kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
| Oldalszám: | 145 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
| Előszó | 3 |
| A szilva termesztése | 5 |
| A szilva elterjedése és hazai jelentősége | 5 |
| A szilva népgazdasági jelentősége | 9 |
| A szilva növénytani leírása | 11 |
| A szilva éghajlati és talajigénye | 15 |
| Szilvafajták ismertetése | 17 |
| Ageni szilva | 18 |
| Althan ringló | 19 |
| Besztercei szilva | 19 |
| Besztercei muskotályszilva | 24 |
| Kirke szilvája | 26 |
| Nyári aszaló szilva | 26 |
| Olasz kék | 27 |
| Penyigei szilva | 27 |
| Sárga Mirabella | 27 |
| Späth Anna | 28 |
| Veresszilva | 28 |
| Zöld ringló | 29 |
| A szilva termékenyülési viszonyai | 29 |
| A szilva nevelése a faiskolában | 30 |
| A szilva alanyai | 30 |
| Az alanyok szaporítása | 32 |
| A faiskola fekvése, talaja, az alanyok ültetése | 34 |
| A szilvafa alakja és faiskolai nevelése | 36 |
| A szilvások létesítése | 39 |
| Ültetési rendszerek | 39 |
| A szilva helye a termesztésben | 41 |
| Konyhakerti és gazdasági növények a szilvásokban | 42 |
| A talaj előkészítése az ültetéshez | 43 |
| Ültetés | 45 |
| A sz ilvások kezelése | 50 |
| Talajművelés ültetés után | 50 |
| Trágyázás | 52 |
| A szilvafa metszése | 53 |
| A szilvafa gondozása fiatal, még nem termő éveiben | 56 |
| A szilvafa gondozása termőkorában | 59 |
| A szilva szedése és értékesítése | 63 |
| Szilvafajták csoportosítása az MNOSZ 6391-53. sz. szabvány szerint | 64 |
| A szilvások növényvédelme | 67 |
| A szilva legfontosabb betegségei | 67 |
| A szilva legfontosabb kártevői | 71 |
| A szilva házi feldolgozása | 85 |
| Az aszalás | 87 |
| Az aszalóberendezések | 90 |
| Fontos tudnivalók a szilva aszalásáról | 114 |
| Különleges szilvaaszalványok | 117 |
| Aszalásnál előforduló hibák | 121 |
| Miképpen javíthatjuk az aszalvány minőségét? | 123 |
| Szilvaíz (lekvár) készítése | 126 |
| Milyen szilvát főzzünk és hogyan szedjük | 126 |
| A szilva előfőzése | 128 |
| A szilva áttörése | 128 |
| A szilvavelő besűrítése | 129 |
| Az előfőzés és sűrítés eszközei | 132 |
| A szilvapálinka | 135 |
| A gyümölcs cefrézése | 136 |
| Az erjesztőedények és a helyiség | 137 |
| A gyümölcscefrék erjedésének mesterséges megindítása | 138 |
| Az erjesztés eredménye | 138 |
| A lepároló készülék | 140 |
| A lepárlás keresztülvitele | 142 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.