| Kiadó: | Raabe Klett Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 109 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 24 cm |
| ISBN: | 963-9194-27-1 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
| Bevezetés | |
| Egy kis sörtörténelem | 7 |
| sörfőzés a történelem hajnalán és az ókorban | 7 |
| A középkortól az újkorig | 10 |
| Sörissza nemzet vagyunk | 12 |
| Divatok és szokások | 25 |
| Röviden a sörfőzésről | 29 |
| A sörfőzés alapaanyagai | 29 |
| A sörfőzés folyamata | 31 |
| Sörtípusok | 35 |
| Felsőerjesztésű sörök | 35 |
| Alsóerjesztésű sörök | 41 |
| Sörök és országok | 45 |
| A Brit szigetek | 45 |
| Csehország | 50 |
| Németország | 54 |
| Belgium | 60 |
| Hollandia | 67 |
| Ausztria | 68 |
| Dánia | 71 |
| Franciaország | 74 |
| Finnország | 75 |
| Norvégia | 77 |
| Olaszország | 78 |
| Amerikai Egyesül Államok | 79 |
| Ausztrália | 81 |
| Japán | 82 |
| Kína | 83 |
| Sörök helyes tárolása és szervírozása | 85 |
| Gyűjtemények | 89 |
| Kőkorsók | 89 |
| Korsók és poharak | 89 |
| Palackok | 91 |
| Címkék és alátétek | 92 |
| Sörösdobozok | 93 |
| Kupakok és nyitók | 94 |
| Minden, ami papír | 94 |
| Sörmelegítő | 95 |
| Sör és egészség | 97 |
| Gasztronómia | 103 |
| Koktélok | 103 |
| Milyen ételhez milyen sört igyunk? | 106 |
| Sörkorcsolyák | 107 |
| Sörrel főzött ételek | 108 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.