| Kiadó: | Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 240 oldal |
| Sorozatcím: | Gazdasági Tanácsadó |
| Kötetszám: | 28 |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 12 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal, fekete-fehér ábrákkal. |
| Bevezetés | 3 |
| Újirányú szőlő- és mustfeldolgozás külföldön és nálunk | 9 |
| A konzerválásról általában, különös tekintettel a szőlőre | 14 |
| Baktérium, élesztő, penész. A szőlő mikroorganizmus flórája. A mikroorganizmusok életének főfeltételei. Az élelmiszerkonzerválás legfontosabb eljárásai | |
| A szőlőfeldolgozás nyersanyaga | 26 |
| A szőlőfürt külső és belső tulajdonságai | 26 |
| Legelterjedtebb szőlőfajtáink s alkalmazásuk az újirányú szőlő- és musfeldolgozásban | 38 |
| A szőlőmust vizsgálata és minősítése | 49 |
| A szőlő téli eltartása vagy a «naturel-konzerválás» | 61 |
| A szőlő aszalása, fonnyasztása nagyüzemben és háztartásban | 81 |
| Az aszalvány előállítása | 81 |
| Az aszaltszőlő felhasználása | |
| Az aszaltszőlő alkalmazása a borászatban | 109 |
| Az aszaltszőlő egyéb alkalmazása | 117 |
| Szőlőbefőtt és cukrozott szőlő készítése | 117 |
| Mustbeűrítés nagy- és kisüzemben | 119 |
| A sűrített must előállítása | 119 |
| A sűrített must felhasználása borászati célra | 153 |
| A sűrített must egyéb felhasználása | 179 |
| Mustmézgyártás | 180 |
| Szőlőízkészítés a háztartásban és kisüzemben. Szőlőkocsonya | 187 |
| Mustkészítmények előállítása Keleten | 198 |
| A must mint üdítőital | 206 |
| Mustpasztőrözés nagyüzemben és háztartásban | 206 |
| Mustpasztőrözés külföldön | 222 |
| Amerikai ital-receptek | 223 |
| Függelék. Szőlő- és mustkészítmények minősítése. Törvényes rendelkezések | 229 |
| Irodalom | 238 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.