Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!

978.021

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I.

Prírucny slovník reci slovenskej a mad'arskej - Szlovák-magyar/Slovensko-mad'arsky

Szerkesztő

Kiadó: Tlacila Slovenská Grafia
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 663 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Szlovák  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szlovák-magyar és magyar-szlovák kéziszótárunk úgy tartalmával és terjedelmével, mint hozzáférhető árával a tanulóifjúságnak van szánva, de a szlovák és magyar nagyközönség gyakorlati használatára... Tovább

Előszó

Szlovák-magyar és magyar-szlovák kéziszótárunk úgy tartalmával és terjedelmével, mint hozzáférhető árával a tanulóifjúságnak van szánva, de a szlovák és magyar nagyközönség gyakorlati használatára is szolgálhat.
E szótár lehetőség szerint igyekszik felölelni e két nyelv egész szókincsét, amely a gyakorlati élet minden ágában, a modern irodalomban és az iskolai tankönyvekben használatos.
E két nyelv mindegyikéből kb. 25.000 jelszót tartalmaz áttekinthető összeállításban. Minden jelszó külön sorban van s mellette a legfontosabb nyelvtani alakok, ezenkívül a leghasználatosabb kifejezések.
A szlovák főneveknél megjelöltük a nemet és az egyesszám 2. esetét. A magyar főneveknél az egyesszám 4. esetét és szükség szerint a többesszám 1. esetét is.
A szlovák igéknél megjelöltük a jelenidő egyesszámának 1. és a többesszám 3. személyét.
A magyar igéknél a mult idő egyesszámának 1. és 3. személyét, valamint a parancsoló (felszólító) mód 3. személyét.
A szótárba felvettünk olyan szavakat is, amelyeket a szlovák nyelvben ugyan kerülnünk kell, de amelyek úgy a mindennapi beszédben, mint az ujságokban gyakran előfordulnak; e szavak legtöbbjénél rámutattunk azonban a helyes szlovák kifejezésre.
Reméljük, hogy a szótár hiányai mellett is, amelyek főleg korlátozott terjedelméből erednek, meg fog felelni kitűzött céljának, s ezért a tanulóifjúság, a tanítóság, valamint a nagyközönség megértéssel és jóindulattal fogja fogadni. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I. A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I. A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I. A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I. A szlovák és magyar nyelv kéziszótára I.

A gerinc vászonnal pótolt, a borító kissé foltos.

Állapot:
4.760 Ft
2.380 ,-Ft 50
12 pont kapható
Kosárba