyamatok dinamikája a silózásnál | 125 |
| A savképződés dinamikája a silótakarmány erjesztésekor | 136 |
| A tejsavbaktériumtenyészetből készített erjesztőanyag felhasználása a takarmány silózásánál | 140 |
| Baktériumos erjesztőanyag készítése és alkalmazása | 145 |
| Kevés nedvességet tartalmazó növények silózása | 147 |
| A takarmány tartósításának kémiai módszerei | 157 |
| A silózás nyersanyagai | 162 |
| A silónövényekkel szemben támasztott követelmények | 162 |
| Napraforgó | 163 |
| Csicsóka | 172 |
| Takarmánykáposzta | 182 |
| Takarmánykeverékek | 189 |
| A csillagfürt | 194 |
| A szeradella | 196 |
| A somkóró | 197 |
| Az évelő és egyéves füvek sarjúja | 199 |
| A silókukorica | 200 |
| Cirok | 206 |
| Takarmánytök és takarmánygörögdinnye | 208 |
| Másodvetések | 215 |
| Rávetésre alkalmas növények | 219 |
| A vad- és gyomnövényzet | 220 |
| Torony-, árok- és gödörsilók | 221 |
| A takarmánysilózás technikája | 233 |
| Különböző nyersanyagok silózásának módjai | 234 |
| A silónövények betakarítása | 237 |
| A siló megtöltése | 240 |
| A siló befedése | 244 |
| Néhány takarmányféleség silózásának sajátosságai | 248 |
| A takarmány "falnélküli" silózása | 263 |
| Mi történik a silótakarmányban lévő fehérjékkel? | 268 |
| Silózási veszteségek | 273 |
| Hogyan határozták meg a silótakarmány minőségét | 275 |
| A silótakarmány kiszedésének szabályai | 278 |
| A silótakarmány etetése | 279 |
| Függelék | 300 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.