1.034.878

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Hazánk lakosságának táplálkozása, és ezen belül a szénhidrát bevitel alakulása sem mennyiségi szempontból, sem összetételében nem tekinthető optimálisnak, Ugyanakkor jól ismert, hogy ezen tényezők... Tovább

Előszó

Hazánk lakosságának táplálkozása, és ezen belül a szénhidrát bevitel alakulása sem mennyiségi szempontból, sem összetételében nem tekinthető optimálisnak, Ugyanakkor jól ismert, hogy ezen tényezők jelentősen befolyásolják az egészségi állapotot. Feltétlenül dicséretes ezért minden olyan törekvés, amely arra irányul, hogy elemezze a szénhidrát bevitel hazai helyzetét, rámutasson a fennálló problémákra és javaslatot tegyen a kedvezőtlen jelenségek kiküszöbölésére, az optimális viszonyok megközelítésére.
Ez a szándék vezérelte a Magyar Tudományos Akadémia Orvosi Tudományok Osztálya és az MTA-MÉM Élelmiszertudományi Komplex Bizottság Táplálkozástudományi Munkabizottsága által közösen rendezett, a hazai szénhidrát bevitel helyzetével, problémáival és perspektíváival foglalkozó, egész napos tudományos ülés szervezőit. Vissza

Tartalom

Halász Béla: Előszó 3
Antoni Ferenc: A szénhidrátok szerepe a humán táplálkozásban 4
Bíró György: A szénhidrátok bevitelének hazai és nemzetközi jellemzői, a helyes arányok elérésének lehetősége és jelentősége 19
Bánóczy Jolán: A fogazat megbetegedéseinek kihatásai a tápcsatorna-emésztőrendszerre, a szénhidráttartalmú élelmiszerek bevitelének szerepe a caries aetiológiájában, a prevenció lehetőségei 30
Tamás Gyula - Baranyi Éva - Kerényi Zsuzsa: Insulindependens cukorbetegek és diabeteses terhesek táplálkozási kérdései 39
Pogátsa Gábor: Étrendi tényezők befolyása a diabetes szív- és érrendszeri szövődményeire 51
Angeli István: Diabetesesek táplálkozásának javítására irányuló törekvések különös tekintettel a hazai lehetőségekre 64
Körner Anna: Diabeteses gyermekek táplálkozási problémái 74
Biacs Péter - Czukor Bálint - Szigeti Zsuzsa: Természetes és mesterséges édesítőszerek élelmiszerekben 81
Marton Gyula: Xilit alapanyag hazai előállításának lehetőségei hulladékanyagokból 90
Szejtli József: A ciklodextrinek mint vivőanyagok és különböző célokra való felhasználásuk 99
Lipták József - Liptákné Csekey Éva: Gyógyszerekben alkalmazott szénhidrátok és mesterséges édesítőszerek 109
Antoni Ferenc: Zárszó 117
Javaslatok a szénhidrátok bevitelének optimalizálásához (Kerekasztal-vita összefoglalója) 119
Moderátor: Bíró György
Felkért hozzászólok: Brazsák József, Czukor József, Gyarmathy Miklós, Orbán Róbert, Rigó János, Sós Józsefné
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon A szénhidrát bevitel helyzete, problémái és perspektívái Magyarországon

A borító kissé kopott, foltos, töredezett. A lapélek és néhány lap enyhén foltos, rajtuk színes sorkiemelések láthatók. A kötés megtört.

Állapot:
1.880 Ft
940 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba
konyv