kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Alexandra Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Pécs |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 479 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 22 cm |
| ISBN: | 963-368-219-3 |
| Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
| Ünnepi sütemények | |
| Zamatos gyümölcsökkel | |
| Gyorsan elkészíthető nyári gyümölcstorták, szemet gyönyörködtető színekkel, Nap érlelte, lédús gyümöcsökkel. | 11 |
| Különleges alkalmakra készített sütemények | |
| Esküvők, keresztelők, születésnapok és családi ünnepek legkedveltebb, dekoratív és ínycsiklandozó süteményei. | 24 |
| Klasszikus ízek, a nagymama receptjeiből | |
| Császártorta vagy sajtos sütemény, csokoládéval és pörkölt mogyoróval díszített édes tészta, mindig és mindenütt a kedvencek közé tartoznak. | 92 |
| Kekszek és aprósütemények | |
| Egy csésze tea vagy kávé finom kísérői. Ebéd utáni apró falatkák, melyek a váratlanul betoppanó vendég elé is kerülhetnek. | 119 |
| Karácsonyi készülődés | |
| Mogyoró, mandula, fűszerek kavalkádja... közeledik a karácsony! | 148 |
| Cukrászsütemények és mignonok | |
| Finomak és szemet gyönyörködtetőek. Körbekínálni is élvezet: kívánatosak és különlegesek. Marcipánt, gyümölcsöket, csokoládét, likőrt és fűszereket rejtenek magukban. Mennyei élvezet forrásai minden édesszájú számára. | 187 |
| Kevert tészták | |
| A süteménykészítés művészete minden kezdő számára velük kezdődik: könnyű és zamatos sütemények, finom töltelékkel és szép cukormázzal. | 227 |
| Gazdag vajastészták | |
| Elkészítése egyszerű, könnyű ropogós műremekek készülhetnek belőle - a vajastészta ideális alap gyümölcsös és mákos süteményekhez. | 273 |
| Piskóták | |
| Rendkívül könnyű tészták, amelyek számtalan módon használhatók: tökéletesek a mokkatortához, a piskótatekercsekhez, töltsük akár gyümölccsel, akár ízletes krémmel, vagy egyszerűen csak baracklekvárral, ahogy a nagyi szokta. | 317 |
| Édes kelt tészták | |
| Illatos, habkönnyű tészták az asztalon. Mindegyiknek ugyanaz az alapanyaga; rég bevált, kipróbált receptek: mézes tészták, kalácsok és fánkok. | 341 |
| Krémsajtos tészták | |
| Puhák, töltelékük rendkívül gazdag, elkészítésük egyszerű, és napokig megőrzik frissességüket. | 377 |
| Égetett tészták - a képviselőfánkok családja | |
| Könnyű és levegős. Először a tűzhelyen készül, később bekerül a sütőbe. Az égetett tésztákból készült sütemények kísértésbe visznek, legyenek tejszínnel, gyümölccsel töltve, vagy cukormáz alá rejtve. | 389 |
| Sütemények gyümölcsökkel és csonthéjasokkal - reformreceptek | |
| A teljes kiőrlésű lisztből készült sütemények ma már mindenütt közkedveltek. Gyümölcsös piték, fűszeres kevert sütemények és szárított gyümölcsökkel dúsított édességek készülnek belőle. | 399 |
| Ízletes kenyerek és péksütemények | |
| Szendvicskiflik, magvas cipók, töltött zsemlék és palacsinták. Ebben a fejezetben azok a receptek találhatók, amelyek híressé teszik a legnagyobb pékségeket is. | 425 |
| Pizzák és palacsinták | |
| Ropogós, réteges pizzák és teljes kiőrlésű lisztből készített palacsinták, melyek önálló fogásként, előételként és a büféasztalon is felszolgálhatók. | 453 |
| Hasznos tippek, jó tanácsok | |
| Minden, amit érdemes tudni a sütésről: hagyományos receptek, hogyan készíthetünk változatos krémeket és bevonókat, a legfontosabb konyhai eszközök. Az alapvető hibák elkerülése és kijavítása. | 464 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.