Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.429

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A szabályozástechnika szerkezeti elemei

Automatika I. rész/Kézirat/Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kar

Szerző
Lektor

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 116 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J 5-13. Készült 761 példányban, 114 fekete-fehér ábrával. 7. változatlan utánnyomás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ma már minden technikailag fejlett országban egyre inkább az automatizálás válik a technikai fejlődés fő irányává. A világ új technikai forradalom küszöbén áll, amelynek alapvető része a termelési... Tovább

Előszó

Ma már minden technikailag fejlett országban egyre inkább az automatizálás válik a technikai fejlődés fő irányává. A világ új technikai forradalom küszöbén áll, amelynek alapvető része a termelési folyamatok, az adminisztratív, a kalkulációs és az irányító munka automatizálása.
Az automatizálás valóságos forradalmi ugrás a termelőerők fejlődésében. Jelentőségét csak a kézimunkáról e gépi nagyiparra való áttéréssel hasonlíthatjuk össze, amely a XVIII. század végén, és a XII. század elején ment végbe.
Az emberiség csak ott tudja teljesen kihasználni az automatizálás adta lehetőségeket, ahol a termelőeszközök társadalmi tulajdonban vannak. Az automatizálás rohamosan emeli a termelőerők társadalmi jellegét, ezért a kapitalizmusban tovább élezi a rendszer ellentéteit növeli a munkanélküliség és a túltermelési válság veszélyét, és állandóan beleütközik a kapitalista termelési viszonyok keretébe.
Az automatizálás ma a munkatermelékenység növelésének leghatékonyabb tényezője. Fejlődésének üteme és bevezetésének mértéke az egyik legdöntőbb tényezője a szocializmus és kapitalizmus közötti gazdasági versenynek. Vissza

Tartalom

I.1. Bevezetés
1.2. Önműködő irányító berendezések működési elve
I.3 Önműködő szabályozók felosztása
I.4 Analóg számítógépek alkalmazása
I.5 Digitális módszerek alkalmazása
I.6. Mintavételes szabályozók
I.7 Digitális számítógépek alkalmazása
I.8 Önműködő szabályozásokkal szemben támasztott követelmények

Bohus Miklós

Bohus Miklós műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bohus Miklós könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem