| Bevezetés (Göblös Gábor) | 5 |
| A borszőlő gépi szüretelésének kialakulása | 7 |
| A kézi szüretelés teljesítményét fokozó gépek | 7 |
| Az automatikus szüretelőgépek | 15 |
| A vízszintesen ütő-rázó termésleválasztó rendszerű szőlőkombájnok | 23 |
| A Chisholm Ryder O. W. típusú szőlőkombájn | 24 |
| A COQ-Grand típusú szőlőkombájn | 29 |
| A Vectur Large típusú szőlőkombájn | 30 |
| A KG-1 típusú szőlőkombájn | 34 |
| A KG-2/76 típusú szőlőkombájn | 36 |
| A BGB-1 típusú bogyósgyümölcs-betakarító gép | 40 |
| A gépi szüretelés bevezetésének feltételei | 47 |
| Telepítési szempontok | 47 |
| Termőültetvények korszerűsítése, átalakítása a gépi szürethez | 53 |
| Az utak kialakítása, karbantartása | 55 |
| A támrendszer korszerűsítése | 56 |
| Talajművelés | 63 |
| Metszés | 65 |
| A zöldmunkák | 65 |
| A gépi betakarítás munkaminőségi mutatói | 69 |
| A munkaminőségi mutatók meghatározásához alkalmazott eljárások | 70 |
| A betakarítási hatásfok összetevői | 72 |
| A termés érettségi állapotának hatása | 72 |
| A termés elhelyezkedésének hatása | 76 |
| A lombfal hatása | 80 |
| A támberendezés hatása | 83 |
| A szőlőtörzs hatása | 85 |
| A betakarítás hatásfokát befolyásoló tényezők összefoglaló elemzése | 87 |
| A betakarított termés összetétele | 89 |
| Az ültetvényben okozott károk | 92 |
| A szőlőkombájnok üzemeltetése | 95 |
| A gépi betakarítást megelőző ellenőrző feladatok | 95 |
| A szőlőkombájnok üzembe állítása | 96 |
| A folyamatos üzemeltetés követelményei | 102 |
| A szőlő sorközi és távolsági szállítása (Göblös Gábor - Kis Ferenc) | 107 |
| A szőlőszállítás teljesítményét befolyásoló tényezők | 108 |
| A szőlőszállítás technológiai variációi | 112 |
| A szőlőszállítás gépei | 114 |
| Erőgépek | 114 |
| Sorközi szőlőszállításra, esetleg távolsági szállításra alkalmazható szállítóeszközök | 116 |
| Távolsági szállításra alkalmazható szállítóeszközök | 121 |
| A szőlő szállításához javasolt eszközök | 124 |
| Több betakarítógép együttes üzemeltetése vagy 4-6 km-nél nagyobb szállítási távolság esetén (átrakodásos szállításhoz) | 124 |
| Egy betakarítógép üzemeltetése esetén, ha a szállítási távolság 4-6 km-nél kisebb (közvetlen beszállítás) | 124 |
| A szőlő lerakodása a feldolgozó üzemben | 125 |
| A gépi betakarítás teljesítmény- és üzemgazdasági mutatói | 127 |
| Üzemgazdasági mutatók | 130 |
| A szőlőszállító eszközök teljesítmény- és költségjellemzői | 134 |
| A gépi betakarítás munkaszervezése | 137 |
| Előkészítő munkák | 137 |
| A gépek üzemeltetésének megszervezése | 141 |
| Szőlőfeldolgozásunk helyzete (Jakab Barnabás) | 149 |
| A fehérbor-szőlő szakaszos feldolgozása | 153 |
| A szőlő szállítása | 153 |
| A SZT-02 jelű, zárt rendszerű szőlőszállító kocsi | 154 |
| A ZT-01 jelű, zárt rendszerű szőlőszállító pótkocsi | 155 |
| A szőlő fogadása | 159 |
| A szőlő továbbítása | 160 |
| Az FS-100 jelű serleges felhordó | 160 |
| A szőlő feltárása, a cefre továbbítása | 160 |
| A szőlő és a cefre kénezése | 163 |
| Színmustnyerés | 163 |
| Sajtolás | 164 |
| A szakaszos szőlősajtók műszaki értékelése | 172 |
| A szakaszos szőlősajtók musttechnológiai és mustkémiai értékelése | 174 |
| Szakaszos szőlőfeldolgozási technológia programvezérelt horizontális szőlősajtóval | 180 |
| A KHS-12-P jeű szőlősajtó ismertetése | 181 |
| A gép műszaki jellemzése | 181 |
| A KHS-12-P jelű sajtó műszaki értékelése | 183 |
| A KHS-12-P jelű szőlősajtó technológiai értékelése | 184 |
| A mérések | 186 |
| A KHS-12-P jelű sajtó muskémiai vizsgálata | 191 |
| A KHS-12-P jelű szőlősajtó összefoglaló értékelése | 193 |
| A KHS-40-P jelű szőlősajtó vizsgálati eredményei | 193 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó ismertetése | 198 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó műszaki-technológiai értékelése | 198 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó és technológiájának értékelése | 207 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó mustkémiai vizsgálatai | 221 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó 1976. évi ellenőrző vizsgálatai | 222 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó ellenőrző technológiai mérései | 224 |
| A KHS-60-P jelű szőlősajtó költségkalkulációja | 225 |
| A fehérbor-szőlő folyamatos feldolgozási technológiája | 227 |
| A szőlő fogadása, zúzás-bogyózás | 228 |
| Mustnyerés a folyamatos rendszerű mustelválasztó berendezésekkel | 229 |
| A CL-120 jelű folyamatos mustelválasztó berendezés jellemzése | 229 |
| A CL-120 jelű berendezés mustkémiai vizsgálatai | 232 |
| A COQ rendszerű folyamatos mustelválasztó berendezés ismertetése | 234 |
| Présmustnyerés folyamatos üzemű csigás sajtókkal | 236 |
| COQ-800 jelű gép műszaki jellemzése | 236 |
| A sajtolás technológiája | 238 |
| A COQ rendszerű folyamatos feldolgozóvonal must- és bortechnológiai értékelése | 240 |
| A must és a bor kémiai összetétele | 242 |
| Folyamatos szőlőfeldolgozás szovjet gyártmányú gépsorokkal | 249 |
| VPL-10-K jelű folyamatos feldolgozóvonal | 249 |
| VPL-20-K jelű folyamatos feldolgozóvonal | 250 |
| VPND-20 jelű folyamatos működésű sajtó | 250 |
| A VPL-20-K jelű folyamatos feldolgozó gépsor musttechnológiai értékelése | 251 |
| Gyors fordulatú, csigás rendszerű feldolgozóvonalak értékelése | 253 |
| A Luxor típusú feldolgozóvonal | 253 |
| A Luxor típusú folyamatos sajtóval jellemzett gépsor musttechnológiai értékelése | 254 |
| A folyamatos szőlőfeldolgozó gépsorok összefoglaló értékelése | 256 |
| Irodalomjegyzék | 259 |