Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

962.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre

Szerző

Kiadó: Szent-István-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 180 oldal
Sorozatcím: A Szent-István-Társulat naptára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fényképekkel, illusztrációkkal és a címlap előtt egy színes képpel. Számos korabeli hirdetéssel. Nyomtatta a Stephaneum nyomda r. t., Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Tudnivalók az ünnepekről, az új bőjti rendeletről és egyebekről az 1914-ik év folyamán.
X. Pius pápa 1911. július hó 2-án kiadott rendelkezése következtében ezentúl a következő eddig... Tovább

Előszó

Részlet:
Tudnivalók az ünnepekről, az új bőjti rendeletről és egyebekről az 1914-ik év folyamán.
X. Pius pápa 1911. július hó 2-án kiadott rendelkezése következtében ezentúl a következő eddig nyilvánosan megtartott ünnepeken és pedig:
Karácsony, husvét, pünkösd másodnapjain Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, Úrnapján, Szent István király ünnepén és Kisasszony napján nem szükséges a szentmisén jelen lenni, és meg van engedve a szolgai munkák teljesítése, kivéve a Szent István Király ünnepét, amely napon a hazai törvények szerint általános munkaszünet van.
X. Pius pápa e rendelkezésének értelmében tehát a fenti ünnepnapok megszűntek ugyan a kötelező, nyilvános ünnepek jellegével bírni, mindazonáltal a szentséges atya - a római Congregatio 1912. május 3-iki határozata értelmében - óhajtja, hogy a fenti ünnepek nem kisebb ünnepélyességgel ülessenek meg, mint azelőtt és így tulajdonképen a hivek lelki terhein óhajt csak könnyíteni, nem tévén kötelezővé jelzett napokon a szentmise hallgatását s a szolgai munkától való tartózkodást. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre A Szent-István-Társulat naptára az 1914-ik évre

A gerinc vászonnal pótolt, a borító sarkai megtörtek, kissé sérültek. A borító és néhány lap foltos, az előlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
3.680 ,-Ft
18 pont kapható
Kosárba